ساز ناکوک بیتکوین در برابر رکود/ بازارهای سنتی همچنان پر ریسک
به نظر می رسد که بیت کوین از تحولات اقتصاد کلان و بازارهای سنتی جدا شده است. ارزش بیت کوین در آخرین جهش خود طی 24 ساعت گذشته به 17340 دلار رسیده و با 22 درصد کاهش نسبت به میانگین متحرک 200 روزه خود معامله شد.به نظر می رسد که بیت کوین از تحولات اقتصاد کلان و بازارهای سنتی جدا شده است. ارزش بیت کوین در آخرین جهش خود طی 24 ساعت گذشته به 17340 دلار رسیده و با 22 درصد کاهش نسبت به میانگین متحرک 200 روزه خود معامله شد.
به گزارش سر ویس پول و سرمایه اقتصاد 100- از ابتدای سال 2022، فروش داراییهای ریسکی مانند سهام آمریکا و بیت کوین و نیز خرید دلار از محبوبترین معاملات بازار بوده است. حالا نیز به واسطه اقدامات فدرال ررزو برای تعدیل کاهش نقدینگی و نیز افزایش تورم، داراییهای ریسک پذیر به غیر از بیت کوین در حال انباشت شدن هستند.
در همین رابطه بررسیها نشان میدهد S&P 500 به عنوان شاخص سهام معیار وال استریت در کمتر از دو ماه 16 درصد رشد داشته و برای نخستین بار از آوریل امسال بالاتر از میانگین متحرک 200 روزه معامله میشود. همچنین نرخ برابری دلار به ین ژاپن که اغلب به عنوان یک شرط تقویت کننده روی سیاستهای فدرال رزرو و نرخهای ایالات متحده آمریکا در نظر گرفته میشود با 11 درصد کاهش به میانگین متحرک 200 روزه خود رسیده است. شاخص دلار هم که ارزش آن را در برابر ارزهای اصلی فیات دنبال می کند، به زیر میانگین 200 روزه خود کاهش یافته است. از سوی دیگر بازده اوراق قرضه دولتی آمریکا نیز به شدت از بالاترین سطح سالانه کاهش یافته و همزمان با افزایش تورم، ریسک در بازار سهام و ارز را تایید میکند.
در این شرایط بر اساس گزارشی که سایت کوین دسک منتشر کرده است: به نظر می رسد که بیت کوین از تحولات اقتصاد کلان و بازارهای سنتی جدا شده است. ارزش بیت کوین در آخرین جهش خود طی 24 ساعت گذشته به 17340 دلار رسیده و با 22 درصد کاهش نسبت به میانگین متحرک 200 روزه خود معامله شد. در این رابطه مارکون تیلن رئیس مرکز تحقیقات و استراتژی معتقد است: به لحاظ سنتی سهام آمریکا و ارزهای دیجیتال رابطه ای قوی با یکدیگر دارند. بنابراین اگر بازار رمزارزها بتواند از پیامدهای ناشی از ورشکستگی FTX رها شود، آنگاه میتوان انتظار جهش قیمت را داشت.
لازم به ذکر است که قیمت بیت کوین در ماه گذشته میلادی به کمترین میزان خود در طول دو سال گذشته یعنی 15480 دلار رسید. شاخص دلار نیز که در پایان سپتامبر به اوج خود رسیده بود روندی کاهشی به خود گرفته اما در 9 ماهه اول امسال نزدیک به 20 درصد افزایش داشته است. این در حالی است که به دنبال چرخش نزولی دلار، شاخص S&P 500 در اواسط اکتبر به پایینترین سطح خود رسید.
در همین راستا کارشناسان معتقدند، رصد بازار بیت کوین نشان میدهد که ممکن است همچنان تبعات و پیامدهای ورشکستگی FTX، بازار را تحت تاثیر خود قرار دهد. با این حال شاهد بودیم که در هفته جاری نرخ بیت کوین 4 درصد افزایش یافته است.
بنابراین نشانههایی وجود دارد که نشان میدهد اخبار بد در هفتههای اخیر تأثیر کمتری بر عملکرد کریپتو داشته است. بازیابیها نشان می دهد که اوج چرخه ترس کمرنگ شده است. لذا سرمایهگذاران کریپتو اکنون ممکن است روی پسزمینه بهبود یافته و بازنشانی ریسک در بازارهای سنتی تمرکز کنند.
البته این سوال هم وجود دارد که با توجه به نشانههای رکود در اقتصاد آمریکا وضعیت ماههای آتی بازار چگونه رقم میخورد؟ در این رابطه برخی تحلیل گران معتقدند این رکود میتواند به عنوان یک موهبت پنهان باشد. هر چند که به نظر میرسد اولویت اصلی اقتصاد مساله بازدهی و تورم باشد و از این رو سال آینده را نیز شبیه به امسال رقم بزند.
انتهای پیام/
ارسال نظر