نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان بعداز متناسبسازی
اقتصاد 100-کارشناسان تامین اجتماعی خواهان پرداخت یکجای متناسبسازی حقوق بازنشستگان هستند.
در بخشی از سخنان خود، حیدری به چالشهای موجود در سیستم تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: «در بحث تأمین اجتماعی، از آنجا که مستمری افراد با محاسبات بیمهای مرتبط است، آورده فرد نقش مهمی دارد. بنابراین، نحوه محاسبه باید به گونهای باشد که ارزش آورده فرد حفظ شود. هر فرد براساس حق بیمهای که به صندوق تأمین اجتماعی پرداخت کرده و مدت زمانی که تحت پوشش بوده است، باید خدمات دریافت کند، اما متأسفانه در سالهای اخیر، شیوه اجرای قوانین به نحوی بوده که ارزش واقعی آورده بیمهشدگان تحت تأثیر تورم قرار گرفته و افزایش مستمریها همراستا با تورم نبوده است.»
وی در ادامه افزود: «دولت باید توجه بیشتری به منابع متناسبسازی داشته باشد. در صندوقهای کشوری و لشگری منابع لازم برای متناسبسازی از محل افزایش یک درصد ارزش افزوده تأمین میشود. این در حالی است که سازمان تأمین اجتماعی، که بزرگترین صندوق بیمهای کشور است و بیش از ۴۵ میلیون نفر را تحت پوشش دارد، از این منابع بهرهمند نمیشود. بازنشستگان تأمین اجتماعی که خود ۱۰ درصد ارزش افزوده پرداخت میکنند، در برنامههای متناسبسازی جایگاهی ندارند. این موضوع بهویژه با توجه به تورم ناشی از سیاستهای دولت، موجب نارضایتی و مطالبهگری بازنشستگان تأمین اجتماعی شده است.»
حیدری همچنین تأکید کرد: «در حالی که این تورم از اختیار بازنشستگان خارج بوده، بهتر بود که منابع مورد نیاز برای جبران افت مستمریهای آنان از محل افزایش ارزش افزوده به این بازنشستگان تخصیص مییافت. این موضوع، که به عدالت محوری و تأکیدات مقام معظم رهبری بر تأمین حقوق اقشار آسیبپذیر توجه دارد، هنوز در عمل پیادهسازی نشده است.»
او در پایان گفت: «حل این مشکل و توجه به عدالت در توزیع منابع، نهتنها به حفظ قدرت خرید بازنشستگان تأمین اجتماعی کمک میکند، بلکه بر ثبات مالی و بیننسلی سازمان نیز اثرات مثبت خواهد داشت. این گامی است که باید به سرعت برداشته شود تا نارضایتیهای موجود کاهش یابد و حقوق بیمهشدگان حفظ شود.»
ارسال نظر