وقتی تورم عادت های خرید مردم را تغییر می دهد

اقتصاد100- این روزها تورم بلای جان بسیاری از کشورها شده و گرانی ها در نهایت باعث شده است که مردم عادت های خرید خود را برای گذران زندگی در طول تورم تغییر دهند.

وقتی تورم عادت های خرید مردم را تغییر می دهد

به گزارش گروه اقتصاد کلان و انرژی اقتصاد100، ارقام تورم قیمت مواد غذایی که توسط اداره آمار نیوزیلند منتشر شده نشان می دهد تورم مواد غذایی به بالاترین حد خود در 14 سال گذشته رسیده، و این شرایط باعث شده است مشتریان به تغییر روش خرید دست بزنند.

یک نظرسنجی در بازه سه‌ماهه بعمل آمده از بیش از 1000 مشتری در سراسر تعاونی‌های مواد غذایی، تصویری از آنچه در ذهن خریداران است را ارائه می دهد. در ماه اکتبر گذشته افزایش قیمت مواد غذایی منجر به خرید کمتر مشتریان در همه گروه‌ها نسبت به ۱۲ ماه قبل شده است. در همین زمان اما فروش محصولات منجمد به دلیل قیمت پایین‌تر افزایش پیدا کرده است.

نیمی از مشتریان ادعا می‌کنند که خرید اقلام غیرضروری را کاهش می دهند. این مورد از 49 درصد در ژوئن به 51 درصد در اکتبر افزایش یافته است. از هر 5 مشتری، 2 نفر به برندهای ارزان‌تر روی می آورند. این مورد از 36 درصد در ژوئن به 40 درصد در اکتبر افزایش یافته است. تقریبا از هر 3 مشتری 1 نفر کمتر غذا می‌خورند و اقلام خوراکی کمتری می‌خرند. این مورد از 38 درصد در ژوئن به 37 درصد در اکتبر کاهش یافته است. از هر 4 مشتری، 1 نفر از سوپرمارکت‌های ارزان‌تر خرید می‌کنند. (فروشگاه PAK’nSAVE بیشترین اشاره را دریافت کرده است).

آمار شاخص قیمت مواد غذایی (FPI) نشان می دهد که قیمت مواد غذایی در اکتبر 2022 نسبت به سال قبل 10.1 درصد افزایش یافته است. در ماه اکتبر، میانگین افزایش هزینه از تامین‌کنندگان به تعاونی‌های مواد غذایی برای همان محصولات اندازه‌گیری شده 10.4 درصد بود. در خصوص همین محصولات، افزایش قیمت خرده‌فروشی برای مشتریان مواد غذایی 7.4 درصد بود. در واقع این موضوع بدین معناست که اعضای تعاونی‌ها قیمت‌ها را در فروشگاه‌های خود 2.7 درصد کمتر از تورم در ماه اکتبر و 3 درصد کمتر از افزایش هزینه از سوی تامین‌کنندگان در سبد FPI نگه داشتند. این مهم ترین نتیجه از زمانی است که تعاونی‌ها ردیابی و مقایسه افزایش قیمت ها با مشتریان را در برابر تورم قیمت مواد غذایی آغاز کردند.

پایان پیام

وبگردی
    ارسال نظر