یک فعال اقتصادی گفت:
خواب تولید بدون واردات ماشین آلات
اقتصاد 100: با امضای برجام و رفع تحریمها نه تنها ماشینآلات و قطعات راحتتر و با قیمت مناسب وارد کشورخواهد شد بلکه کیفیت تولید نیز ارتقاء پیدا میکند. علاوه براین، هم داد و ستد به راحتی انجام میشود و هم حمایت و پیشتیبانی بهتری از قطعات ماشینآلات میشود اما در غیر این صورت شرایط فعلی ماندگار خواهد بود و دود آن به چشم تولید خواهد رفت.
به گزارش گروه کسب و کار اقتصاد 100، جمشید عدالتیان با تاکید براینکه با اعمال تحریمها، مشکلات زیادی متوجه کارخانجات و بخش تولید کشور شد،گفت: هر چند برخی از قطعات به صورت چمدانی وارد کشور شد اما بازهم بخش تولید نیازمند واردات قطعات ماشینآلات برای افزایش بهرهوری و کیفیت کالاهای تولیدی است.
او با تاکید براینکه در طول سالهای گذشته بخش تولید با گرفتاریهای زیادی روبرو بود، اضافه کرد: وارد نشدن قطعات و ماشینآلات صنعتی به کشور، نه تنها موجب شد از نوسازی عقب بیفتیم بلکه انتقال تکنولوژی نیزانجام نشد.
عدالتیان با بیان اینکه این مسائل مشکلات زیادی را متوجه تولیدکنندگان کرده است،به دیگر تاثیرات وارد نشدن ماشینآلات در تولید داخل پرداخت و گفت: افزایش قیمت تمام شده کالاها و محصولات و کاهش ظرفیت بخش تولید از دیگر موانع وارد نشدن ماشین آلات صنعتی به کشور است.
این فعال بخش خصوصی دربخش دیگری از صحبتهایش یکی از دلایل اصلی توسعه نیافتگی بخش صنعت کشور را محدودیت در واردات برشمرد وادامه داد: بدون ورود ماشینآلات و انتقال تکنولوژیهای نو، بخش تولید و صنعت کشور از رونق میافتد.
او اضافه کرد: این موضوع در سالهای گذشته باعث شد خط تولید برخی کارخانجات بخوابد و تولیدکنندگان هزینههای هنگفتی را متحمل شوند.حتی برخی از شرکتها از جمله ایران خودرو نتوانستند نوآوری داشته باشند.
او کاهش تعرفه ماشینآلات را ضروری خواند و توضیح داد: تعرفه ماشین آلات ۴ درصد و بسیار گران است و از آنجا که این نوع کالاها به عنوان کالای سرمایهای محسوب میشود، قیمت تمام شده کالاها و محصولات را افزایش و همین موضوع برمشکلات تولید اضافه میکند. بنابراین لازم است تعرفه واردات برای رفع مشکلات بخش تولید نیز کاهش یابد.
او اضافه کرد: البته قرار بود تعرفهها کاهش یابد اما هنوز تصمیمی دراین باره گرفته نشده است.
عدالتیان با بیان اینکه ارز ۲۹ هزار تومانی فشار مضاعفی به واردکننده میآورد، گفت: در شرایطی که ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شده است، برای کاهش فشار به واردکنندگان بهتر است تعرفهها کاهش یابد.
او دربخش پایانی صحبتهایش، توسعه صنعتی کشور را در گرو امضای برجام و رفع تحریمها دانست و افزود: با امضای برجام و رفع تحریمها نه تنها ماشینآلات و قطعات راحتتر و با قیمت مناسبتر وارد خواهد شد بلکه کیفیت تولید نیز ارتقاء پیدا میکند.علاوه براین، با گشایشهای ایجا شده هم داد و ستد براحتی انجام میشود و هم حمایت و پیشتیبانی بهتری از قطعات ماشینآلات میشود اما در غیر این صورت شرایط فعلی ماندگار خواهد بود و دود آن به چشم تولید خواهد رفت.
انتهای پیام
منبع: اقتصاد آنلاین
ارسال نظر