ساخت سدی که حیات چهار استان احیا می شود
اقتصاد 100- مدیر بهرهبرداری و نگهداری سد کوثر واقع در کهگیلویه و بویر احمد گفت: مخزن سد کوثر با مساحت 16.2 کیلومترمربع دربرگیرنده حجمی حدود 547 میلیون مترمکعب است،دریاچه بهطور کامل در سازند گچساران قرار دارد و از این جهت قابل توجه است که با گذشت بیش از 20 سال از زمان بهرهبرداری پارامترهایی شیمیایی سد یعنی(Ec و pH) مخزن تقریباً ثابت مانده و در مقاطعی بهبود داشته است.
به گزارش گروه اقتصاد کلان و انرژی، اکبر خدری ضمن اشاره به اهداف ساخت سد کوثر، اظهار داشت: سد کوثر یک سد مخزنی چندمنظوره که برای تأمین اهدافی چون تأمین آب شرب و صنعت شهرها و بنادر حاشیه خلیج فارس، تأمین آب بالغ بر 6000 هکتار اراضی کشاورزی منطقه خیرآباد و دشت لیشتر در شهرستان گچساران، تأمین حقابههای پائین دست، تأمین آب مورد نیاز صنایع نفت و گاز و تامین نیاز محیط زیستی ساخته شده است.
مدیر اداره بهرهبرداری و نگهداری سد کوثر گچساران با اشاره به اهمیت این سد در تامین آب شرب گفت: جمعیت زیر پوشش طرح بزرگ آبرسانی به شهرها و بنادر حاشیه خلیج فارس در استانهای کهگیلویه و بویراحمد، استان بوشهر، استان فارس و بخشی از استان هرمزگان از سد کوثر برای افق سال 1400 جمعیتی معادل 2.5 میلیون نفر برآورد میشود.
اشتغالزایی 3000 نفره از آثار ساخت سد کوثر در منطقه
وی افزود: علاوه بر تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعت، آب مورد نیاز نیروگاه اتمی بوشهر، جزیره خارک و پالایشگاه گاز ولیعصر کنگان در درازمدت در این طرح بزرگ آبرسانی از سد کوثر پیشبینی شده است.
خدری در تشریح محدوده تحت پوشش آب شرب سد کوثر گفت: محدوده زیر پوشش آبرسانی سد کوثر شامل 5 شهر بزرگ، 11 شهر کوچک، 36 شهرک و 47 دهستان با 1200 روستا است و آب موردنیاز مصرفکنندگان از طریق 40 انشعاب اصلی از طریق یک خط لوله سراسری به طول تقریبی 760 کیلومتر از سد کوثر تا بندر لنگه در استان هرمزگان تأمین میشود.
این مقام مسئول با اشاره به اثر ساخت سد کوثر بر توسعه و اشتغالزایی در منطقه گفت: تأمین آب بالغ بر 6000 هکتار اراضی کشاورزی منطقه خیرآباد و دشت لیشتر در شهرستان گچساران و ایجاد فرصت شغلی مستقیم برای تقریبا 1000 نفر و تقریبا 2000 فرصت شغلی غیرمستقیم، در کنار تامین امنیت غذایی در شرایط تحریم از جمله مزایایی است که سد کوثر برای منطقه ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: آب مورد نیاز این اراضی به وسیله یک خط لوله به قطر 1500 میلیمتر و به طول 19 کیلومتر بهصورت ثقلی به ابتدای دشت جهت آبیاری 6000 هکتار از اراضی کشاورزی منتقل میشود.
توسعه شرق خوزستان با اتکا به وجود یک سد
مدیر اداره بهرهبرداری و نگهداری سد کوثر گچساران با اشاره به پروژههای در دست ساخت با توجه به پتانسیل حضور سد کوثر در منطقه گفت: طرحهای آبرسانی به چهار شهر(دهدشت، چرام، سوق و لنده) با جمعیتی بالغ بر 100 هزار نفر، آبرسانی به شهرستانهای جنوب شرق خوزستان و صنایع مستقر در این ناحیه و اراضی کشاورزی دشت مور با مساحتی بالغ بر 1200 کیلومتر مربع از جمله پروژههایی است که به اتکای حضور سد کوثر ایجاد شده و منطقه را توسعه خواهد داد.
خدری در بیان عملکرد سد کوثر گفت: سد مخزنی کوثر یکی از سدهای بزرگ کشور است که بهدلیل مهار آبهای سطحی و استفاده از آن در بخش قابلتوجهی از مناطق جنوبی که فاقد منابع آب مطمئن بهویژه برای مصارف شرب بودهاند، از اهمیت زیادی برخوردار است.
این مقام مسئول ادامه داد: تأمین آب شرب منطقه وسیعی در جنوب و جنوب غرب کشور به طول تقریبی 760 کیلومترکه بخشهایی از 5 استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر، فارس و هرمزگان را که در آن مناطق هیچگونه منابع آب جاری و زیرزمینی با کیفیت قابل شرب وجود ندارد، بخشی از کارکرد سد کوثر است.
وی در این رابطه به تأمین آب شرب اماکن متعلق به تأسیسات صنعتی حساس و استراتژیک مانند منطقه پارس جنوبی، پالایشگاه ولی عصرکنگان، پتروشیمی گچساران، صنایع نفت،گاز، نیروگاهها اشاره کرد.
خدری تاکید کرد: مخزن سد کوثر با مساحت 16.2 کیلومترمربع دربرگیرنده حجمی حدود 547 میلیون مترمکعب است و دریاچه بهطور کامل در سازند گچساران قرار میگیرد، این امر از این جهت قابل توجه است که با گذشت بیش از 20 سال از زمان بهرهبرداری سد کوثر، وضعیت پارامترهایی شیمیایی سد (Ec و pH) مخزن تقریباً ثابت مانده و در مقاطعی بهبود داشته است.
انتهای پیام
ارسال نظر