سهل آبادی در گفتگو با اقتصاد100 توضیح داد؛
قطعی اینترنت چقدر به تولید آسیب می زند؟ / نگرانی ها ادامه دارد
اقتصاد 100 - رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران می گوید: تبعات قطعی اینترنت و فیلتر شدن پلتفرمهای در دسترس کسب و کارهای مجازی و اُفت شدید روند فعالیت در بخش های تولیدی – خدماتی باعث نگرانی مدیران فعال در بخش های خدمات و تولید شده است.
به گزارش گروه کسب وکار اقتصاد ۱۰۰؛ از قطعی اینترنت و فیلترینگ شبکه های مجازی تا گرانی، تورم و افزایش هزینه های تولید، نگرانی ها در بخش تولید و خدمات را افزایش داده است.
با شروع قطعی اینترنت سراسری از اواخر شهریور ماه، فعالان اقتصادی نسبت به تبعات این اقدام تصمیمگیران نگران شدهاند. بیشترین نگرانی در این مورد به مدیران فعال در بخش خدمات مربوط میشود.
این در حالی است که طبق برآوردها، هر روز قطعی اینترنت در ایران آسیب حداقل ۳ هزار میلیارد تومانی به کسبوکارها وارد میکند و طبق آمار بیشترین نگرانی در این مورد به مدیران فعال در بخش خدمات مربوط میشود.
در حالی مرکز پژوهشهای اتاق ایران گزارش شامخ شهریور را منتشر کرد که اطلاعات جدید از توقف روند نزولی سهماهه این شاخص و برگشت آن به بالای ۵۰ واحد حکایت دارد که این موضوع نگرانی ها در بخش تولید و خدمات را افزایش داده است.
در ادامه این گزارش آمده، فعالیتها بعد از تعطیلات تابستانی اندکی بهبود یافتند اما به دنبال بیثباتی قیمتها و کاهش قدرت خرید و کمبود نقدینگی، بشدت نیاز به تأمین سرمایه در گردش از سوی بانکها وجود دارد که حمایت از سوی بانکها در ارائه تسهیلات صورت نمیگیرد.
اما علاوه بر این مشکلات، امروز کُندی و قطعی اینترنت و فیلترینگ شبکه های مجازی وضعیت فعالیت در بخش های تولیدی به ویژه خدمانتی را دچار مشکل کرده است.
۳۰ شهریور ابتدا اینستاگرام و سپس واتساپ به دستور شورای عالی امنیت کشور برای کاربران ایرانی فیلتر شدند. این شبکهها پس از فیلتر شدن پلتفرمهای دردسترس کسب و کارهای مجازی و فروشگاههای اینترنتی بودند که با توجه به شرایط اقتصادی کشور، بسیاری را برای کسب درآمد در خود جای داده بودند .
امروز همین فعالان کسب و کار با مشکل قطعی اینترنت و فیلتر شدن پلتفرمهای مجازی شده اند. در همین رابطه سیدعبدالوهاب سهلآبادی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در گفتگو با اقتصاد 100 گفت: در دنیای امروز موضوع توسعه ارتباطات به اندازه توسعه تولید با اهمیت و دارای جایگاه خاص است به طوری که تولیدکنندگان و صاحبان صنایع در راستای فعالیت های خود نیاز به اینترنت و تسهیل در ارتباطات دارند.
به گفته سهل آبادی؛ افزایش سیستم های ارتباطی و خدمات رسانی به مردم ابزاری جهت توسعه بخش تولید و صنعت است که متأسفانه به این موضوع خیلی توجه نمی شود.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: امروز به وسیله این ابزارها بسیاری از مشکلات در بخش تولید کم شده از این رو نیاز توسعه و رونق صنعت بستگی به تسهیل در روند ارتباطات دارد.
وی ادامه داد: اگر قطعی اینترنت ادامه داشته باشد فعالیت بسیاری از بخش های خدماتی، تولیدی با مشکل جدی مواجه خواهد شد که با وجود رکود اقتصادی این وضعیت خسارت میلیاردی را به تولید کشور وارد خواهد کرد.
سهلآبادی با بیان اینکه اگر قیمت تمام شده محصولی افزایش پیدا کند، امکان رقابت نیز تا حدودی از دست میرود، گفت: یکی از راههای رقابت و پیدا کردن بازار برای یک تولیدکننده آن است که علاوه بر تجهیزدستگاه و ماشینآلات پیشرفته و بهروز، توسعه ارتباط با دنیا و حفظ این موقعیت است.
به گفته این فعال صنعتی؛ امروزکسب و کارهای ایرانی و بیشتر فعالان صنعتی- خدماتی در فضای مجازی برای دسترسی نیازمند فیلترشکن شدهاند؛ امکانی که در دسترس همگان نیست و همین قطعی اینترنت و مسدود شدن فعالیت در این فضا، زیان های زیادی را به اقتصاد خواهد زد.
انتهای پیام/
ارسال نظر