اختراعی که پنتهاوسها را از طبقه اول به پشتبام برد
اولین آسانسور که صرفاً برای جابجایی افراد از آن استفاده شد در سال ۱۷۴۳ به فرمان لویی شانزدهم ساخته شد که با نام صندلی پرواز به شهرت رسید.
به گزارش اقتصاد 100، امروزه طبقات بالای ساختمانهای مجلل، برای ثروتمندان در نظر گرفته میشود تا بتوانند از بهترین مناظر لذت ببرند.
اصطلاحاتی مانند «ویوی ابدی» و «دید 360 درجه» همه از گزینههای پیشنهادی برای ساکنین طبقات بالای تر ساختمانها محسوب میشوند.
اما آیا میدانید چه عاملی باعث شده تا واحدهای طبقات بالا و حتی پنتهاوس تا این حد گران باشند؟ پاسخ تنها یک چیز است آسانسور!
پیش از اختراع آسانسور، ثروتمندترین ساکنان یک ساختمان در طبقات پایین زندگی میکردند و افرادی که وضع مالی ضعیفتری داشتند، در طبقات بالاتر سکونت پیدا میکردند این اختلاف تا جایی بود که معمولا آخرین طبقه هر ساختمان، محل اقامت خدمتکار محسوب میشد.
در ایران نیز صنعت آسانسور قدمتی هشتاد ساله دارد البته اگر گفتههای بدون مدرک در مورد نصب آسانسور در کاخ گلستان توسط ناصر الدین شاه را نادیده بگیریم، اولین آسانسورها که آن هم البته اثری از آنها بجا نیست در پالایشگاه آبادان در دوران حکومت احمد شاه قاجار نصب شدهاست اما آنچه مسلم و قابل بررسی است اولین آسانسورها در ساختمانهایی که در زمان پهلوی اول ساخته و نصب شده است و در ساختمانهای اطراف میدان امام خمینی (میدان سپه سابق) مثل باشگاه افسران ستاد ارتش، کتابخانه ملی آثار آن وجود دارد.
آپارتمانسازی به صورت امروزی از سال ۱۳۳۵ شروع شده است بنابراین دوران رشد صنعت آسانسور ایران را از سال ۱۳۳۵ به بعد باید نامگذاری کرد.
ارسال نظر