پیش‌بینی قیمت مسکن پس از عید/ خرید کنید یا منتظر بمانید؟

اقتصاد 100- روند تغییرات قیمت مسکن پس از تعطیلات نوروزی در حالی مورد توجه قرار گرفته است که بازار با عواملی چون تورم، نوسانات ارز و کاهش توان تقاضا روبه‌روست؛ کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند از اردیبهشت تا پایان شهریور، خرید و فروش در این حوزه رونق بیشتری پیدا کند.

پیش‌بینی قیمت مسکن پس از عید/ خرید کنید یا منتظر بمانید؟

بررسی وضعیت بازار مسکن

بازار مسکن شهر تهران هم‌اکنون در دوران تعطیلات نوروزی قرار دارد، لذا فعالیت‌های خرید و فروش در این بازار به حداقل رسیده است. قیمت‌ها نسبت به اسفند ماه تغییر محسوسی نداشته، اما وقتی به سال گذشته نگاه می‌کنیم، شاهد افزایش ۲۰ درصدی در قیمت‌ها خواهیم بود. بازار مسکن عموماً در ماه‌های اردیبهشت و خرداد بر اساس عوامل متعددی مانند تورم عمومی، نرخ ارز، هزینه ساخت و وضعیت بازار‌های موازی فعال می‌شود.

تاثیر نوسانات ارزی بر بازار مسکن

با توجه به نوسانات افزایشی نرخ ارز در اواخر سال گذشته، انتظارات تورمی در بازارهای مختلف مانند طلا، مسکن و خودرو ایجاد شده است. با این حال، کارشناسان فعال در بازار مسکن معتقدند که این بازار به دلیل افت توان طرف تقاضا، ظرفیت رشد سنگین قیمت را ندارد. در نیمه دوم اردیبهشت تا پایان شهریور معمولاً شاهد افزایش معاملات در بازار ملک هستیم، اما از مهر تا دی‌ماه این روند تا حدودی کند می‌شود و در ماه‌های بهمن و اسفند دوباره رونق را شاهد هستیم.

افزایش قیمت‌ها و گرایش به واحدهای کوچک‌تر

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در تهران نرخ‌های پیشنهادی در اسفند ۱۴۰۳ و فروردین ۱۴۰۴ نسبت به اوایل سال گذشته رشد چشمگیری نداشته است، با این حال نرخ‌ها در معاملات رسمی ۱۷ درصد افزایش یافت. به دلیل افزایش قیمت بالا اغلب خریداران به سمت واحدهای کوچک‌تر حرکت کرده‌اند و بیشتر آپارتمان‌های فروشی مساحتی بالای ۱۰۰ متر مربع دارند.
دوره زمانی وضعیت بازار
اردیبهشت تا شهریور افزایش معاملات
مهر تا دی‌ماه کاهش معاملات
بهمن و اسفند رونق دوباره بازار

نقد فعالیت دهک‌های مختلف و ثبات نسبی قیمت‌ها

کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک، با تحلیل وضعیت بازار مسکن اظهار داشت: جهش قیمتی موجب شد که دهک‌های ۶ تا ۱۰ که متقاضیان مؤثر بودند از بازار خارج شوند و به همین دلیل معاملات به کمترین میزان خود در سه سال اخیر رسید. افزایش قیمت‌ها قدرت خرید این دهک‌ها را کاهش داده و آنها را از بازار حذف کرده است. این عامل اصلی رکود معاملات و ثبات نسبی قیمت‌ها بوده است.

رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران، ایرج رهبر، اشاره کرد که بازار مسکن در حالت رکود تورمی قرار دارد و انتظار تغییر خاصی در ماه‌های آتی نمی‌رود، مگر اینکه تحولات اقتصادی در سطح کلان رخ دهد.

پیش‌بینی تورم آینده

فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن، نظر متفاوتی ارائه داد و گفت که در سال ۱۴۰۴ باید منتظر تورم در بازار مسکن باشیم. او بر سیاست‌گذاری‌های سه سال گذشته در حوزه مسکن و ساختمان تأکید کرد که به رکود شدید در این بازار منجر شده است و پیش‌بینی می‌کند که در ابتدای سال آینده شاهد تورم در حوزه مسکن خواهیم بود.
وبگردی
    ارسال نظر