آقایان! وضعیت بانکها خیلی بد است
اقتصاد۱۰۰-با وجود استقراض بالای پول در نظام بانکی اما بالاتر رفتن نرخ سود بین بانکی را برخی از حیث تورمی برای اقتصاد ایران مفیدتر میدانند.
به گزارش اقتصاد۱۰۰ به نقل از اقتصادنیوز، نرخ بهره بین بانکی به رکورد خود در دو سال اخیر رسیده است. این رقم که گفته می شودطی سیاست های بانک مرکزی در مرز 21 درصد به صورت دستوری ایستاده اکنون در میانه بهمن به اوج دو ساله رسیده است.
این در حالی است که تزریق پول در بازارهای بین بانکی همچنان بالاست.
نرخ بهره در قله دو ساله
نرخ سود بین بانکی در نیمه بهمن ماه به قله دوساله رسید. شاخص کلیدی اقتصاد ایران که در ماه های اخیر در سقف ۲۱ درصد قرارداشت اینک با رشدی قابل توجه مواجه شده و به سطح بالایی رسیده است.
رکوردزنی نرخ بهره بین بانکی در هفته دوم بهمن
طبق اطلاع بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۱2 بهمنماه به 21.17 درصد رسیده و در بالاترین سطح خود در دوسالاخیر ایستاده است.
این شاخص در بازار بین بانکی کشف می شود و حاصل بده بستان بانک ها با یکدیگر است. داده های بانک مرکزی در هفته های اخیرنشان می دهد سطح نیاز نهادهای مالی به نقدینگی خیزی جدی برداشته و در هفته های اخیر بالا گرفته است.
استقراض فراتر از صد همت بانک ها در هفتههای گذشته و رشد اعتبارات قاعده مند در کنار افزایش اضافه برداشت ها در نظام بانکیهمگی خبر از وضعیت بدنقدینگی در نظام بانکی دارد.
باوجود آنکه بانک مرکزی باتوجه به شرایط نقدینگی در بانکها تزریق پول را رشد داده بود اما نرخ سود همچنان در مرز ثابت ۲۱ قرارداشت. نرخی که البته به باور بسیاری دستوری بوده و دارای اثرات تورمی در کشور بوده است.
اکنون اما آمارها حکایت از تغییر نگرش در نظام بانکی دارد. نرخی که گفته می شد با دستور بانک مرکزی در مرز 21 درصد ثابتایستاده اکنون رشد پیدا کرده و بالا آمده است. پیش از این نیز بانک مرکزی در ابلاغیه ای نرخ سود سپرده های بانکی سه ساله را ارتقاداده و از مرز 18.5 درصد به سطح 22.5 درصد کشانده بود. رویدادهایی که همگی خبر از تصمیم جدی بانک مرکزی در بالابردن نرخبهره داشت.
در کنار این رخداد حجم معاملات بانک مرکزی در بازار باز و بازار شبانه نیز رویکردی افزایشی داشته و در هفته های اخیر همچنان درسطح بالایی ثبت شده است.
در همین رابطه تزریق بانک مرکزی در بازار باز برابر با 105 همت و در بازار شبانه معادل با 19 همت ثبت شده که سطح بالایی محسوبمی شود.
در نهایت با وجود استقراض بالای پول درنظام بانکی اما بالاتر رفتن نرخ سود بین بانکی را برخی از حیث تورمی برای اقتصاد ایرانمفید تر می دانند.
ارسال نظر