آیا اقتصاد آمریکا رو به فروپاشی است؟

در ماه های گذشته، فدرال رزو آمریکا، هر ماه تصمبم به افزایش نرخ بهره گرفته است. این تصمیم هر چند در راستای کنترل تورم و جلوگیری از رویدادن پول داغ است، اما به شدت بازارهای سهام و روندهای سرمایه گذاری را تحت تاثیر قرار داده است. اما آیا شرایط اقتصادی آمریکا رو به وخامت می رود؟

آیا اقتصاد آمریکا رو به فروپاشی است؟

به گزارش خبرنگار گروه بانک بیمه و بورس اقتصاد 100- مقامات اقتصادی دولت آمریکا، چندان اعتقادی به شرایط بد اقتصاد آمریکا ندارند به طوری که روز گذشته وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد که دولت آمریکا در کنترل تورم بسیار خوب عمل کرده است. افزایش قیمت های انرژی، همه گیری کرونا و جنگ روسیه و اوکراین، یه شدت شرایط اقتصاد جهان را متزلزل کرده است به طوریکه اقتصاد انگلیس در این برهه به شدت شکننده شده و سود اوراق دولتی خود در همین روز افزایش داد.

اما در آمریکا شرایط تا حدود زیادی متفاوت تر از اروپاست. به طوری که اداره آمار کار روز جمعه گزارش داد که تعداد شاغلان غیرکشاورزی در ماه سپتامبر، 263 هزار نفر افزایش یافته است و نرخ بیکاری به 3.5 درصد کاهش رسیده که پایین ترین سطح از اواخر سال 1969 است. هر چند انتظار می رود که این اقتصاد دوره های رشد کند خود را شروع کرده اما آمارها نشان می دهد که به شدت بازارهای آمریکا، انعطاف پذیر عمل کرده اند.

با این حال فشار تورمی، موجب شده تا مصرف کنندگان آمریکایی به شدت تحت تاثیر قرار گیرند. به طوریکه افزایش قیمت ها، بیشترین رشد را در 40 سال اخیر داشته است. انتظارات تورمی در امریکا نشان می دهد که این رقم حدود 5.4 درصد در ماه گذشته بوده در حالی که همین شاخص برای ماه آگوست 5.75 درصد بوده است. این در حالی است که بنابر اعلام رسمی، تورم آمریکا در ماه گذشته رقمی برابر با 8.4 درصد داشته که ازین مقدار تورم مواد خوراکی و خدمات 6.4 درصد اعلام شده است.

عدم تطابق انتظارات تورمی و تورم واقعی، یکی از مهمترین نشانه هایی است که خبر از تداوم افزایش نرخ بهره در آمریکا می دهد. هر چند این افزایش موجب بهم خوردن تعادلات اقتصادی شرکت ها و بخش های مصرفی می شود و می تواند بدهی های شرکت ها و فرصت های سرمایه گذاری آنها را به شدت تحت مخاطره جدی قرار دهد.

اما به نظر می رسد برای دولت کنونی آمریکا، تورم در اولویت نخست قرار دارد. افزایش نرخ بهره، بدهی های شرکت ها و نرخ بازپرداخت وام آنها را افزایش می دهد.

بنابراین موجب می شود که برنامه ریزی بازپرداخت بدهی شرکت ها، تحت تاثیر قرار بگیرد و از این رو برنامه های سرمایه گذاری و توسعه ای آنها و حتی پرداخت سود سهام برنامه ریزی شده نیز به شدت تحت تاثیر قرار بگیرد.

اما به گفته وزیر خزانه داری آمریکا، این موضوع اساسا جای نگرانی ندارد و دولت در آینده، شرکت ها را حمایت خواهد کرد. از سوی دیگر تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت و ادامه جنگ روسیه با اوکراین، نیز بر نقدینگی در بازارها تأثیر گذاشته است.

 از این رو کشورها بیشتر به سوی شرایط انقباض پولی گام برداشته اند که یکی از مهمترین اثرات آن، تقویت قیمت دلار بوده است. در این میان، ایالات متحده از دلار به عنوان پناه امنی برای سرمایه گذاران یاد می کند که می توانندف با کمک آن، ارزش

 

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما