حمایت دولتی جلوی توسعه انرژی پاک را می گیرد؟
اقتصاد100- سیاست های حمایتی جریان کالا و سرمایه را محدود می کند. چنین اقداماتی می تواند تا سال 2030 ، 25 درصد به قیمت ماژول های خورشیدی اضافه کند.
به گزارش گروه اقتصاد کلان و انرژی اقتصاد100 به نقل از بلومبرگ، یک مطالعه جدید نشان میدهد که سیاستهای ملیگرایانه برای محافظت از تولیدکنندگان پنلهای خورشیدی و سایر فناوریهای تجدیدپذیر تهدیدی برای تضعیف تلاشهای جهانی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی است.
بر اساس این گزارش، قیمت ماژولهای خورشیدی تا سال 2030 به دلیل تعرفهها و سایر سیاستهای حفاظتی میتواند تا 25 درصد بالاتر از قیمتهای دیگر باشد. یک مقاله تحقیقاتی روز چهارشنبه در نیچر منتشر شد که تخمین می زند، زنجیره تامین جهانی خورشیدی بین سال های 2006 تا 2020 حداقل 67 میلیارد دلار در هزینه های تولید جهان صرفه جویی کرده است.
جان هلوستون، نویسنده این مطالعه و استادیار مدیریت مهندسی و مهندسی سیستم ها در دانشگاه جورج واشنگتن گفت: اقدامات حمایتی جریان آزاد کالاها، استعدادها و سرمایه ها را محدود می کند، انتقال انرژی جهانی را کند می کند و مصرف سوخت فسیلی را تشویق می کند.
هلوستون در مصاحبه ای گفت: «این بیشتر به این بستگی دارد که چقدر سریع می توانید هزینه را به حداقل ممکن کاهش دهید تا این فناوری ها جذاب شوند. "و اگر آنها به اندازه کافی سریع پایین نیایند، ما به استفاده از سوخت های فسیلی ادامه خواهیم داد."
او گفت در حالی که این مطالعه بر انرژی خورشیدی متمرکز شده است، تأثیر آن در سایر بخشهای انرژی تجدیدپذیر از جمله وسایل نقلیه بادی و الکتریکی نیز اعمال میشود. صنعت خورشیدی بیش از یک دهه است که درگیر ستیزهای تجاری بوده است که به شکلگیری زنجیره تامین جهانی در جهت یک برنامه قاتل انرژی پاک کمک کرده است.
در سال 2012، باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده، در تلاش برای تقویت کارخانه های آمریکایی، عوارضی تا 249 درصد بر روی پنل های خورشیدی چین وضع کرد. چین در سال بعد با اعمال مالیات بر واردات خود بر پلی سیلیکون ایالات متحده، ماده کلیدی برای ساخت پانل ها، تلافی کرد.
بر اساس داده های بلومبرگ، با کمک دولتی که به افزایش هزینه های انرژی خورشیدی کمک مالی کرد، چین پیروز شد و 79 درصد از پنل های جهان را تولید کرد.
هنگامی که دونالد ترامپ در ژانویه 2018 جنگ تجاری را با چین آغاز کرد، تجهیزات انرژی خورشیدی جزو اولین محصولاتی بود که هدف قرار گرفت. و هنگامی که جو بایدن در سال 2021 به قدرت رسید، بار دیگر صنعت خورشیدی چین را در تیررس ایالات متحده قرار داد و یک تولید کننده بزرگ سیلیکون را به استفاده از کار اجباری در منطقه سین کیانگ متهم کرد که بعدها رد شد.
هلوستون گفت: فناوریهای کم کربن میتواند زمینهای برای همکاری ایالات متحده و چین باشد، زیرا آنها از نظر سیاسی به اندازه فناوری صنعت نیمه هادی حساس نیستند، که به دلیل خطرات امنیتی هدف محدودیت های گسترده ایالات متحده قرار گرفته است.
این مطالعه همچنین نسبت به تکیه بر یک یا چند کشور تنها برای زنجیره تامین هشدار داد. هلوستون گفت: «ما باید برای اهداف انعطاف پذیر تولیدکنندگان محلی داشته باشیم و نباید این کار را فقط از طریق تجارت با چین انجام دهیم. ما باید هر دو را انجام دهیم.»
انتهای پیام
ارسال نظر