شرط دریافت معافیت مالیات بر اجاره اعلام شد
اقتصاد 100- مجلس شورای اسلامی در اردیبهشت ۱۴۰۳ با تصویب قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، گام بلندی در حمایت از اقشار کمدرآمد برداشت. این قانون با ارائه مشوقهایی برای موجرانی که به افراد نیازمند واحدهای مسکونی اجاره میدهند یا قراردادهای بلندمدت امضا میکنند، تلاش دارد تا دسترسی به مسکن را تسهیل کند و شرایط بهتری را برای اجارهنشینها فراهم آورد
بر اساس قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها که در اردیبهشت ۱۴۰۳ به تصویب مجلس رسید، تخفیفهای مالیاتی برای موجرانی که به اقشار نیازمند اجاره میدهند، در نظر گرفته شده است.
تخفیفهای مالیاتی برای اجارهداران
-
تخفیف ۱۰۰ درصدی : اگر سرپرست خانواری درآمد ناشی از اجاره داشته باشد، تا سقف معافیت مالیات بر درآمد حقوق، این درآمد مشمول ۱۰۰ درصد تخفیف خواهد بود. همچنین، موجرانی که خود نیز مستأجر هستند، میتوانند تا سقف اجارهای که میپردازند، از این تخفیف بهرهمند شوند.
-
قراردادهای بلندمدت : اگر موجران قراردادهای اجاره دو ساله یا بیشتر امضا کنند و این قراردادها فسخ نشود، درآمد اجاره برای قرارداد دوساله مشمول ۷۰ درصد تخفیف و برای قرارداد سه ساله و بیشتر مشمول ۱۰۰ درصد تخفیف میشود.
-
اجاره به خانوارهای خاص : اگر واحد مسکونی به خانوارهایی با سه فرزند یا بیشتر، خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد یا سازمان بهزیستی و یا سه دهک پایین درآمدی اجاره داده شود، این خانوارها نیز مشمول ۱۰۰ درصد تخفیف خواهند بود.
-
اجاره بهای کمتر : اگر اجاره بهای یک واحد مسکونی حداقل ۱۵ درصد کمتر از ارزش اجاره منطقهای باشد، آن واحد مشمول ۵۰ درصد تخفیف مالیات بر درآمد اجاره میشود.
ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان
به منظور استفاده از این معافیتها، افراد موظفند اطلاعات محل سکونت و املاک خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند. اگر افراد اطلاعات خود را ثبت نکنند، خانهشان به عنوان خانه خالی شناخته شده و مشمول مالیات و جرایم خواهد شد.
این قانون به هدف حمایت از مستأجران و ایجاد دسترسی بهتر به مسکن تصویب شده و انتظار میرود به بهبود شرایط اجارهنشینی در کشور کمک کند.
ارسال نظر