چه کسی تعرفه ۹۶ درصدی را برای واردات آیفون تعیین کرد؟ /ردپای دولت سیزدهم و امضای مخبر
اقتصاد ۱۰۰ - اول خرداد ماه سال جاری بود که بخشنامهای از سوی مخبر در باب سود بازرگانی برخی کالاها اعلام شد. به موجب این مصوبه و بنا بر این توضیحات مندرج مقرر شد «با توجه ممنوعیت واردات تلفن همراه هوشمند با نشان تجاری اپل، در صورت لغو ممنوعیت آن در آینده توسط مراجع ذیصلاح، سود بازرگانی آن به میزان ۹۶ درصد پیشبینی خواهد شد.»
به گزارش گروه دانش و فناوری، حالا هر چند برخی نامهای را با امضای عارف، معاون اول رییسجمهوری در باب تعیین نرخ سود بازرگانی ۹۶ درصد برای واردات گوشی تلفن همراه منتشر کردند، اما به نظر میرسد با توجه به توییت مهاجرانی، تصمیمی در این مورد گرفته نشده است.
به عبارت دیگر ردپای دولت سیزدهم در این ماجرا به چشم میخورد و طبق مصوبه دولت، برداشتن ممنوعیت، به صورت اتوماتیک نرخ تعرفه را ۹۶ درصد خواهد کرد و در نتیجه برای تغییر این سود بازرگانی مصوبه جدیدی نیاز است.
گرفته نشده است.
به عبارت دیگر ردپای دولت سیزدهم در این ماجرا به چشم میخورد و طبق مصوبه دولت، برداشتن ممنوعیت، به صورت اتوماتیک نرخ تعرفه را ۹۶ درصد خواهد کرد و در نتیجه برای تغییر این سود بازرگانی مصوبهی جدیدی نیاز است.
واردات آیفون از چه زمانی کلا ممنوع شد؟
در نیمه دوم سال ۱۴۰۱، بحث بر سر اینکه گوشی آیفون چهارده و پس از آن امکان ورود به ایران را دارد یا خیر بحثهای متعددی مطرح بود. در نهایت برخی توانسته بودند از سوم تا دهم مهرماه گوشیهای ۱۴ آیفون را به صورت قانونی وارد کنند، اما بعد از این تاریخ برخی به صورت مسافری و پستی این گوشی را وارد کشور کرده بودند اما رجیستری همچنان امکان پذیر نبود. در تاریخ اول اسفند ماه سال ۱۴۰۱ بود که بخشنامهای در این زمینه ابلاغ گردید.
در این تاریخ مدیرکل دفتر واردات گمرک ایران در ابلاغیهای، ورود تلفن همراه با نشان تجاری اپل ۱۴ به صورت همراه مسافر و پستی را ممنوع اعلام کرد.
در این بخشنامه آمده بود با توجه به نامه ۱۹ بهمن ماه سازمان توسعه تجارت و نامه ۱۲ بهمن سازمان مذکور، از تاریخ ۱۴۰۱.۱۲.۱ گوشی تلفن همراه با نشان تجاری اپل مدل ۱۴ و کلیه مدلهای بعد از آن جزء لیست کالاهای مجاز همراه مسافر و پستی ورودی به کشور نیست.
درست در روزهای ابتدایی خرداد که انتشار اخباری در خصوص تعیین تعرفه ۹۶ درصدی خوشبینی برخی کاربران بابت رفع مشکل را به دنبال داشت، بخشنامهای دیگر در قامت زلزلهای بزرگ در بازار گوشی تلفن همراه ایفای نقش کرد.
پس از صدور این بخشنامه هر چند مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت، توضیح داد که محدودیتها برای واردات آیفونهای نسل ۱۴ و ۱۵ اعمال شده است و این ممنوعیت شامل نسخههای پیشین آیفون نمیشود اما گمرک ایران بر اساس یک دستورالعمل جدید اعلام کرد که واردات تمام مدلهای آیفون به داخل کشور ممنوع است.
این ابلاغیه رشد قیمت آیفونهای دوازده و سیزده و سایر برندها را به دنبال داشت.
حالا در اتفاقی تازه رجیستری گوشی آیفون مجاز اعلام شده است اما همچنان بحث بر سر تعرفه داغ است. خانم مهاجرانی با وجود انتشار سه پست هنوز نتوانسته است درباره چرایی تعیین تعرفه ۹۶ درصدی توضیح واضحی بدهد و همین مساله سردرگمی کاربران را به همراه داشته است.
رشد قیمت انوع گوشیهای آیفون در چند ساعت و سپس فروکش هیجان در ساعتی دیگر نشان میدهد ابعاد قضیه مشخص نیست و مهمترین دلیل این نامشخص بودن نیز تصمیمات دولتی است که به وضوح مصوبات خود را اطلاعرسانی نمی کند.
انتهای پیام
ارسال نظر