پناهندگی در اروپا، راهی که به ابدیت می‌رسد

اقتصاد 100- آمارهار رسمی نشان می دهد که میزان ورود غیرقانونی به اروپا در سال 2022 حدود 70 درصد افزایش یافته است و پناهندگان و مهاجرانی که عمدتا از کشورهای آفریقایی و خاورمیانه هستند، به امید زندگی بهتر به کشورهای اروپایی پناه برده اند. این در حالی است که اتحادیه اروپا در حال سخت تر کردن شرایط ورود غیر قانونی به اروپا است و همچنان نیز تعداد زیادی از مهاجران به طور غم انگیزی در راه های نا امن دریایی و زمینی، جان خود را از دست می دهند و به ابدیت می پیوندند.

پناهندگی در اروپا، راهی که به ابدیت می‌رسد

به گزارش گروه اقتصاد کلان و انرژی اقتصاد 100، آژانس حفاظت مرزی اتحادیه اروپا از ثبت بسیار بیشتر موارد ورود غیرقانونی پناهجویان و مهاجران در ۱۱ ماه نخست امسال خبر داد. عبور غیرقانونی از مرزهای اتحادیه اروپا به نسبت مدت مشابه سال پیش نزدیک به ۷۰ درصد افزایش داشته است.

با وجود کشیده شدن حصارهای جدید و همکاری‌های مناقشه‌برانگیز برای مقابله با عبور غیرقانونی از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا، شمار مهاجران و پناهجویان در سال ۲۰۲۲ به نسبت سال پیش به شدت افزایش یافته است.

آژانس حفاظت مرزی اتحادیه اروپا (فرونتکس) در ۱۱ ماه سال جاری میلادی حدود ۳۰۸ هزار مورد ورود غیرقانونی به کشورهای عضو این اتحادیه را ثبت کرده است. فرونتکس در گزارشی که ۱۶ دسامبر منتشر شد می‌گوید، این آمار به نسبت مدت مشابه در سال گذشته افزایشی ۶۸ درصدی را نشان می‌دهد.

این نهاد که دفتر مرکزی آن در ورشو، پایتخت لهستان قرار دارد اعلام کرده که موارد ورود غیرقانونی مهاجران و پناهجویان به کشورهای عضو اتحادیه در سال جاری بیشترین میزان از سال ۲۰۱۶ تا کنون بوده است.

گرچه بسیاری از کشورها تدابیر مقابله با عبور غیرقانونی از مرزها را تشدید کرده‌اند، موارد ورود غیرمجاز به کشورهای عضو اتحادیه اروپا مدام رو به افزایش بوده است.

مسیر جنوب بالکان همچنان از محبوب‌ترین راه‌های ورود بدون ویزا به اتحادیه اروپا به شمار می‌رود و در ۱۱ ماه اول امسال ۱۴۰ هزار نفر از این مسیر استفاده کرده‌اند.

شمار پناهجویان و مهاجرانی که سال ۲۰۲۲ از مسیر جنوب بالکان خود را به اتحادیه اروپا رسانده‌اند حدود دو و نیم برابر موارد سال پیش و به اندازه موارد عبور غیرقانونی از این مسیر در سال ۲۰۱۵ است.

مرزهای آبی ایتالیا از این نظر در جایگاه دوم قرار دارند. بنابر اعلام وزارت کشور ایتالیا از ابتدای امسال تا میانه ماه دسامبر حدود ۹۸ هزار پناهجو و مهاجر از طریق دریای مدیترانه خود را به این کشور رسانده‌اند و این تعداد در بازه زمانی مشابه سال قبل ۶۳ هزار نفر بوده‌اند.

در ۱۱ ماه ابتدای سال ۲۰۲۲ از مرزهای یونان و قبرس نیز هر کدام حدود ۱۷ هزار نفر به طور غیرقانونی وارد اتحادیه اروپا شده‌اند که به شکل محسوسی نسبت به سال پیش افزایش داشته است.

به نوشته دویچه وله، بیشترین پناهجویان و مهاجران غیرقانونی شهروندان آفریقا، خاور میانه و نزدیک، و از کشورهای جنوب شرق آسیا هستند که به دلیل معضلات ناشی از تغییرات اقلیمی، جنگ داخلی و فشار حکومت‌های زادگاه خود را ترک می‌کنند.

بسیاری از این پناهجویان برای رساندن خود به کشورهایی نظیر یونان، اسپانیا یا ایتالیا مسیر پرخطر دریای مدیترانه را انتخاب می‌کنند و زندگی خود را در قایق‌های بادی نامناسب یا لنج‌های فرسوده به خطر می‌اندازند.

بر پایه آمار کمیساریای عالی امور پناهندگان ساز مان ملل از ابتدای امسال تا ماه دسامبر حدود ۲ هزار پناهجو در دریای مدیترانه جان خود را از دست داده‌اند. بیش از هزار و ۳۶۰ نفر از آنها در مسیر شمال آفریقا به ایتالیا جان باخته‌اند.

این نهاد سازمان ملل در پیامی به اتحادیه اروپا  ضمن گلایه از اخراج و بدرفتاری با پناهجویان در گذرگاه‌های مرزی، می‌گوید همچنان تعداد بسیاری زیادی در جستجوی سرپناه، جان خود را به شکل غم‌انگیزی در دریا از دست می‌دهند.

با این حال برخی کشورهای اروپایی خواهان کنترل شدیدتر مرزهای خارجی اتحادیه اروپا هستند.

جورجیا ملونی، نخست‌وزیر راستگرای ایتالیا پیشنهاد کرده، مرزهای آبی دریای مدیترانه بلوکه و پناهجویان به اردوگاهی در شمال آفریقا منتقل شوند تا به تقاضای مهاجرت آنها رسیدگی شود.

کارل نه‌هامر، صدراعظم اتریش نیز از اتحادیه اروپا درخواست کرده، هزینه احداث حصار در مرزهای بلغارستان، رومانی و مجارستان را تامین کند تا جلوی ورود غیرقانونی مهاجران گرفته شود.

او به تازگی در اجلاس سران اتحادیه اروپا بدون اشاره به بازه زمانی خاصی گفت، ۷۵ هزار نفر از طریق این مرزها وارد اتحادیه شده‌اند و بدون این که جایی مشخصات آنها ثبت شود خود را به مرز اتریش رساندند.

لهستان امسال حصار کشی در مرز مشترک خود با بلاروس را آغاز کرد و ۱۸۷ کیلومتر از این مرز را با دیوار بتنی و حصاری به ارتفاع  پنج و نیم متر مسدود کرد.

با وجود این تدابیر از ابتدای امسال تا ماه نوامبر حدود ۱۴ هزار و ۹۰۰ نفر به طور غیرقانونی از این مرز عبور کرده‌اند که در مواردی ماموران بلاروس متهم به دخالت در قاچاق انسان شده‌اند. با این حال سال گذشته موارد عبور غیرقانونی از این مرز بسیار بیشتر بود و به ۴۰ هزار مورد می‌رسید.

سران و رهبران اتحادیه اروپا قصد دارند نهم و دهم فوریه درباره راه‌های مقابله با ورود غیرقانونی مهاجران و پناهجویان رایزنی کنند. کمیسیون اروپا نیز تلاش می‌کند با همکاری کشورهای حوزه بالکان ورود مهاجران از این مسیر را محدود کند.

صربستان یکی از کشورهای منطقه بالکان است که به دلیل عدم نیاز به ویزا یا شرایط به‌نسبت سهل دریافت ویزای آن، برای مهاجران و پناهجویانی که قصد دارند بخت خود را برای ورود به اتحادیه اروپا بیازمایند جاذبه زیادی دارد.

وزیران کشور اعضای اتحادیه اروپا ۱۴ اکتبر در نشستی در لوکزامبورگ تلاش کردند  فشار بر صربستان را افزایش دهند تا شرایط اعطای ویزا به پناهجویان احتمالی را تشدید کند.

الوا یوهانسون، کمیسیر امور داخلی اتحادیه اروپا می‌گوید، باید فشار بر تمام کشورهای جنوب منطقه بالکان افزایش یابد تا امکان ورود بدون ویزای شهروندان خارجی را متوقف کنند.

با وجود تمام این سختی ها، همچنان پناهجویان در کشورهای آفریقایی و خاورمیانه، فرار را بر قرار ترجیح می دهند و جانشان را در راه خروج از سختی های سرزمین مادری خود به خطر می اندازند.

انتهای پیام

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

وبگردی
    ارسال نظر