صحبت های رئیس انجمن خودروسازان نشان می دهد؛

شرایط تحریمی‌ ای که دستیابی به استاندارد خودرو را دشوار کرده است/ اگر افزایش تیراژ خودرو می خواهید بی خیال برخی استانداردها بشوید!

اقتصاد 100- رئیس انجمن خودروسازان می گوید: استاندارد برخورد با عابر پیاده که امروز در محصولات جدید خودروسازان از جمله تارا و شاهین تعبیه شده است، اگر بخواهد روی محصولاتی همچون پژو پارس یا پژو ۲۰۶ نپیاده شود نیاز به انتقال فناوری از خارج و تغییراتی در درب، داشبورد، برف‌پاک‌کن‌ها و غیره دارد.

شرایط تحریمی‌ ای که دستیابی به استاندارد خودرو را دشوار کرده است/ اگر افزایش تیراژ خودرو می خواهید بی خیال برخی استانداردها بشوید!

به گزارش گروه کسب و کار اقتصاد 100، ارتقای استانداردهای خودرویی به ۸۵ مورد از سال ۹۶ آغاز شد، در آن زمان این استانداردها برای خودروهای وارداتی اجباری  شد، اما برای خودروهای داخلی، یک مهلت سه ساله در نظر گرفته شد و از اول دی ماه ۹۸ استانداردهای ۸۵‌گانه خودروها اجباری شد. استانداردهایی که به گفته مسوولان سازمان ملی استاندارد، برای ایمنی مردم و ارتقای خودروهای مورد استفاده طراحی شده و به هیچ عنوان سختگیرانه نیست.

«سید مهدی اسلام‌پناه» رییس‌ سازمان ملی استاندارد ایران پیش‌تر در خاتمه مراسم رونمایی از دومین محصول جدید ایران خودرو در سال ۱۴۰۱ در جمع خبرنگاران افزود: در خصوص استانداردهایی که تولیدکنندگان خودرو برای تولیدات داخلی خود باید رعایت کنند، پیش‌تر مواضع خود را صریح و روشن اعلام کرده‌ایم و با قاطعیت در جهت احقاق حقوق مردم ایستاده‌ایم.

وی گفت: انتظار دولت، سازمان ملی استاندارد و ارکان تصمیم گیرنده در این زنجیره این است که خودروسازان داخلی حق‌الناس و رضایت مردم را تحصیل کنند که یک امر اخلاقی و قانونی و شرعی است.

اسلام‌پناه خاطرنشان کرد: اینکه با در پیش گرفتن این سیاست تیراژ تولید مدنظر امسال خودروسازان محقق می‌شود یا خیر، بحث دیگری است، اما مطلعیم خودروسازان همه تلاش خود را به‌منظور ارتقای کیفی تولیدات به‌کار بسته‌اند.

تیراژی که محقق نمی‌شود

در همین زمینه رییس انجمن خودروسازان ایران اظهار داشت: برخی از استانداردهای ۸۵‌گانه خودرو که شامل چهار عنوان استاندارد خودروهای سواری و چهار عنوان استاندارد خودروهای تجاری است، در سال‌های گذشته متاثر از مساله تحریم‌ها و آماده نبودن زیرساخت‌های لازم با تعلیق مواجه شد.

«احمد نعمت‌بخش» افزود: برخی از این استانداردها نظیر ترمز اضطراری خودروهای تجاری یا انحراف خودرو از مسیر در خودروهای سواری به دلایل یاد شده، امکان اجرا کردن‌شان در داخل وجود ندارد.

وی گفت: با این حال در جلسه گذشته شورای عالی استاندارد مصوب شده که زمان‌بندی برای اجرای این استانداردهای تعلیقی با هماهنگی وزارت صمت در نظر گرفته شود، با این حال رییس‌کل سازمان ملی استاندارد به‌تازگی تاکید کرده که این استانداردها هرچه زودتر باید اجرایی شوند.

این مقام صنفی یادآور شد: در سال جاری خودروسازان نسبت به حذف پنج محصول قدیمی از خطوط تولید خود اقدام کرده‌اند که به معنای همراهی با سیاست‌های کلان کشور است، با این حال به دلیل تداوم تحریم‌های ظالمانه علیه صنعت خودروسازی کشور انتظار می‌رود زمان‌بندی مناسبی برای اجرایی کردن این استانداردها در نظر گرفته شود تا تیراژ تولید دچار مشکل نشود.

وی اظهار داشت: برای مثال، استاندارد برخورد با عابر پیاده یکی از آن استانداردهای تعلیقی بود که امروز در محصولات جدید خودروسازان از جمله تارا و شاهین تعبیه شده است، اما اگر بخواهیم آن را روی محصولاتی همچون پژو پارس یا پژو ۲۰۶ نصب کنیم علاوه بر نیاز به انتقال فناوری از خارج، نیازمند تغییراتی در درب، داشبورد، برف‌پاک‌کن‌ها و غیره است.

نعمت‌بخش تصریح کرد: چنین تغییراتی با در نظر گرفتن شرایط تحریم‌ها که انتقال تکنولوژی را دشوار کرده، منجر به حذف این خودروها از خطوط تولید خواهد شد و در نتیجه دستیابی به افزایش تیراژ ۵۰ درصدی وعده داده شده را با مشکل مواجه می‌کند.

انتهای پیام/

منبع : ایرنا

وبگردی

ارسال نظر

 
نظرسنجی

به نظر شما با توجه به نتیجه آرا، مشارکت در مرحله دوم انتخابات چه تفاوتی با مرحله اول دارد؟

.

اخبار سلامت

سینما در سینما