گلایه های دردآور بهزاد فراهانی درباره رانده شدن از تلویزیون
بهزاد فراهانی را با نقشهای ماندگاری در سینما تئاتر و تلویزیون به خاطر داریم. او در تمام این سالها فعالیت درخشانی در عرصه بازیگری داشته است اما در این گفتوگو که به بهانهی تولید آثار تاریخی_مذهبی انجام شده است بازیگر سریال «رعنا» به نکاتی اشاره میکند که شاید تا به حال از زبان او نشنیده باشید.
به گزارش اقتصاد100 به نقل از برنا؛ بهزاد فراهانی کارگردان تئاتر و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون که در آثاری همچون فیلمسینمایی «نقرهداغ»، «راه افتخار»، «شیدا» و سریالهای «خانه پدری»، «آلبومخانوادگی»، «مدینه» و... نقشآفرینی کرده است و به عنوان بازیگر آثار تاریخی_مذهبی نقشهای متفاوتی را در سریالهایی مانند: «امام علی(ع)» و... تجربه کرده در پاسخ به این سوال که چرا در تولیدات کارهای مذهبی به ویژه ماه محرم موفق عمل نکردهایم و مشخصا کنداکتور ما در سالهای اخیر خالی از اثر جدید بوده است به خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا گفت: ما باید در تولید آثار مذهبی و تاریخی مراقب باشیم مخاطبمان از اعتقادات و تعاریف دینیاش فاصله نگیرد. در حقیقت یکی از مخاطرات تولید کار در این ژانر همین است که تعاریف مخاطبانمان را از پیامهای قرآنی تغییر ندهیم.
او در ادامه اضافه کرد: آنهایی که میگویند مشکل افت و کمبود ساخت تولیدات تاریخی_ مذهبی از نبود فیلمنامههای خوب است، اشتباه میکنند. بسیاری از سناریوهای خوب که عطر و بوی ملی دارند، از فرهنگ میهن پشتیبانی میکنند و در سنگر مردم نشستهاند را کنار میگذارند و دنبال کارهای بیسر و ته میروند. تا دلتان بخواهد سناریوهایی خوب داریم که در صف انتظار ابدی نشستهاند.
بازیگر نقش معاویه در سریال «امام علی(ع)» ادامه داد: هنر نمیتواند جنبه سفارشی پیدا کند چرا که کارکرد خود را در این شرایط برای تاثیرگذاری از دست میدهد. یادمان نرود تبلیغات با کار هنری فرق دارد. ممکن است در کار تبلیغی از هنر سواستفاده شود مانند گاهی که ترانههای بسیار زیبا را که جزو سرمایههای زندگی ما هستند یک مرتبه برای تبلیغ ماکارانی و یا تبلیغ فلان فرش استفاده میکنند و این بیانصافی است.
بازیگر فیلم «سگکشی» بهرام بیضایی اضافه کرد: من در هیچ اثر مناسبتی که یک گام علیه اعتقادات مردم باشد بازی نکردهام و شاید بتوانم بگویم که دیگر در هیچ کار تاریخی_مذهبی بازی نمیکنم.
او ادامه داد: ساخت آثار در رسانه ملی نباید سلیقهای باشد و مدیران تلویزیون باید به نگاه هنرمندان احترام بگذارند تا شاهد حضور و فعالیت همه سرمایههای هنری باشیم نه اینکه زحمتکشان این عرصه را خانهنشین ببینیم.
بهزاد فراهانی عنوان کرد: من که کارمند قدیمی رادیو و تلویزیون هستم حتی بعد از بازنشستگی یک کارت تبریک برای زنده بودنم یا کارهایی که کرده یا نکردهام به دستم نرسیده است. کلی از بچهها مانند من از تلویزیون رانده شدهاند و نوشتههای ما هم در کشوهای میزمان دست نخورده باقی مانده است. البته این دلیل دارد، شاید دلیلش این است که آثار ما به مذاق مدیران فرهنگی خوش نمیآید. امیدوارم مدیران جدید سیما به پیشکسوتان و کاربلدان این عرصه توجهی ویژه داشته باشند و بدانند که افراد با سابقهای هستند که با کلی تجربه میتوانند مخاطب را به تلویزیون برگردانند و آثاری غنی و قوی تولید کنند.
ارسال نظر