هزینه این افراد شوکه کننده است / کاش دولت حمایت می کرد !
اقتصاد100- هزینه یک ماه انسولین ، سرسوزن انسولین و نوار تست قند خون چقدر تمام می شود؟
طبق آخرین آمارها درباره مبتلایان به دیابت در کشور، ۱۴ درصد از جمعیت بالای ۲۰ سال کشور ما به این بیماری مبتلا هستند و در حال حاضر با ۷ میلیون نفر مبتلا به دیابت در کشور روبرو هستیم.
هزینه های روزانه برای یک فرد دیابتی
طبق آخرین آمار منتشر شده توسط فدراسیون بین المللی دیابت در سال ۲۰۲۱، بیش از ۵۳۷ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند. حدود سه چهارم این افراد در کشورهای با درآمد پایین و متوسط زندگی می کنند. به عبارتی، تقریباً از هر ۱۰ فرد بالغ، یک نفر به دیابت دچار است و نگرانکننده تر اینکه نیمی از این افراد از ابتلای خود به این بیماری آگاه نیستند.
اما هزینه ها درباره تجهیزات و لوازم مورد نیاز بیماران دیابتی سرسام آور است و به دلیل مراقبت هایی که باید به صورت مداوم انجام دهند، احتیاج همیشگی به یک سری تجهیزات دارند. به عنوان مثال در مورد هزینه انسولین یک بیمار دیابتی حدود ۸۰ تا ۱۲۰ هزار تومان در صورتی که فرد بیمه باشد باید هزینه کند و اگر بیمه نباشد، بین ۷۰۰ هزار تومان تا ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه مربوط به تهیه انسولین بیمار می شود؛ اما اینکه یک بیمار در ماه به چه میزان انسولین نیاز دارد به تجویز پزشک برمی گردد و از فردی تا فرد دیگر متفاوت است.
انسولین برای تزریق نیاز به سر سوزن دارد و قیمت سرسوزن قلم انسولین هر عدد ۱۷۰۰ تومان تا ۴۰۰۰ تومان براورد شده است و در ماه تقریبا به ۲ بسته ۵۰ تایی سرسوزن انسولین نیاز است. همچنین برای تست قند خون نوار احتیاج است و در بازه زمانی یک ماهه به ۲ بسته نوار تست قند خون نیاز دارند که قیمت آن ۱۲۰ هزارتومان در تولیدات داخلی و ۵۴۰ هزار تومان در وارداتی ها اعلام شده است. سرسوزن قلم تست قند خون نیز به ۲ بسته در ماه نیاز است که قیمت آن از ۳۵ هزار تومان تولیدات داخل تا ۱۵۰ هزار تومان خارجی ها براورد شده است.
اگر فرد دیابتی بیش از ۱۵ سال سابقه دیابت داشته باشند، باید پیشگیری هایی در زمینه عوارض دیابت را در روتین خود قرار دهد. مثلا مرطوب کننده مخصوص پا بین ۲۵۰ تا ۶۰۰ هزار تومان قیمت دارد. جوراب مخصوص نانو نیز از ۱۲۰ هزار تومان ۷۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.
قیمت خوراکی های مخصوص دیابتی ها
تنقلات مخصوص دیابتی ها دارای شیرین کننده های گیاهی است که باعث می شود قند خون این افراد از کنترل خارج نشود. حتما نوشابه های بدون شکر را دیده اید، این نوشابه ها حدود ۱۰ هزار تومان گران تر از نوشابه های معمولی موجود در بازار است. همچنین برای خرید یک بسته آبنبات دیابتی باید ۶۵ هزار تومان بپردازید. اگر دنبال بستنی های دیابتی باشید باید اغلب در آنلاین شاپ های دیابتی ها آن را تهیه کنید و مثلا برای خرید یک بستنی لیوانی یک نفره باید حدود ۴۵ هزار تومان پرداخت کنید. جالب است بدانید که دیابتی ها مربا و شیرینی هم دارند و قیمت آن به ترتیب ۱۷۰ هزار تومان و ۱۷۰ هزار تومان در هر بسته ۲۵۰ گرمی دیده می شود که قیمت خیلی گزافی برای این حجم از شیرینی است! در آخر باید به شکر دیابتی اشاره کنیم که هر باکس ۱۰۰ عددی آن قیمت ۱۳۴ هزار تومان را دارد.
مراقبت از پا در مورد افراد دیابتی بسیار مهم است و این افراد حتما باید از کفش چرم استفاده کنند که معمولا قیمت کفش های چرم طبیعی در بازار حداقل ۲ میلیون تومان تمام می شود. همچنین دیابتی ها باید از خمیر دندان ضد حساسیت و مسواک های برقی استفاده کنند.
از طرفی بحث هزینه های پزشکی برای دیابتی ها مطرح است. هزینه معاینه و آزمایش ۳ ماه یک بار با برای یک فرد دیابتی با اعمال در هزینه آزمایش کامل ۱۴۰ هزار تومان است و بدون بیمه ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان براورد می شود. لازم به ذکر است که تجویز انسولین برای دیابتی ها باید توسط پزشک فوق تخصص غدد انجام شود و هزینه ویزیت فوق تخصص غدد ۲۵۰ هزار تومان اعلام شده است.
هزینه مربوط به دستگاه های مورد نیاز دیابتی ها
دستگاه تست قند خون جزء ملزومات ضروری دیابتی ها است و قیمت آن از ۷۰۰ هزار تومان تا ۸ میلیون تومان دیده می شود. جالب است بدانید که دستگاه ۸ میلیونی نیاز به تست قند خون مداوم ندارد و خود به صورت اتومات پایش قند خون انجام می دهد اما این تنها قیمت خود دستگاه است و هر عدد سنسور این دستگاه ۲ میلیون و ۵۰۰هزار تومان هزینه دارد و در ماه ۲ سنسور نیاز داشته که ۵ میلیون هزینه سنسور می شود. همچنین لازم به ذکر است که هزینه باتری دستگاه تست قند خون در ماه حدود ۱۶۰ هزار تومان براورد می شود.
گسترش نیوز
ارسال نظر