افزایش شدید قیمت کله پاچه در ایران / یک وعده غذایی برابر با چهار روز حقوق کارگران!
اقتصاد100- رسیدن قیمت کله پاچه در طباخیها به مرز ۲ میلیون تومان، چالشی تازه برای سفره خانوار ایرانی ایجاد کرده است، در حالی که کارگران کشورهای همسایه با چند ساعت کار میتوانند این غذای سنتی را تهیه کنند.

قیمت کلهپاچه از مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نیز عبور کرده است. این افزایش قیمت برای یک غذای سنتی، بیانگر شکاف درآمدی قابل توجه و کاهش توان خرید خانوادههای ایرانی است.
مطالعه دقیق جزئیات قیمتها در بازار مشخص میکند که کلهپاچه خام در محدوده یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان عرضه میشود و نوع پختهشده آن در طباخیها با نرخ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا دو میلیون تومان به دست مشتریان میرسد.
محبوبیت کلهپاچه در سایر کشورهای منطقه
این در حالی است که اکنون قیمت کلهپاچه در ایران به حدود دو میلیون تومان رسیده و حداقل دستمزد مصوب برای سال ۱۴۰۴، چیزی در حدود ۱۰ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان تعیین شده است. به این ترتیب یک کارگر ایرانی باید بیش از چهار روز از حقوق خود را صرف کند تا بتواند یک وعده کلهپاچه میل کند.
در دیگر کشورهای منطقه، تهیه این غذای سنتی با ساعتهای کاری بسیار کمتری امکانپذیر است.
هزینه خرید کلهپاچه در ترکیه
بر اساس دادههای سال ۲۰۲۵ L&E Global، دستمزد ماهانه یک کارگر در ترکیه با ۲۲ روز کاری، به ۲۲۱۰۴ لیر بالغ میشود. از این رو، یک کارگر در ترکیه فقط با چهار ساعت کار میتواند در رستوران کاشیبایاز استانبول این غذا را به قیمت ۵۱۵ لیر خریداری کند.
تهیه کلهپاچه در عربستان
در عربستان سعودی نیز کارگران بخش دولتی درآمد ماهانه ۳۰۰۰ ریال دارند. به همین دلیل مزد هر ساعت کار آنها تقریباً ۱۷ ریال محاسبه میشود. بر اساس قیمتهای منویی رستورانها، هزینه یک وعده کلهپاچه در کافه صباح و دیگر رستورانها تقریباً برابر با ۳۴ ریال سعودی است. این نشان میدهد که کارگران عربستانی میتوانند تنها با دو ساعت کار این غذا را تهیه کنند.