ایران در پایین‌ترین رتبه هوش مصنوعی دنیا

اقتصاد ۱۰۰- رئیس هیات مدیره انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران رتبه کلی ایران در شاخص هوش مصنوعی در دنیا را ۱۳۳ ذکر کرد و گفت: متاسفانه رتبه خوبی نداریم و بین ۱۳۳ کشور در شاخص نهادی مربوط به حکمرانی رتبه ۱۳۳ را کسب کردیم و بعد از ما هیچ کشور دیگری وجود ندارد

به گزارش گروه دانش و فناوری، داود ادیب در  پنجمین نشست تخصصی هوش مصنوعی و اقتصاد  که   در سالن جلسات معاونت صدا از سوی  رادیو اقتصاد برگزار شد، گـفت: بر اساس آخرین رتبه‌بندی کشورها در حوزه هوش مصنوعی در آکسفورد اینساید در ۲۰۲۳، ایران رتبه ۹۴ را در میان ۱۹۳ کشور به دست آورده است و رتبه ما در این حوزه تنزل یافته است.

وی با بیان اینکه در حوزه دانشی جلو هستیم که دلیل آن تعداد انتشار مقالات است، اظهار کرد: سه شاخص عمده برای آمادگی هوش مصنوعی در دنیا تعیین شده که شامل «دولت، حکمرانی و تسهیل‌گری و قوانین»، «زیرساخت» و «تکنولوژی و فناوری» می‌شود. بر اساس آخرین گزارشی که از سازمان وایپو در حوزه نوآوری جهانی دریافت کردیم، در شاخص نهادی که به آمادگی هوش مصنوعی مرتبط می‌شود، متاسفانه رتبه خوبی نداریم و بین ۱۳۳ کشور در شاخص نهادی مربوط به حکمرانی رتبه ۱۳۳ را کسب کرده‌ایم و به این معنا است که بعد از ما هیچ کشور دیگری وجود ندارد.

ادیب، این آمار را هشداری برای کشور در حوزه حکمرانی هوش مصنوعی دانست و یادآور شد: هر چه ما زیرساخت مناسبی داشته باشیم و بتوانیم فناوری‌هایی را جذب کنیم و یا در کشور این فناوری‌ها را توسعه دهیم، اگر به موضوع قوانین و حکمرانی داده و حکمرانی بر داده توجه نکنیم، شانس خوبی در دنیا نخواهیم داشت.

رئیس هیات مدیره انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران به بیان وضعیت زیرساخت‌های این حوزه پرداخت و با بیان اینکه اقبال و شانس خوبی در این حوزه نداریم، گفت: ایران در شاخص محیط‌های سازمانی رتبه ۱۲۷، در شاخص اثربخشی دولت رتبه ۱۲۰، در شاخص محیط نظارتی رتبه ۱۳۱، در شاخص کیفیت نظارتی رتبه ۱۳۳ و در شاخص احکام قانونی رتبه ۱۱۸ را کسب کرده است.

به گفته وی، ایران همچنین در شاخص محیط تجارت رتبه ۱۲۸ و در شاخص سیاست‌های انجام کسب و کار رتبه ۱۲۶ را از آن خود کرده و همه این رتبه‌ها در میان ۱۳۳ کشور جهان محاسبه شده است.

ادیب با اشاره به وضعیت کشور در حوزه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، گفت: کشور در این حوزه نسبت به سال گذشته (۲۰۲۲) که رتبه ۹۷ را داشته، در سال ۲۰۲۳ تنزل رتبه داشته و به جایگاه ۱۰۲ جهانی رسیده است. در زیر شاخص‌های این شاخص نیز وضعیت کشور به این صورت است:

* در حوزه دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات رتبه ۸۹

* استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات رتبه ۶۵

* سرویس آنلاین دولتی رتبه ۱۱۵

* مشارکت الکترونیکی رتبه ۱۲۸

* زیرساخت‌های عمومی رتبه ۵۰

وی تاکید کرد: این اعداد نشان می‌دهد که در حوزه زیرساختی باید فعالیت بیشتری داشته باشیم. در زیرساخت تنها موضوع تجهیزات مطرح نیست. ما اگر تجهیزات سرورهای قوی در اختیار داشته باشیم، می‌توانیم در این حوزه کار کنیم و حتی می‌توانیم از روش‌هایی چون کلود کامپیوتینگ استفاده کنیم. ما در حوزه هوش مصنوعی می‌توانیم از کارهای کوچک آغاز کنیم و حتما لازم نیست که گام‌های بزرگ برداریم.

رئیس هیات مدیره انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران با بیان اینکه کشورهای مختلف بر اساس توانمندی‌هایشان هر کدام یک موضوع و جهت‌گیری خاصی نسبت به هوش مصنوعی داشته‌اند، ادامه داد: امریکا به دلیل توان مالی که دارد، شرکت‌های بزرگ را خریداری کرده است، کشورهای عربی چون امارات و عربستان جذب نمایندگی این حوزه را در پیش گرفته‌اند و هندوستان به سمت آموزش هوش مصنوعی حرکت کرده است.

وی ادامه داد: در اتحادیه اروپا به دلیل توانمندی فناوری آنها نسبت به کشورهای پیشرو کمتر به سمت قانونگذاری، سیاستگذاری و استراتژی رفته‌اند و سعی کردند در این حوزه قدرت را به دست بگیرند. کشور چین نیز در حوزه ربات‌ها فعال شده است. ایران نیز به دلیل اینکه در سه حوزه دولت، زیرساخت و تکنولوژیکی مشکل دارد، پیشنهاد می‌شود که با توجه به سبقه‌ای که در حوزه ریاضیات دارد، مزیت رقابتی خود را در حوزه الگوریتم‌ها و مدل‌ها تعریف کند.

ادیب در پایان خاطرنشان کرد: با شروع در مدل‌سازی کوچک می‌توانیم مزیت رقابتی را در دنیا کسب کنیم.

انتهای پیام

منبع : ايسنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

وبگردی
    ارسال نظر