فوری / کباب کوبیده زیر 100 هزار تومان نخرید
اقتصاد100- رئیس اتحادیه کباب و غذای سنتی هشدار داد: کباب کوبیده زیر 100 هزار تومان نهتنها کیفیت لازم را ندارد، بلکه میتواند به دلیل استفاده از مواد اولیه نامرغوب، خطری جدی برای سلامت باشد؛ از خرید از واحدهای غیرمجاز اجتناب کنید.

حسین محمدی، رئیس اتحادیه کباب و غذای سنتی، درباره شرایط صنف کباب و غذای سنتی در سال گذشته گفت: مشکلات اقتصادی کشور، افزایش قیمت مواد اولیه، حاملهای انرژی و نیروی انسانی، همگی باعث شدهاند قیمت تمامشده غذا در واحدهای صنفی افزایش یابد. این افزایش قیمتها در کنار کاهش تقاضای مردم، باعث آسیب جدی به بسیاری از واحدهای صنفی در سال گذشته شده است.
خطر کبابهای ارزان؛ سلامت در معرض تهدیدمحمدی درباره قیمت پایین برخی از کبابیها هشدار داد: عرضه غذا با قیمت غیرمنطقی پایین خصوصاً در حوزه کباب و غذاهای سنتی، چیزی جز «سمفروشی» به معنای واقعی کلمه نیست. با توجه به افزایش بیماریهایی مثل سرطان، استفاده از مواد اولیه غیرکیفی و اسانسهای تقلبی مثل اسانس زعفران در غذاهای ارزانقیمت، قطعاً سلامت مردم را به شدت تهدید میکند. او از شهروندان خواست تنها از کبابیها و رستورانهای دارای پروانه کسب و مجوز بهداشت خرید کنند و اکیداً از خرید غذاهای خیابانی و از دستفروشان خودداری کنند.
کباب کوبیده کمتر از ۱۰۰ هزار تومان؛ نشانه «سم فروشی»
محمدی در خصوص قیمت منطقی برای یک سیخ کباب کوبیده گفت: به دلیل نوسانات بازار و تنوع در کیفیت مواد اولیه، تعیین قیمت واحد برای همه دشوار است؛ اما یک سیخ کباب کوبیده با کیفیت مناسب نمیتواند کمتر از ۱۰۰ هزار تومان باشد. هر قیمتی زیر این میزان، قطعاً نشاندهنده استفاده از مواد نامرغوب است که عوارض جدی برای سلامت جامعه به دنبال خواهد داشت.
افزایش نجومی قیمت گوشت قرمز
در ادامه این روند، قیمت گوشت قرمز نیز در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است. در سال گذشته، قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز از مرز ۶۰۰ هزار تومان عبور کرد و حتی به نزدیکی یک میلیون تومان رسید. این مسئله فشار عمدهای به مصرفکنندگان وارد کرده و باعث کاهش توان خرید آنها شده است.
در همین راستا، افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک، چندی پیش اعلام کرد که قیمت هر کیلوگرم دام سبک بین ۲۸۵ تا ۲۹۰ هزار تومان و دام سنگین بین ۱۷۰ تا ۱۷۵ هزار تومان است. او افزود که قیمت منطقی هر کیلوگرم لاشه گوسفند در کشتارگاه حدوداً ۵۷۰ هزار تومان است، اما نرخهای ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومانی در بازار خردهفروشی غیرمنطقی به شمار میآید.
چشمانداز بازار گوشت
صدردادرس درباره وضعیت آتی بازار گوشت گفت: با توجه به نزدیکی به ایام نوروز، دو حالت ممکن است در پیش باشد: یا قیمتها به ثبات نسبی میرسند و یا شاهد افزایش جزئی خواهیم بود. او همچنین بر لزوم بازنگری در برنامهریزی واردات جو تأکید کرد و افزود: «در نیمه نخست سال، واردات جو بیشتر از میزان لازم انجام میشود، در حالی که در نیمه دوم سال، که تقاضا برای این نهاده افزایش مییابد، واردات کاهش مییابد. این شرایط زمینهساز افزایش قیمت جو شده که اکنون در بنادر به سقف ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده و با هزینه حملونقل نیز بیشتر شده است. بخشی از این افزایش قیمت گوشت دام، ناشی از همین تورم در نهادهها است که با برنامهریزی دقیق، میتوان به تعادل در بازار نهادهها دست یافت.»