اقتصاد 100 گزارش می دهد؛
جیب خالی کارگران / مواد غذایی در مهر ماه 70 درصد گران شد
اقتصاد 100- تغییرات قیمتی مواد غذایی عرصه را بر مردم تنگ و سفره کارگران را خالی کرده است تا جایی که شهروندان برای خرید مواد غذایی نسبت به مهر سال ۱۴۰۰ بهطور میانگین ۷۰٫۷ واحد درصد پول بیشتری پرداختند.
به گزارش خبرنگار گروه کسب وکار اقتصاد 100؛ طبق گزارش مرکز آمار ایران، شهروندان برای خرید مواد غذایی، نوشیدنی و دخانیات نسبت به مهر سال ۱۴۰۰ بهطور میانگین ۷۰٫۷ واحد درصد پول بیشتری پرداختند.
هنوز بازار مواد غذایی در نا آرامی قیمت بسر می برد تا جایی که قیمت روغن با افزایش ۲۵۹٫۶ درصدی نسبت به مهر سال قبل صدرنشین گرانیها در مهر امسال شد.
البته تورم و گرانی به تمام اقلام مواد غذایی و خوراکی ها رسیده و این موضوع وضعیت تأمین معاش مردم را به بحران کم سابقه ای رسانده است.
این در حالی است که به تازگی مرکز آمار ایران در گزارش خود تورم نقطهای مربوط به مهر ۱۴۰۱ را ۴۸٫۶ واحد درصد اعلام کرد و تورم مواد غذایی یا همان گروه خوراکیها و آشامیدنیها روی شاخص ۷۱٫۴ واحد درصد ایستاد.
بررسی گزارش جدید مرکز آمار از تورم ایران نشان میدهد در 2 شاخص سالانه و نقطهای گروه خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات نقش پررنگتری نسبت به گروه غیرخوراکی دارند.
بدین ترتیب شهروندان برای خرید مواد غذایی، نوشیدنی و دخانیات نسبت به مهر سال ۱۴۰۰ بهطور میانگین ۷۰٫۷ واحد درصد پول بیشتری پرداختند.
تورم، سفره کارگران را خالی کرد
در هفته پایانی مهر ماه 1401 اعلام هزینه 18 تا 20 میلیون تومانی از سوی کارشناسان حوزه کار برای سبد خانوار کارگری سرو صداهای زیادی را برپا کرد؛ چراکه دولتی ها این رقم را باور ندارند در حالی که این رقم 2 تا 2.3 برابر بیشتر از آن چیزی است که ملاک تعیین حقوق کارگران قرار گرفته است!
در همین رابطه محمدرضا تاجیک نماینده کارگری در شورای عالی کار در گفتگو با اقتصاد 100گفت: سنگینی روند افزایش قیمت ها و رشد نرخ تورم شاید بردوش تمام اقشار جامعه باشد؛ اما به دلیل ناتوانی و کاهش قدرت مالی کارگران در پرداخت هزینه های زندگی بیشتر از گذشته شده است.
این فعال کارگری گفت: هزینه سبد خانوار کارگری از سوی نمایندگان کارگری برای تعیین حقوق و دستمزد سال جاری 11 میلیون تومان برآورد شده بود؛ اما کارشناسان وزارت اقتصاد این عدد را 9 میلیون تومان اعلام کردند.
وی تأکید کرد: کارگران بخش بزرگی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند. این قشر هر روز باید با درآمدی ثابت، زندگی پُر نوسانی را در بازار مواد غذایی تحمل کند که قطعاً این کنار آمدن با گرانی و تورم نیست، بلکه تحمیل کردن و گره زدن سیاست های اشتباه با زندگی روزمره مردم است.
این فعال کارگری با اشاره به اینکه مردم با درآمدهای پایین و ثابت نمی توانند سفره های ساده خود را حفظ نگه دارند، گفت: تأمین مواد غذایی برای مردم یکی از اولویت های دولت است، موضوعی که خیلی جدی گرفته نمی شود.
تاجیک ادامه داد: با افزایش تورم در بخش مواد غذایی مردم ناگزیر شده اند، پول بیشتری خرج کنند؛ یعنی از سایر هزینه های جاری و ضروری خود بزنند تا بتوانند شکم خانواده را سیر نگه دارند.
نماینده کارگری در شورای عالی کار گفت: مردم و به ویژه کارگران با توجه به رشد نرخ تورم در بخش مواد غذایی ازحداقل های مواد غذایی و حتی نان خوردن هم افتاده اند.
انتهای پیام/