وزیر ارتباطات از آسیب فیلترینگ به امنیت نظام بانکداری خبر داد
اقتصاد ۱۰۰ - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز بار دیگر به معضلات فیلترینگ پرداخته و تاثیر آن بر امنیت نظام بانکداری را مورد بررسی قرار داد.
به گزارش گروه دانش و فناوری،مراسم افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت، امروز (پنجم آذر ماه) برگزار شد. ستار هاشمی وزیر ارتباطات در جریان این مراسم به مسئله فیلترینگ پرداخته و از آسیبهای فیلترینگ به امنیت نظام بانکداری سخن گفت.
هاشمی اظهار کرد:
نکته مهمی که قصد دارم درباره آن صحبت کنم، بحث امنیت است. ۲ سوال از حاضرین دارم؛ چه کسانی روی گوشی خود فیلترشکن دارند؟ (دست همه حضار بالا رفت). بر اساس آمار «ایسپا» ۸۳.۵ درصد گوشیهای کشور مجهز به فیلترشکن هستند.
وی افزود: «سوال بعدی این است چند نفر معتقد هستند که حملات زیرساختهای بانکی در ۲ سال گذشته بیشتر شده است؟ باید بگویم رابطه بسیار معناداری میان نصب فیلترشکن و حمله به زیرساختهای بانکی وجود دارد که غیرقابل انکار است.»
او با بیان اینکه جلوگیری از توسعه فناوری رویکرد مناسبی نیست، چراکه بهرهگیری از تکنولوژیهای روز میتواند جلوس آسیبها را بگیرد، در این باره توضصیح داد:
آن چیزی که تفاوت حکمرانی را رقم میزند، فناوری است. تلاش انسانها برای تقابل با فناوری نگاه منفعلانه به آن جواب نداده است. آنجایی ما توفیق خواهیم داشت که بتوانیم از ظرفیت فناوری استفاده کنیم.
موضوع دیگری که او مورد بررسی قرار داد، توسعه هوش مصنوعی بود: «یکی از موضوعاتی که امروز زیاد درباره آن صحبت میشود، هوش مصنوعی است. اگر بخواهم درباره هوش مصنوعی و فرصتها و تهدیدهای این فناوری چیزی بگویم، باید به این سوال پاسخ بدهیم که آیا نگرانیهایی که در خصوص هوش مصنوعی وجود دارد، درست است یا درباره آن یک مقداری بزرگنمایی شده است؟»
وی در این باره توضیح داد: «شرکت گوگل را همه میشناسیم، مغر متفکر شرکت گوگل فردی به اسم آقای «هینتون» بود، این فرد چند سال قبل به واسطه ترس از آینده از این شرکت جدا شد. این اتفاق نشان میدهد هوش مصنوعی واقعی است و اگر به آن فکر و از آن استفاده نکنیم از ما عبور خواهد کرد.»
هاشمی ادامه داد:
انقلاب صنعتی چهارم از نظر اقتصاد معانی مختلف دارد. یکی بحث تغییرات شغلی و مهارتهای انسانی است. اگر به سمت هوش مصنوعی حرکت نکنیم باید بپذیریم که بخشی از اشتغال از دست میرود. نباید انتظار داشته باشیم که کارهای روزمره و تکراری در آینده نه چندان دور بشر، اصلا وجود داشته باشند.
وزیر ارتباطات بر این باور است که ماهیت نوآوری در حال تغییر است. او در این باره توضیح داد: «امروز داده و هوش مصنوعی و فناوریهای دیگر در کنار هم هستند که امکان زیست و حیات کسب و کارها را فراهم میکنند. ما اگر زمان طلایی را از دست دهیم به سرعت به مصرفکننده فناوری تبدیل میشویم.»
او در پایان گفت:
حقیقت این است که ما چقدر با بچهها و نوهها همادبیات هستیم و حرف یکدیگر را میفهمیم؟ کلمات لاتین و واژگانی که استفاده میکنند به چه شکل است؟ بچههای ما دوستان خارج از کشور دارند و کلاس زبان نرفته از کلماتی استفاده میکنند که ما باید از فرهنگ لغت آنها را پیدا کنیم؛ همه اینها اشاره میکند که باید حکمرانی را با نگاه دیگر دید. برگردیم به ۱۰ سال قبل، آیا کسی شکل گرفتن کسبوکارهای اینترنتی که امروز در دسترس هستند را متصور بود؟ امروز بخشی از کسبوکارها به ما نقد دارند و درست هم هست؛ میگویند شما اجازه رشد را به ما نمیدهید و همین الان این مساله روی میز ما است.
انتهای پیام
ارسال نظر