کشف مهم دانشمند ایرانی دانشگاه کلتک: لئوناردو داوینچی قبل از نیوتن به گرانش پی برده بود

اقتصاد ۱۰۰ - محققان با بررسی یادداشت‌های داوینچی دریافته‌اند که این دانشمند ایتالیایی احتمالاً در اوایل قرن شانزدهم میلادی گرانش را توضیح داده بود.

کشف مهم دانشمند ایرانی دانشگاه کلتک: لئوناردو داوینچی قبل از نیوتن به گرانش پی برده بود

به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل از دیجیاتو، یادداشت‌ها و طراحی‌های «لئوناردو داوینچی» از اوایل قرن شانزدهم میلادی نشان می‌دهند که او احتمالاً زودتر از نیوتن و اینشتین  نیروی گرانش  را کشف کرده است. محققانی به رهبری یک پژوهشگر ایرانی به نام «مرتضی قریب» در آمریکا با بررسی این یادداشت‌ها دریافته‌اند که او قرن‌ها پیش موفق شده بود با  دقت 97‌درصدی  جاذبه را توضیح دهد.

گروهی از دانشمندان مؤسسه فناوری کالیفرنیا (کلتک) با بررسی یکی از یادداشت‌های لئوناردو داوینچی متوجه شده‌اند که او از طریق انجام آزمایش‌هایی دریافته که گرانش شکلی از  نیروی شتاب  است. محققان می‌گویند داوینچی با وجود محدودیت‌های ابزاری، مدل‌سازی‌هایی را انجام داده بود که با دقت بالا  ثابت گرانشی  را نشان می‌دادند.

مرتضی قریب ، استاد علوم هوانوردی و مهندسی پزشکی «کلتک»، می‌گوید: «این حقیقت که [داوینچی] در اوایل 1500 با این مسئله سروکله می‌زده، نشان می‌دهد که او چقدر جلوتر از زمان خود بوده است.»

برای درک مدل‌سازی داوینچی بگذارید یک مدل ساده‌تر را در نظر بگیریم. فرض کنید یک توپ به‌صورت افقی درحال حرکت روی یک صخره است و پس از رسیدن به لبه صخره به پایین سقوط می‌کند. ولی این سقوط نه به‌خاطر نیرویی نامرئی که توپ را به پایین بکشد، بلکه به‌خاطر پایان لبه صخره است. وقتی صخره‌ای وجود ندارد، مسیر حرکت توپ تغییر می‌کند و شتاب آن به‌جای حالت افقی در حالت عمودی ادامه می‌یابد.

مدل‌سازی داوینچی از گرانش چه می‌گوید؟

داوینچی چنین آزمایشی را با  ریختن آب  روی زمین از داخل یک کوزه انجام داده بود. او در یادداشت‌های خود می‌گوید آبی که به‌سمت زمین سقوط می‌کند، دارای شتاب و جهت آن به‌سمت  پایین  است. داوینچی همچنین سعی کرده بود تا به‌صورت ریاضی سازوکارهای داخلی اشیای درحال‌سقوط را در طول زمان نشان دهد. هدف او اندازه‌گیری  افزایش شتاب  اشیایی بود که شتاب آن‌ها در هر ثانیه از سقوط بیشتر می‌شود.

محققان برای بررسی صحت محاسبات داوینچی، مدل‌سازی او را شبیه‌سازی کرده و متوجه شده‌اند که اگرچه این معادلات اشتباه بوده، اما این دانشمند ایتالیایی به روشی درست از این معادلات اشتباه استفاده کرده است. با توجه به اینکه داوینچی در آن دوره به ابزارهای مناسب برای اندازه‌گیری متغیرهایی مثل زمان دسترسی نداشته، می‌توان گفت که او در توضیح گرانش عملکرد درخشانی داشته است.

انتهای پیام
منبع : دیجیاتو
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما