وعدههای اقتصادی زاکانی: از توزیع گوشت در خانهها تا ساماندهی کشت پیاز
علیرضا زاکانی ، شهردار کنونی تهران حالا آماده میششو بخت خود را برای ورود به ساختمان پاستور بیازماید
به گزارش اقتصاد100، وی که در سال 1400 نیز در رقابتهای انتخاباتی حضور داشت و در نهایت به سود ایتالله رییسی از چرخهی رقابت کنار رفت، حالا برنامههایی را اعلام میکند که در برخی موارد قابلیت اجرایی ان با علامت سئوال بزرگی روبروست. از سخنان زاکانی چنین برمیآید که او معتقد به حضور صد در صدی دولت در همهی حوزههاست . از بازار گندم و آرد و گوشت گرفته تا بازار ارز و تولید. او که معتقد است مشکل ایران ناشی از تحریم نیست بلکه به دلیل بیغیرتی به وجود امده و البته از شفاف شدن جزییات قرارداد شهرداری با چین ابا داشت، در سخنان خود مدافع جدی و سفت و سخت شفافیت مالیاتی است.
شهرداری کنونی تهران که بابت قرارداد با چین و ساخت و ساز در پارکهای تهران با فشار جدی افکار عمومی روبرو شده، وعده اجرای برنامه هفتم را داده و تاکید دارد که میخواهد پیشرفت اقتصادی همراه با عدالت با نرخ هشت ردصدی را اجرایی کند . نکته مهم اینجاست که زاکانی حتی دربرنامههای الامی و سخنرانی خود نیز از اعلام عبارت توسعه اقتصادی ابا دارد و ترجیحمیدهد واژهی پیشرفت را استفاده کند.
زاکانی معتقد است: برنامهی هفتم توسعه به راحتی قابل اجراست. هدف، هدف معقولی است که با استفاده از کارشناسان قابل اجراست. از گذشته هم باید عبرت بگیریم و با بسیج همه امکانات کشور و با برنامهریزی با تکیه به مردم و کارشناسان برنامه هفتم توسعه را اجرا کنیم.
به گفته وی برای تولید میشود با تکیه بر مردم میتوان بسیج هماهنگی ایجاد کرد. در حوزه مسکن با تجربه بسیار خوبی که در شهرداری تهران به دست آوردهام برنامهها و ایدههای خوبی در سراسر کشور دارم. پیشنهادم را به جناب رییسی هم دادم و ایشان استقبال بسیار خوبی کردند.
وی گفته است: امنیت غذایی کشور باید تامین شود. یک روز بار پیاز یا سایر محصولات روی دست کشاورز میماند و بیچاره میشود و روز دیگر مردم با کمبود همان محصولات روبرو میشوند. این ساختار باید بهم بریزد و اصلاح شود. هوشمندسازی بخشهای کشاورزی و دامداری با خرید تضمینی و قراردادی از دیگر برنامههای بنده در این بخش است.
تحویل گوشت در خانههای مردم
وی با بیان اینکه «برای کل کشور هم میتوان مثل تهران عمل کنیم» ادامه داد: تفاهمنامهای با دولت در جهت تامین و توزیع معیشت مردم نوشته و اقدام کردیم. گوشت ران گوسفند در میادین کیلویی ۳۱۷ هزار تومان عرضه میشود. ما اقلام مورد نیاز مردم را با کرامت در منزل آنان تحویل خواهیم داد. باید یارانه را به حلقه آخر تحویل به مردم تحویل داد. همین کاری که در حوزه نان اتفاق افتاد مثل شرایطی که در نان اتفاق افتاد و نان گران نشد. مفسدان اقتصادی و دلالها با شیوه جاری، حذف شدند.
اجرای طرح فروش بیواسطه. دولت باید امکاناتی را از طریق مدیریتهای محلی و شهرداریها و دهیاریها فراهم کند تا بخش تولید به بخش فروش بیواسطه متصل شود. یارانهها از ابتدای زنجیره باید به آخر زنجیره منتقل شود تا فساد و قاچار از بین برود
تورم را تک نرخی میکنیم
زاکانی همچنین در سخنانانی که در بخش اقتصاد داشته است، موض دولت سیزدهم را تایید کرده و با اشاره به اینکه رسیدن به هدف مهم ثبات قیمتها، تک نرخی شدن تورم و ثبات نرخ ارز گفته است: دولت رییسی در سال گذشته رشد نقدینگی را به ۲۳ درصد کاهش داده است. مشارکت مردم در طرحهای ناتمام دولتی، خصوصیسازی به معنای مشارکت دادن مردم هم موجب جهش کشور میشود و هم مردم سود میکنند. مولدهایی که ناترازی ایجاد میکنند مثل بانکها را، باید کنترل کرد. بانکها به خصوص بانکهای خصوصی ۶.۵ درصد تورم ایجاد کردهاند. این مسیر باید اصلاح شود.
برنامه مهم برای بازار ارز
زاکانی گفته است ادامه داد: نرخ ارز، هم دستوری است و هم دستوری نیست. با کارشناسی تولید، صادرات و واردات را میتوان بهگونهای مدیریت کرد تا نرخ ارز در این مسیر تعیین شود. سپردن نرخگذاری ارز به بازار و واسطهها، کار بسیار اشتباهی است.
ساخت صنایع در کنار سواحل!
وی تاکید کرد: ما ۵۸۰۰ کیلومتر ساحل داریم اما به آنها بیتوجه هستیم. مردم این مناطق در کپَر زندگی میکنند. انتقال آب از دریا به بخشهای مرکزی کشور خوب است اما بهتر است صنایع به کنار سواحل ساخته شود. با خدمترسانی به کشتیها درآمدهای بزرگ و عجیبی برای کشور خلق کنیم. استفاده از مخازن غذایی در دریا نیز درآمد کشور را افزایش میدهد. با این کار سواحل مکران قابل توسعه است و این سواحل را توسعه میدهیم. آن زمان ۲۰ درصد مشکلات را به تحریمها و مابقی را به بیعرضگی و بیفکری مربوط دانست و به مردم توصیه کرد به سراغ کارنامهها بروند.
فرصت استفاده از ایرانیان خارج از کشور و توسعه معادن و بنادر
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور به عنوان یک فرصت مغتنم برای تحول اقتصادی ایران اسلامی یاد کرده و به دفعات از توسعه معادن و بندر ترانزیتی چابهار به عنوان یکی از برنامههای اصلی اقتصادی دولت خود نام برده است.
ارسال نظر