عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:
مدارس دولتی بودجه کافی ندارند،مجبور به دریافت شهریه اند
یک عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس دوازدهم میگوید: مدارس دولتی به هیچ وجه نباید از دانش آموزان شهریه دریافت کنند اما متاسفانه به دلیل عدم حمایت لازم دولت ها از مدارس دولتی، مدیران مدارس مجبور هستند برای جبران هزینه های مدارس و کاستی هایی که وجود دارد از خانواده ها شهریه دریافت کنند.
عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور و محمودآباد در دوره نهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت شهریه مدارس با اشاره به نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید و ثبت نام دانش آموزان در مدارس به خبرنگار اقتصاد 100 گفت: بحث شهریه مدارس، موضوع مهم این روزها و ماه های منتهی به آغاز سال تحصیلی جدید است. در واقع وقتی صحبت از بحث شهریه مدارس می شود بیشتر بحث شهریه مدارس غیردولتی به ذهن خطور می کند دلیلش هم این است که قاعدتا شهریه برای مدارس غیردولتی است به بیان دیگر در مدارس دولتی، بحثی تحت عنوان شهریه نداریم مگر مدارس خاصی که به صورت هیئت امنایی اداره می شود و قوانین خاص خودشان را دارند بدین گونه که شهریه حداقلی را دریافت می کنند.
مدارس دولتی نباید شهریه دریافت کنند
این عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس ادامه داد: در حال حاضر وضعیت به گونه ای شده که وقتی صحبت از هزینه های ثبت نام و شهریه مطرح می شود گویا همه مدارس باید شهریه دریافت کنند در حالی که این گونه نیست و مدارس دولتی به هیچ وجه نباید از دانش آموزان، شهریه دریافت کنند.
متاسفانه عدم حمایت دولت، مدیران مدارس را مجبور به دریافت شهریه از خانواده ها کرده است
او تصریح کرد: مدارس دولتی براساس اصل مسلم قانون اساسی رایگان هستند و ضروری است خدمات آموزشی شان به صورت رایگان به دانش آموزان ارائه شود متاسفانه طی سال های گذشته شاهدیم که به دلیل عدم حمایت لازم دولت ها از مدارس دولتی، مدیران مدارس مجبور هستند برای جبران هزینه های مدارس و کاستی هایی که وجود دارد از خانواده ها شهریه دریافت کنند یا مبلغی را تحت عنوان کمک هزینه به مدرسه از خانواده دانش آموزان دریافت کند.
بحث پرداخت شهریه به مدارس دولتی غیرقانونی است
وی با بیان اینکه بحث کمک به مدارس ایرادی ندارد، عنوان کرد: اما به معنای واقعی اینکه همه خانواده ها مجبور باشند برای دانش آموزان در بخش دولتی، شهریه و پول بپردازند خلاف قانون است.
فیاضی ادامه داد: بنده این مسئله را مطرح کردم که به این مسئله اصلی بپردازم که مدارس غیردولتی شهریه دریافت می کنند و نظام تعیین شهریه شان نیز در قانون مشخص شده است قانون آمده گفته مدارس درجه بندی شده هستند و طبق درجاتی که شورای نظارت تعیین کرده می توانند شهریه دریافتی را تعیین کنند به عنوان اگر مدرسه ای در منطقه ۱۲ و یا در منطقه ۱۸ باشد یا یک مدرسه ممکن است امکانات و سطح آموزشش خوب باشد و مدرسه دیگر ممکن است این گونه نباشد اولا باید دید رتبه بندی آن مدارس چگونه تعیین شده براساس آن رتبه بندی بیایند سرانه ای تعیین کنند و آن مدارس هم باید در چارچوب آن سرانه شهریه دریافت کنند.
متاسفانه رتبه بندی مدارس غیردولتی رعایت نمی شود
این نماینده مجلس اشاره کرد: متاسفانه این رتبه بندی ها گاهی رعایت نمی شود و حتی مدارس غیردولتی هم در چارچوب مجوزهایشان عمل نمی کنند این ایرادی است که متاسفانه در مدارس غیردولتی هم وجود دارد که باید تحت نظارت دقیق تر شورای نظارت وزارت آموزش و پرورش و دستگاه های نظارتی دیگر قرار گیرد.
برنامه مجلس برای مدارس دولتی و بحث شهریه ها از زبان عضو کمیسیون آموزش
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که امکان بررسی چنین مواردی در حوزه شهریه مدارس در مجلس طی آینده نزدیک وجود دارد؟ تصریح کرد: در حال حاضر نگاه ما بر این است که قانونش وجود دارد و مدارس در حال اجرای قانون هستند اگر خلاف این قضیه ثابت شود به عنوان مثال خانواده ها و مردم و حتی رسانه ها به ما مراجعه کنند و به ما اسنادی مبنی بر اینکه در فلان مدرسه یا فلان شهرستان یا فلان منطقه، چنین وضعیتی وجود دارد که به عنوان مشکل آموزش و پرورش است یقینا آن را به عنوان یک موضوع در کمیسیون مطرح و پیگیری خواهیم کرد.
این نماینده مردم در مجلس در پاسخ به این سوال که همین حمایت ضعیف و کمرنگ دولت از مدارس غیردولتی، چقدر آسیب زا بوده است؟ تشریح کرد: مدارس دولتی چون از لحاظ قانونی تحت حمایت دولتی نیستند یا به عبارت دیگر آنچه براساس قانون باید توسط دولت از منابع مالی تزریق و حمایت مالی شود کاملا رها شده است و باید به هر مدیر مدرسه ای واگذار شده است که چگونه بتواند پول به دست بیاورد و به نوعی کسب درآمد کند.
تعارض بین سیاست اعلامی و اعمالی در بحث شهریه مدارس باید برطرف شود
فیاضی افزود: از سوی دیگر هر سال در همین ایام بخشنامه و اطلاعیه هایی در اختیار رسانه ها و صداوسیما قرار می دهند مبنی بر اینکه هر مدرسه دولتی که از دانش آموزان پول دریافت می کند این کار ممنوع است و نباید از آنها پول دریافت کنند این موضوع بسیار مطرح شده است. چگونه است که این موضوع را اعلام کنند که از دانش آموزان و خانواده هایشان پول و شهریه دریافت نشود اما در عمل، از خانواده ها پول دریافت کنند؟ در حال حاضر این تعارض بین سیاست اعلامی و اعمالی را باید برطرف کرد.
ارسال نظر