نگاهی به لپتاپ شفاف لنوو که گویی از آینده آمده است
اقتصاد ۱۰۰ - لنوو یک سال پس از توسعه یک لپتاپ قابل خم شدن اکنون با یک دستگاه مفهومی علمی تخیلی دیگر به کنگره جهانی موبایل در بارسلون اسپانیا بازگشته است.
به گزارش گروه دانش و فناوری، این لپتاپ که «ThinkBook Transparent Display» نام دارد یک لپتاپ ۱۷.۳ اینچی با صفحهنمایشی است که میتوانید پشت آن را ببینید.
به نقل از ورج، نکته مهم این است که صفحه نمایش ۱۷.۳ اینچی میکروالایدی(MicroLED) آن بدون حاشیه است که تا ۵۵ درصد شفافیت را در صورت تنظیم پیکسلهای آن روی سیاه و خاموش بودن ارائه میدهد. اما با روشن شدن پیکسلهای آن، نمایشگر کمتر شفاف میشود، تا اینکه در نهایت به یک سطح سفید کاملا مات با حداکثر روشنایی ۱۰۰۰ نیت تبدیل میشود.
اگرچه جذابیت صفحههای شفاف در فیلمهای علمی تخیلی و برنامههای تلویزیونی آشکار است اما دست گذاشتن روی کاربردهای عملی آنها در زندگی واقعی بسیار سختتر است. موضوع این است که واقعا چند بار نیاز دارید که میز خالی پشت لپتاپ خود را ببینید؟ آیا دیدن همکارتان که روبروی شما نشسته است مفید خواهد بود یا باعث حواس پرتی میشود؟
یکی از ایدههای بزرگ لنوو این است که این میتواند برای هنرمندان دیجیتال مفید باشد و به آنها کمک میکند تا دنیای پشت صفحهنمایش لپتاپ را ببینند در حالی که آن را در نیمه پایینی لپتاپ، جایی که صفحه کلید قرار دارد، ترسیم میکنند.
تام باتلر(Tom Butler)، مدیر اجرایی مجموعه و محصول ThinkPad لنوو در مصاحبهای گفته است: من هنرمند خوبی نیستم، اما میتوانم چیزی را زیر دستم بگذارم و از روی آن بکشم. باتلر این ایده را مطرح میکند که یک معمار میتواند یک جا بنشیند و یک ساختمان را بدون اینکه چشمانش را از محیط مقابلش بردارد طراحی کند. او حتی تا آنجا پیش میرود که نمایشگر شفاف لپتاپ را نوعی واقعیت افزوده مینامد.
لنوو جدیدترین شرکت در صف طولانی شرکتهایی است که نمایشگرهای شفاف را آزمایش کردهاند.
سامسونگ یک طرح مفهومی لپتاپ شفاف را بیش از یک دهه پیش در نمایشگاه CES ۲۰۱۰ به نمایش گذاشت و حتی خود لنوو نیز در سال ۲۰۱۵ مفهوم تلفن همراه هوشمند شفاف را به نمایش گذاشت. اما با گذشت زمان، ما شاهد چند تلاش اولیه برای تجاریسازی این فناوری بودیم. صفحه نمایشهای شفاف به عنوان نمایشگر مغازهها و ویترین واگنهای قطار در چین و ژاپن ظاهر شدهاند و ال جی میگوید که در واقع قصد دارد تلویزیون شفاف OLED Signature T خود را امسال عرضه کند.
در ساخت یک صفحه نمایش شفاف برای لپتاپ چالشهای خاصی وجود دارد. قابل توجهترین چالش رزولوشن است که در لپ تاپی که برای نمایش متن طراحی شده نسبت به تلویزیونی که برای نمایش تصاویر طراحی شده اهمیت بیشتری پیدا میکند. اتفاقا به همین دلیل است که لنوو میگوید که از پنل میکروالایدی(MicroLED) به جای OLED استفاده کرده است. لنوو میگوید که استفاده از OLED شرکت را به رزولوشن پایین ۴۸۰p محدود میکند و رزولوشن ۷۲۰p هنوز در لپتاپهای ۱۷.۳ اینچی مانند این یک ویژگی بسیار در حال پیشرفت به نظر میرسد، اما حداقل متن نشان داده شده بر روی صفحه نمایش در نسخه نمایشی کاملا قابل خواندن است.
در نمونه اولیه کنونی لنوو امکان تنظیم دستی کل صفحه نمایش لپتاپ به صورت مات وجود ندارد. باتلر میگوید: این واقعا چیزی است که اگر به مرحله تولید برسیم، میخواهیم.
علاوه بر صفحهنمایش شفاف، لپتاپ مفهومی لنوو به جای صفحهکلید فیزیکی، یک صفحهکلید لمسی کاملا تخت نیز دارد. این در واقع بخشی از برنامه لنوو برای هنرمندان است. به این دلیل که پایه لپتاپ علاوه بر عملکرد مانند صفحهکلید، بهعنوان تبلت طراحی نیز عمل میکند.
صفحهکلیدی که روی لپتاپ میبینید در واقع یک نمایشگر است که وقتی قلم را به سطح طراحی نزدیک میکنید ظاهر شده و وقتی کاملا از لپتاپ فاصله میگیرید ناپدید میشود. سپس یک سطح صاف برای طراحی باقی میماند.
نکته منفی این است که وقتی طراحی نمیکنید، باید از یک سطح کاملا صاف به عنوان صفحه کلید استفاده کنید که قطعا ضعیفترین عنصر نمونه اولیه دستگاه بود.
در سال ۲۰۲۴، یک عنصر هوش مصنوعی نیز در نمایش لنوو وجود داشت. این شرکت دوربین کوچکی را در قسمت پشتی بدنه لپتاپ نصب کرده بود تا تشخیص اشیاء را روی دستگاههایی که پشت آن قرار داده شده بود انجام دهد.
لنوو مانند لپ تاپ قابل چرخش سال گذشته خود وانمود نمیکند که قصد دارد لپ تاپ شفاف ThinkBook خود را به عنوان یک دستگاه تجاری عرضه کند. اما باتلر میگوید که «اطمینان بسیار بالایی» دارد که فناوریهای آن در پنج سال آینده آن را به یک لپتاپ واقعی تبدیل خواهند کرد.
انتهای پیام
ارسال نظر