زمانی که قیمتها در بازار مسکن حباب دارند، خرید کنیم یا خیر؟
یکی از امنترین بازارهای سرمایهگذاری، بازار مسکن و مستغلات است و بسیاری از مردم به آن روی میآورند اما به شرط آنکه قیمتها حبابی نباشند.
به گزارش گروه حملونقل خبرگزاری اقتصاد ۱۰۰، قبل از هر چیزی بهتر است شما را با این معنا و مفهوم آشنا کنیم.
واژه حباب تنها برای قیمت مسکن به کار نمیرود و تقریباً برای کلیه محصولاتی که به شکلی غیرقابل باور و بیش از اندازه افزایش قیمت داشته باشند مورد استفاده قرار میگیرد و در کنار مسکن حباب سکه نیز بسیار مرسوم است.
توجه داشته باشید زمانی که قیمت محصولی از ارزش واقعی و ذاتی آن بیش از اندازه بیشتر میشود، قیمت آن محصول دارای حباب است. این اتفاق میتواند دلایل متعددی داشته باشد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
حباب قیمتی زمانی ایجاد میشود که میزان عرضه یک محصول، بسیار کمتر از تقاضای آن باشد. همین مسئله موجب میشود که بازار محصول مورد نظر وارد رکود اقتصادی شود. حال چگونه میتوان به این رکود پایان داد؟ تنها راه پایان دادن به رکودهایی که به دنبال حباب ایجاد میشوند این است که مؤلفههای مؤثر در تشکیل حباب را حذف کنیم. چنانچه این مؤلفهها حذف نشده و پابرجا بمانند، نتیجه تنها پررنگتر شدن رکود بازار خواهد بود.
مهمترین عامل ایجاد حباب در قیمت مسکن را میتوان افزایش میزان نقدینگی و افزایش سرعت به جریان درآمدن نقدینگی در بازارهای مالی مربوطه دانست.
منظور از نقدینگی همان سپرده و سودی است که به آن تعلق میگیرد و منظور از بالا رفتن سرعت مراودات مالی، افزایش سرعت گردش نقدینگی است.
در ایران، بیشترین میزان جریان مالی مربوط به شهر تهران است. در نتیجه میتوان گفت که بیشترین میزان نقدینگی کشور در شهر تهران قرار دارد. با توجه به این مسائل میتوان گفت که گردش مالی در تهران بالاترین سرعت را داشته و این شهر بالاترین حد از گردش مالی را دارد.
زمانی که رکود اقتصادی منجر به کاهش ارزش پول کشور میشود، مردم تلاش میکنند تا با پول و سرمایه خود در بازارهای امن سرمایهگذاری کنند.
یکی از امنترین بازارهای سرمایهگذاری، بازار مسکن و مستغلات است که در چنین شرایطی، بسیاری از مردم به آن روی میآورند. با توجه به این شرایط، طبیعی است که قیمت مسکن رشد کرده و افزایش پیدا کند.
رشد بازار مسکن میتواند تا حدودی منطقی و صحیح باشد یا به دلایلی به شکلی کاذب و به علت از دست رفتن مبنای قیمتگذاریها اتفاق افتاده باشد. چنان چه مبنای قیمتگذاری در هر بازاری از دست برود، با پدیدهای به نام قیمتگذاری سلیقهای مواجه خواهیم شد.
زمانی که قیمت مسکن به طرز عجیب و غیرقابل باوری زیاد باشد، بازار مسکن یک حباب را تجربه میکند و این قیمتهای بالا در واقع حباب خواهند بود. حال اگر مؤلفههایی که در ایجاد قیمتهای حبابی دخیل هستند اصلاح شوند، میتوان بازار مسکن را اصلاح کرد و این حباب را از بین برد و قیمتها را اصلاح کرد.
از سوی دیگر، بازار مسکن در شهرستانها و شهرهای کوچک معمولاً رشد همسانی داشته و حباب را تجربه نمیکند.
به طور کلی بهتر است روی املاک حبابی سرمایهگذاری نشود؛ زیرا انجام این کار ممکن است با ریسک تخلیه حباب در طول زمان همراه باشد و شما را متضرر کند.
انتهای پیام/
ارسال نظر