انجمن بلاکچین ایران هشدار داد

ضربه ای دیگر بر پیکر نیمه جان اقتصاد دیجیتال

انجمن بلاکچین ایران اعمال محدودیت برای کسب‌وکارهای حوزه تبادل رمزارزها را تصمیمی شتاب‌زده دانست و نسبت به عواقب آن هشدار داد.

ضربه ای دیگر بر پیکر نیمه جان اقتصاد دیجیتال

به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد 100- انجمن بلاکچین ایران اعمال محدودیت برای کسب‌وکارهای حوزه تبادل رمزارزها را تصمیمی شتاب‌زده دانست و نسبت به عواقب آن هشدار داد.

روز شنبه، ۲۱ آبان، خبری مبنی بر غیر فعال شدن پایانه‌های اینترنتی فاقد اینماد از روز بیست‌وچهارم آبان‌ماه از سوی شاپرک منتشر شد. به‌دنبال انتشار اخبار مربوط به نامه شاپرک (مورخ ۱۹ آبان) خطاب به شرکت‌های پرداخت‌یار، موجی از مخالفت‌ها از سوی افراد فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال به راه افتاد.

انجمن بلاکچین ایران نیز یکشنبه، ۲۲ آبان، در رابطه با تقابل شاپرک و بانک مرکزی با کسب‌وکارهای حوزه تبادل رمزارزها در سال توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بیانیه‌ای منتشر کرده و با اشاره به نکاتی درباره عواقب این طرح، نسبت به نابودی فرصت‌های پیش رو در عرصه اقتصاد دیجیتال هشدار داده است. در بخش ابتدایی این بیانیه چنین آمده است:

در چند روز اخیر با توجه به وضعیت ملتهب جامعه و تأثیرات مخرب کندی و فیلترینگ اینترنت بر کسب‌وکارهای آنلاین، شاهد موج جدیدی از تهدیدها و هشدارها جهت اعمال محدودیت‌ها برای کسب‌وکارهای حوزه تبادل رمزارزها در کشور هستیم، این را مصداق سوزاندن پیکر نیمه جان اقتصاد دیجیتال و درنتیجه خروج سرمایه‌های انسانی و اقتصادی از کشور می‌دانیم.

در ادامه این متن نیز با شتاب‌زده خواندن تصمیمات در این زمینه و با هدف جلوگیری از نابود شدن فرصت‌های پیش رو برای کشور، نکاتی ارائه شده و چنین نوشته شده است:

در حالی شاپرک در نامه‌ای خطاب به پرداخت‌یاران اعلام کرده که در چهارچوب قوانین و مقرارت مربوطه، ارائه درگاه پرداخت مجازی به کسب‌وکارهای اینترنتی توسط شرکت‌های پرداخت و پرداخت‌یارها صرفاً برای دارندگان اینماد امکان‌پذیر است، که هیچ‌گونه اقدامی جهت اعطای اینماد به کسب‌وکارهای رمزارزی انجام نشده است و خود اینماد هرگز کارایی برای هدف تعیین‌شده خود را نداشته است.

این انجمن رویکرد مجوز محورانه سنتی را برای کسب‌وکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال نامناسب خوانده و اعلام کرده است: «برای کسب‌وکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال که سرعت تغییرات در آن‌ها بالا است، رویکر مجوز محور سنتی هرگز پاسخ‌گوی تنظیمگری نخواهد بود و در سند ابلاغی مرکز ملی فضای مجازی (اسفند ۱۳۹۹) بدان تأکید شده است و انجمن بارها درباره مکانیزم‌های خودانتظامی اطلاع‌رسانی کرده است.»

انتهای پیام/

منبع تجارت نیوز
وبگردی
    ارسال نظر