شرایط در بازار سرمایه به سود خریداران تمام خواهد شد؟
اقتصاد 100- روزبه شریعتی، تحلیلگر بازار سرمایه مطرح کرد: در معیار تصمیمگیری سرمایهگذاران بازار سرمایه، جمعی از فاکتورها اعم از قیمت دلار نیما، گزارش شرکتها و وعدههای مسوولان همچون وزیر اقتصاد، وزیر صمت، رییس سازمان بورس و بانک مرکزی مورد توجه است
درخصوص افزایش قیمت دلار نیما افزود: مشخصا آقای همتی، سکاندار اقتصادی دولت فعلی و آقای طیب نیا، معاونت اقتصادی کشور چندنرخی بودن ارز را منشأ رانت و فساد میدانند که نشانههای آن را میتوان در قیمتهای برخی از محصولات و برخی صحبتها اعم از اتفاقاتی همچون فساد چای دبش که در دولت پیشین رخ داد، مشاهده کرد. شریعتی بیان کرد: دیدگاه آقای همتی و حتی عددهایی که ایشان در مصاحبههای تلویزیونی خود اعلام کردهاند، این ذهینت را ایجاد کرده که دلار نیما به یک رقم منطقی خواهد رسید که برای تجار (تجاری که فعالیت اقتصادی هدف اصلی آنهاست نه صرفا واسطه گری) و برای تولیدکنندگان به صرفه باشد.
وی ادامه داد: این موضوع در گزارش شرکتها طی یک سال گذشته نمود یافته است. به عنوان مثال شرکت ملی مس به این دلیل که مجبور بود با دلار نیما کمتر از ۴۰ هزار تومان تکثیر کند، فروش در بورس کالا را به دنبال کردن صادرات ترجیح داد و از این جهت که در بازار داخلی چنین تقاضایی برای مس وجود نداشت، سبب شد که گزارش بهار شرکت ملی مس کمتر از حد انتظار باشد، اما اگر این قابلیت برای آن وجود داشت که با صادرات خود بتواند ارز خود را با دلار منطقیتری نسبت به بازار آزاد به فروش برساند، طبیعتا شرایط بهتری را تجربه میکرد. در کنار این موضوع نگاه تیم اقتصادی فعلی این است که شاخص PMI افت کرده و این مساله بیانگر وجود رکود در بازار، عدم وجود صرفه تولید برای تولیدکنندگان و بیثباتی رویههای اقتصادی است. تحلیلگر بازار سرمایه گفت: در سازمان برنامه و بودجه نیز مطرح شده که فرمولها و رویههای اقتصادی باید منطقیتر و بلندمدت باشد که سرمایهگذار و تولیدکننده بتوانند به صورت میان مدت و بلندمدت برنامهریزی کنند. به نظر میرسد نگاهی که از سوی تیم دولت فعلی تزریق شده و صحبتهایی که به میان آمده سبب شده نگاه سرمایهگذاران مثبت شود. شریعتی اظهار کرد: وزیر صمت با سابقه تولیدکنندگی سکان را به دست گرفته و صبحتهای ایشان مبتنی بر نگاه عقلایی است.