خوشا به حال سهامداران بانکها / رونمایی از سودسازی انفجاری بانکها

بانک‌ها سودسازتر شده‌اند؟ در این باره باید گفت؛ افزایش 43 درصدی سودسازی بانک‌ها در نیمه نخست سال در پی انتشار صورت‌های مالی بانک‌های فعال در بازار سهام مشخص شده است.

خوشا به حال سهامداران بانکها / رونمایی از سودسازی انفجاری بانکها

به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد 100-  بررسی‌ها نشان می‌‌دهد دراین مدت، بانک‌ها توانسته‌اند سودسازی خود را به طور میانگین 43 درصد افزایش دهند و از این رو نسبت‌های ارزندگی سهام خود را در بازار بهبود ببخشند.

هر چند که این رویه همچنان در برخی بانک‌ها وجود نداشته و برخی بانک‌های زیانده، همچنان با زیان عملیاتی روبه‌رو بوده‌اند؛ اما کاهش شدت زیان وتعیین تکلیف بخش زیادی از دارایی‌های مشکوک‌الوصول آنها باعث شده سهامداران نسبت به عملکرد آنها در آینده خوشبین شوند.

بانک‌ها درسال‌های گذشته با تغییرات زیادی در سطح اقتصاد و همچنین سیاست‌های تحمیلی از طرف دولت‌ها مواجه بوده‌اند که این موارد بر سودسازی آنها تأثیرگذار بوده است.

ازطرفی افزایش نااطمینانی‌ها، باعث شد تا هزینه خدمات برای بانک‌های ایرانی افزایش یابد و در مواردی این بانک‌ها نتوانند به منابع و دارایی‌های خود دسترسی داشته باشند.

این موضوع در کنار کاهش ارزش دلاری سرمایه و ترازنامه بانک‌ها که با جهش‌های ارزی در ایران رخ داد، منجر شد بانک‌ها با چالش‌های بسیار زیادی در زمینه سودسازی و افزایش بهره‌وری روبه‌رو شوند.

مدیریت نامناسب بانک‌ها واقدام به بنگاهداری آنها در بازارهای مالی مانند سکه و ارز، درکنار ساخت‌ وسازهای بزرگ و سرمایه‌گذاری در زمین و مسکن از جمله دیگر مواردی بود که  بر بانک‌ها،تأثیر منفی داشت و عدم توانایی بانک مرکزی در کنترل فعالیت بانک‌ها بحران‌های بسیار زیادی را برای این صنعت به وجود آورد.

مدیریت نامناسب و عدم کنترل ریسک‌های عملیاتی باعث شد درسال‌های قبل شاهد برخی فعالیت‌های مجرمانه در شبکه بانکی باشیم و بسیاری از سودجویان نیز با عدم پرداخت بموقع بدهی خود به بانک‌ها منجر به خروج پول از جریان عملیاتی و زیان بالای آنها شدند.

موضوعی که با شروع به کار دولت سیزدهم تا حدود بسیار زیادی اصلاح شد و بهبود در صورت‌های مالی بانک‌های بورسی نشان می‌‌دهد که تیم اقتصادی دولت تا به اینجای کار توانسته در این خصوص عملکرد موفقی را از خود بر جای گذارد.

قابل توجه اینکه، بهبود عملکرد بانک‌ها در شرایطی صورت می‌‌پذیرد که کلان اقتصادی ایران همچنان با تحریم‌های ظالمانه غرب مواجه است و امریکا سعی بر تنگ‌تر کردن عرصه برای صنایع ایرانی دارد.

اما دیپلماسی فعال دولت سیزدهم توانست راه‌های جدید را برای تنفس سیستم بانکی کشور و افزایش تبادلات با سایر کشورها ایجاد کند و مدیران بانکی توانستند فعالیت‌های بانک‌ها را تا حد بسیار زیادی بهبود بخشند.

با این حال،  نباید از این نکته نیز غافل شد که طی یک سال گذشته، ترجیحات جامعه به سمت سرمایه‌گذاری‌های کم ریسک مانند سپرده‌گذاری در بانک‌ها تغییر کرده و این امر منجر به افزایش قابل توجه نرخ رسوب سپرده‌های بانکی شده است.

انتهای پیام/

منبع : چابک آنلاین

وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما