ناکامی غرب در تحریم محصولات فلزات روسیه/موج جدید فشار تقاضا برای بازار جهانی
ناکامی غرب در تحریم محصولات فلزات روسیه و موج جدید فشار تقاضا برای بازار جهانی موضوعی است که درباره آن باید گفت؛ پنجره صنعت فلزات برای بیان دیدگاه های خود در مورد فلز روسیه به بازار کالای لندن روز جمعه بسته شد تا در خصوص خرید محصولات فلزی روسیه تصمیم گیری کنند.
به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد 100- حسن صادقی: در حالی غرب تلاش کرده که با اعمال تحریم های سنگین، محصولات روسی را از گردونه بازارهای مهم بین المللی خارج کند اما به نظر می رسد چندان در این مسیر موفق نبوده اند. با این حال سختگیری بیشتر برای اعمال تحریم های روسیه، کمبود عرضه در برخی بازارها را تشدید خواهد کرد. به گفته منابع آگاه، بیش از 50 درصد مس موجود در انبارهای بورس کالای لندن که بیشتر آن تولیدات روسیه بود - در سه هفته گذشته، بیشتر توسط بازرگانانی که قصد تحویل آن را به خریداران چینی داشتند، سفارش داده شده است.
بازار جهانی فلزات هفته ها درگیر نحوه مدیریت و خرید فلزات روسی بوده است. در حالی که چندین تولیدکننده غربی فعالانه خواستار محدود کردن عرضه های روسیه شده بودند، گروهی از مصرفکنندگان اروپایی آلومینیوم به شدت با هرگونه ممنوعیت مخالفت کردند. سفارشات اخیر مس، یکی از چندین نشانه ای است که نشان می دهد حداقل برخی از مصرف کنندگان جهانی هنوز مشتاق خرید فلز روسی هستند، با وجود آنکه برخی دیگر از خرید آن اجتناب می کنند.
پنجره صنعت فلزات برای بیان دیدگاه های خود در مورد فلز روسیه به بازار کالای لندن روز جمعه بسته شد تا در خصوص خرید محصولات فلزی روسیه تصمیم گیری کنند. در حالی بورس کالای لندن از سراسر جهان کالا وارد می کرد، موضع مصرف کنندگان در تصمیم گیری بورس لندن برای محدودتر کردن محصولات روسی، تاثیر زیادی دارد. به طوریکه چندی پیش مدیریت بورس لندن در گزارشی اعلام کرد «از اینکه مشتریان در رابطه با برنامههای خود در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش فلزات روسی اظهار نظر کنند، مشتاق هستند.» در سه هفته گذشته تحویل بیش از 70 هزار تن مس از انبارهای LME درخواست داده شده است. به گفته افرادی که مستقیماً از این موضوع مطلع هستند، بیشتر آن برای مصرف کنندگان در چین است، جایی قیمت فیزیکی مس با ارزش اضافه، به بالاترین میزان در سال های اخیر افزایش یافته است. یکی از بازرگانان در این باره اعلام کرد که مشتریان چینی، چندان اهمیتی نمیدهند که مس خریداری شده از روسیه باشد.
LME قبلا دادههایی را منتشر کرده بود که نشان میداد 80 درصد مس موجود در انبارهای بورس لندن از روسیه وارد شده است. جهشی که در سفارشات مس به وجود آمده، احتمالا بر این نگرانی می افزاید که ممنوعیت عرضه محصولات روسی می تواند کمبود شدید در برخی بازارهای فلزات را تشدید کند. مقدار مس در دسترس در انبارهای LME اکنون به 42 هزار و 300 تن کاهش یافته است که پایین ترین مقدار در چند سال خود بوده است.
گروهی از مصرف کنندگان آلومینیوم اروپایی نیز در این هفته علیه اقدام بورس کالای لندن صحبت کردند و انجمن های تجاری آلمان و ایتالیا در بیانیه ای هشدار دادند که ممنوعیت، یا هر گونه تحریم یا تعرفه اعمال شده توسط دولت ها، یک امر قریب الوقوع و حیاتی است. در همین حال، حداقل یکی از بازیگران بزرگ در صنعت فلزات نشان داد که از LME در هر مسیری که اتخاذ کند، حمایت خواهد کرد. ماکسیمو پاچکو، رئیس تولیدکننده برتر مس کودلکو اعلام کرد: «اینکه مطمئن شویم بازارها بدون اعوجاج به کار خود ادامه میدهند، به نحوی که از شفافیت اطمینان حاصل کنیم، بسیار مهم است.» بلومبرگ در اوایل این ماه گزارش داد که ایالات متحده در حال بررسی گزینه هایی برای اعمال تعرفه یا تحریم بر آلومینیوم روسیه بوده که ممکن است LME را مجبور به اقدام کند.
انتهای پیام/
ارسال نظر