تجار برای واردات اقلام اساسی کشاورزی و نهادهها نقدینگی ندارند
زنگ خطر موج بعدی گرانی مواد غذایی نواخته شد
اقتصاد 100- واردات اقلام اساسی کشاورزی و نهادهها طی شش ماه نخست امسال کاهش چشمگیری داشته است که فعالان بخش کشاورزی کمبود نقدینگی را دلیل آن عنوان میکنند.
به گزارش خبرنگار گروه کسب و کار اقتصاد 100؛ کاوه زرگران، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران با اشاره به روند واردات اقلام اساسی کشاورزی و نهادهها از کاهش 49 درصدی واردات روغن خام، کاهش 73 درصدی در واردات کنجاله سویا، افت 76 درصدی برای واردات جو دامی و کاهش 31 درصدی واردات ذرت به کشور طی این مدت خبر داد.
دولت کاهش آمار واردات کشاورزی را حمایت های قیمتی (افزایش نرخ های خرید تضمینی) و حمایت های غیرقیمتی (کشت قراردادی، کاهش قیمت نهاده های تولید) در راستای خودکفایی عنوان میکنند. فعالان این بخش اما دلیل اصلی افت واردات اقلام اساسی کشاورزی و نهادهها را عدم تامین نقدینگی لازم برای تجار و واردکنندگان از سوی دولت و پس از حذف ارز 4200 تومانی عنوان میکنند.
این در حالی است که کاهش واردات اقلام و نهادههای اساسی تولید زمینهساز ایجاد رکود و تنش در حلقههای مختلف زنجیره تولید و تامین و عدم ایفای تعهدات میشود و افزایش هزینه تولید و گرانی برای مصرفکننده را در پی دارد.
بررسی آمار گمرک نشان میدهد در نیمه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته واردات محصولات کشاورزی به لحاظ وزنی با کاهش 25 درصدی و به لحاظ ارزشی با رشدی 2 درصدی روبه رو بوده است.
براساس این آمار در نیمه نخست سال جاری 10 میلیون و 937 هزار 269 تن و 835 کیلوگرم مواد غذایی و محصول کشاورزی به ارزش 8 میلیارد و 29 میلیون و 809 هزار و 37 دلار به کشور وارد شده است.
این در حالی است که در نیمه نخست سال گذشته میزان واردات مواد غذایی و کشاورزی 14 میلیون و 473 هزار و 542 تن و 206 کیلوگرم مواد به ارزش 7 میلیارد و 874 میلیون و 721 هزار و 292 دلار بود.
مهم ترین کالاهای وارداتی کشاورزی
طی نیمه نخست سال جاری نهاده های دامی (شامل ذرت دامی، جو، کنجاله سویا و دانه سویا)، روغن خام و برنج بیشترین میزان واردات محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده اند. همچنین عمده ترین مقاصد وارداتی نیز امارات و ترکیه بوده است.
انتهای پیام/
ارسال نظر