رضا پدیدار، رئیس کمیسیون محیط زیست و توسعه پایدار اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد:
مزه نفت ارزان زیر دندان سیاستگذاران! / مانع اصلی توسعه انرژی های تجدیدپذیر
اقتصاد 100 - رضا پدیدار، رئیس کمیسیون محیط زیست و توسعه پایدار اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه در فرایند توسعه تمام مراحل تولید انرژی با هم عجین هستند، گفت: ما نتوانستیم در این زمینه تناسب بین تولید انرژی، جذب و مصرف توانمندی ها را رعایت کنیم.
او عدم توجه به مولفه های توسعه به ویژه توسعه پایدار را از عوامل عدم پیشرفت کشور در این زمینه دانست و گفت: در برنامهریزیهای کلان کشور درباره سهم سرانه تولید و مصرف انرژی گفتگو و مطرح کردیم؛ اما اکنون میزان سرانه مصرف انرژی یک و دو دهم درصد بیشتر از تولید انرژی است؛ به عبارت دیگر دچار یک ناترازی هستیم.
پدیدار توضیح داد: در دهه 1980 تولید انرژیهای تجدیدپذیر در همه دنیا مطرح شد و در دنیای توسعه یافته در پایان قرن بیستم کاملا در مدار توسعه قرار گرفت. با اینکه آمریکا از اولین کشورها در زمینه انرژی پیادار بود اما کشورها ظرفیتسازی کردند و اروپایی ها در این زمینه موفقتر از امریکا عمل کردند و توانستند سهمی را در مصرف انرژی به آن تخصیص دهند.
او با بیان اینکه سهم انرژی های تجدید پذیر در اتحادیه اروپا با 1 درصد شروع شد و امروز به 20 درصد رسیده است، افزود: در ایران بیش از 2 دهه درباره انرژی های تجدید پذیر مطالعه صورت گرفته است و افراد تحصیل کرده در این زمینه فعالیت کردند و سرمایهگذاری برای آن پیش بینی کردیم با تمام تلاش در این مدت سهم انرژی های تجدید پذیر در سبد انرژی کشور کمتر از 1 درصد است.
رئیس کمیسیون محیط زیست و توسعه پایدار اتاق بازرگانی ایران دلیل این عملکرد را نوسانات اقتصادی و مدیریتی و سیاستی دانست و گفت: این موارد باعث شد تا روی پروژه هایی که باید متمرکز میشدیم و سرمایه لازم را مصرف می کردیم به درستی تمرکز نکنیم.
او به ارزان بودن انرژی های هیدروکربوری اشاره کرد و گفت: 99 درصد سبد انرژی کشور را انرژی های هیدروکربوری تشکیل می دهند که می توان گفته مزه ارزان بودن ابن انرژی زیر دندان سیاستگذاران، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان رفته است؛ چراکه سرمایه گذاری در تجدیدپذیرها به نسبت قیمت تمام شده هر کیلووات عدد 2.5 برابر را دارد.
ارسال نظر