راهکار فولادی ها برای رویارویی با بحران انرژی / تابستان داغ در راه است!
اقتصاد 100- نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، گفت: براساس اعلام وزارت نیرو، واحدهایی که از نیروگاه برق برخوردار هستند، امسال با محدودیت مواجه نخواهند بود.
به گزارش گروه ویترین؛ امین ابراهیمی در نشست هم اندیشی رسته ذوب قوس الکتریکی و کوره بلند در نشست هماندیشی فولاد سازان، گفت: بحران انرژی در صنعت فولاد را میتوان از سه ناحیه مدیریت کرد؛ اول تولید انرژیهای تجدیدپذیر، دوم صرفهجویی خانوار و سوم افزایش تولید نیروگاهها توسط دولت.
وی افزود: انرژی حاصل از هر سه منبع یادشده قرار است در بورس انرژی عرضه و بر سر آنها رقابت شود و هیچ یک از این سه مورد مگر در شرایط فوق العاده دچار محدودیت نخواهد شد. با این حال ابهامی که در این بین وجود دارد این است که اگر برق حاصل از این سه منبع در اختیار دولت قرار دارد، چرا دولت تصمیم به قیمتگذاری رقابتی گرفته است؟ در حالی که ایجاد رقابت بر سر آن در شرایطی که کمبود شدید وجود دارد، منطقی نیست.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران همچنین خاطرنشان کرد: براساس اعلام وزارت نیرو، واحدهایی که از نیروگاه برق برخوردار هستند، امسال با محدودیت مواجه نخواهند بود. همچنین در آینده این امکان وجود خواهد داشت که حلقههای گوناگون زنجیره صنعت برق خود را به یکدیگر نیز واگذار کنند.
وی درباره افزایش هزینههای انرژی برای شرکتهای فولادی، گفت: ارقام جدیدی که برای هزینههای انرژی شنیده می شود، حتی شرکت فولاد مبارکه که کل زنجیره را در اختیار دارد و سودآوری بیشتری هم نسبت به بقیه واحدها دارد را دچار چالش جدی می کند چرا که دریافت انرژی با چنین هزینه هایی برای آن صرفه اقتصادی ندارد. در چنین شرایطی اوضاع دیگر واحدهای فولادی بسیار حساس تر و چالش برانگیزتر خواهد بود.
وی افزود: ظاهرا محاسباتی با این مضمون صورت گرفته که اگر نیروگاهها گاز را به صورت آزاد بخرند، در حالی که اکنون تقریبا رایگان تمام میشود و همچنین برق را هم با قیمت آزاد بفروشند، بهرهوری در مصرف انرژی ایجاد میشود که کمبود در انرژی را از بین خواهد برد و در ادامه قیمت انرژی هم برای مصرفکننده کاهش پیدا میکند و نیاز به رقابت های منفی در بخش صنعت نیست.
موافق سهمیهبندی برق فولادیها نیستیم
ابراهیمی در بخشی دیگر از سخنانش به برنامهای که توانیر درباره قطعی برق در ماههای پیش رو منتشر کرده پرداخت و تصریح کرد: ما به عنوان تشکل تخصصی صنعت فولاد در کنار وزارت صمت موافق این سهمیهبندی انرژی برای صنایع انرژی بر در ماههای گرم پیشرو نیستیم و در این تقسیمبندی هیچ دخل و تصرفی هم نداشتیم.
وی افزود: بیبرنامگی در محدودیت انرژی در سال جاری از آنجاکه ما تجربه های زیادی را در این خصوص پشت سر گذاشته ایم، دیگر شایسته نیست؛ کما اینکه مدیران صمت هم در جلسه با صراحت اعلام کردند که با آنها از طرف وزارت نیرو هماهنگی نشده و موافق این مقدار خاموشی به صنعت نیستند.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در ادامه به بخش سوم نشست هماندیشی فولادسازان با موضوع لایحه تقویت اختیارات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در مدیریت بازار ارز پرداخت و در این باره گفت: این لایحه چون هنوز در مجلس نهایی نشده نمیتوان در مورد آن صحبت رسانه ای کرد اما انتظار داریم مجلس محترم نظرات تشکل ها و فعالان اقتصادی را دریافت و به آنها توجه کند.
ارسال نظر