شروع ثبتنام تبدیل خودروهای عمومی به دوگانهسوز در سامانه جدید
اقتصاد 100- مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از برنامهریزی برای اضافه کردن الپیجی به سبد سوخت خودروها و احداث جایگاههای الپیجی در نزدیکی پالایشگاههای با مازاد الپیجی خبر داد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، کرامت ویسکرمی، با اشاره به ناترازی تولید و مصرف بنزین و نفتگاز، اظهار کرد که میانگین تولید روزانه بنزین از ابتدای سال ۱۰۵ میلیون لیتر و میانگین توزیع آن ۱۲۴ میلیون لیتر بوده است که نشاندهنده کمبود عرضه نسبت به تقاضا است. همچنین، تولید روزانه نفتگاز ۱۱۶ میلیون لیتر بوده و مصرف آن ۱۱۹ میلیون لیتر است. برای جبران این ناترازی، واردات بنزین به میزان ۸ میلیون لیتر و نفتگاز به میزان کمتر از ۱۰ میلیون لیتر در روز صورت میگیرد.
ویسکرمی همچنین اشاره کرد که مصرف بنزین و نفتگاز در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۷.۴ درصد و ۸ درصد افزایش یافته است. در همین راستا، برای بهبود عرضه سوخت و تنوع در سبد سوخت، اقدامات جدیدی در دستور کار قرار گرفته است. وی از برنامههای دولت برای احداث جایگاههای الپیجی در نزدیکی پالایشگاههایی که مازاد تولید دارند، خبر داد و افزود که این اقدام به منظور افزایش عرضه الپیجی به سبد سوخت خودروها و کاهش فشار بر سوختهای دیگر در دستور کار قرار گرفته است.
ویسکرمی در ادامه به ظرفیتهای تولید الپیجی در کشور اشاره کرد و افزود که روزانه ۷,۳۰۰ تن الپیجی در کشور تولید میشود و ۲,۹۰۰ تن آن توزیع میشود که این میزان توزیع داخلی نسبت به دو سال قبل کاهش ۵۰ درصدی را تجربه کرده است. در این راستا، احداث جایگاههای الپیجی در کنار پالایشگاههای با مازاد تولید، در حال برنامهریزی است و استانداردهای مربوط به این جایگاهها نیز تدوین شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همچنین به وضعیت مصرف گاز سیانجی اشاره کرد و اظهار داشت که روزانه ظرفیت عرضه ۴۰ میلیون مترمکعب سیانجی در کشور وجود دارد، اما مصرف آن طی یک سال و نیم گذشته کاهش یافته و از ۲۳ میلیون مترمکعب به ۱۹ میلیون مترمکعب رسیده است. وی تأکید کرد که برای رفع این مشکل، توسعه ناوگان خودرویی دوگانهسوز ضروری است. در این راستا، قراردادی با هشت شرکت برای تبدیل خودروهای عمومی تکسوز به دوگانهسوز امضا شده و تاکنون ۳۴۰ هزار خودرو به دوگانهسوز تبدیل شدهاند.
وی همچنین از بازگشایی سامانه ثبتنام برای تبدیل خودروهای عمومی تکسوز به دوگانهسوز در آینده نزدیک خبر داد و افزود که در مجموع ۹۶۰ هزار دستگاه خودرو در این طرح شامل خواهند شد. در ادامه، وی به بررسی اصلاحیهای در دولت برای افزایش حقالعمل جایگاهداران سیانجی به ۷۰ درصد اشاره کرد که در صورت تصویب، مشکلات این بخش را تا حد زیادی حل خواهد کرد.