چند هزار بنگاه مشاور املاک پلمب شدند؟
تا تاریخ 17 تیر امسال، 10 هزار و 477 دفاتر مشاور املاک در 25 استان مورد بازرسی قرار گرفت که از این تعداد، 1041 دفتر مشاور املاکِ متخلف، شناسایی و پلمب شد.
به گزارش اقتصاد100، بر اساس اطلاعات رسیده از وزارت راه و شهرسازی در راستای ساماندهی بازار اجاره و خرید و فروش مسکن، طرح بازرسی از بنگاههای مشاور املاک در دستور کار قرار گرفته است.
بر اساس این اطلاعات، تا تاریخ 17 تیر سال جاری، 10 هزار و 477 بنگاه مشاور املاک در 25 استان کشور مورد بازرسی قرار گرفتند و از این تعداد 1041 بنگاه مشاور املاک متخلف شناسایی شده و پلمب شدند.
بر اساس آمار یاد شده، بنگاههای مشاور املاک متخلف علاوه بر پلمب به میزان 67 میلیارد و 970 میلیون تومان نیز جریمه تعزیراتی نقدی شدند.
استانهای ایلام، آذربایجان شرقی، چهارمحال و بختیاری، سمنان، کردستان و کهگیلویه و بویر احمد جزء استانهایی هستند که هنوز دفاتر مشاور املاک در آنها مورد بازرسی قرار نگرفته است.
*مشاوران املاک متخلف رکن نابهسامانی بازار مسکن
در این راستا، محمد مهدی یاری، کارشناس حقوقی در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: بیتوجهی به وضعیت صنف مشاوران املاک در سالهای اخیر یکی از عوامل نابهسامانی بازار مسکن بوده است.
براساس اسناد تاریخی اولین معامله قانونی ثبت شده در ایران به سال 1302 باز میگردد اما پیش از آن نیز در دورن مشروطه و سال 1290 هجری قانونی تحت عنوان «قانون ثبت اسناد و دفتر راکد کل» در حوزه های محاکم ابتدایی وزارت عدلیه وقت تاسیس شد. در واقع هیچکدام از قوانین بالا لازم الاجر نبودند تا در سال 1310 شمسی قانون ثبت اجباری یا عمومی تصویب شد.
قوانین ثبت املاک و مستغلات هرچند که الزام آور باشد اما بدون دخالت مشاوران املاک نمیتواند به نتیجه برسد. زیرا مرجع مناسبی برای انجام معاملات و ثبت و ضبط آن موجود نخواهد بود و برآورد میشود، همزمان با ثبت رسمی املاک و مستغلات بنگاههای مشاور املاک هم فعالیت خود را شروع کردهاند.
به گفته کارشناسان نپذیرفتن مسئولیت معامله و اتفاقات میان خریدار و فروشنده مسکن، از جمله نارضایتیهای مردم از دفاتر مشاور املاک است.
ارسال نظر