تغییر مبلغ و شرایط وام ازدواج در سال آینده + اعلام جزییات
اقتصاد 100-مرکز پژوهشهای مجلس در پیشنهادی جدید، افزایش سقف تسهیلات ازدواج به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان را رد کرد و خواستار افزایش متناسب این مبلغ با نرخ تورم و نقدینگی شد.
در بخشی از یک پژوهش جدید، تسهیلات ازدواج و فرزندآوری بهعنوان بخشی از تسهیلات تکلیفی شبکه بانکی مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش تأکید دارد که مهمترین عامل در عدم پرداخت کامل این تسهیلات، کمبود منابع قرضالحسنه در سیستم بانکی کشور است.
در این پژوهش، سه سناریو مختلف برای برآورد میزان تسهیلات تکلیفی و منابع لازم برای اجرای آن پیشبینی شده است. در حالت اول، تعداد متقاضیان وام ازدواج در سال ۱۴۰۲، ۷۷۲ هزار نفر برآورد شده است که به رقمی معادل ۲۵۶ هزار میلیارد تومان نیاز دارد. در حالت دوم، پیشبینی شده که یک میلیون نفر برای دریافت وام ازدواج درخواست دهند که این رقم به ۳۳۲ هزار میلیارد تومان میرسد. در حالت سوم، تعداد متقاضیان به یک میلیون و ۱۴۰ هزار نفر افزایش مییابد و به ۳۷۸ هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد.
بر اساس این پژوهش، منابع قرضالحسنه موجود برای پرداخت تسهیلات تکلیفی در سال جاری از دو منبع اصلی تأمین میشود: رشد سپردههای قرضالحسنه و بازگشت تسهیلات قرضالحسنه اعطاشده در سالهای گذشته. تا کنون، مانده سپردههای قرضالحسنه برای پرداخت این تسهیلات مورد استفاده قرار گرفته است.
تحلیلهای انجام شده نشان میدهد که در مجموع حدود ۳۴۶ هزار میلیارد تومان منابع قرضالحسنه در اختیار بانکها قرار دارد که در صورت رشد ۳۰ درصدی نقدینگی، این رقم به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
این پژوهش همچنین پیشنهاد میکند که از این منابع، حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان به تسهیلات ازدواج اختصاص یابد. با این حال، برای اینکه درخواستها پاسخ داده شوند، پیشنهاد میشود که سقف فردی تسهیلات افزایش نیابد و همچنین تعداد متقاضیان از یک میلیون نفر بیشتر نشود تا منابع قرضالحسنه در دسترس بتواند تا حدی نیازهای متقاضیان را پوشش دهد.
ارسال نظر