۴ روش برای قفل کردن درهای آسانسور در شرایط بحرانی
اقتصاد 100- قفل کردن در آسانسور در زمان آتش سوزی یا تعمیرات آسانسور میتواند جان ساکنین را نجات دهد.

به گزارش گروه مسکن اقتصاد 100، نسرین طاهری پور، وقتی تعمیرکار در حال سرویس دورهای یا تعمیر آسانسور است ممکن است کودکی بی خبر از این ماجرا در آسانسور را باز کرده و با سقوط به چاه آسانسور دچار حادثه شود. همچنین در مواقع بحرانی مثل آتش سوزی یا حتی زلزله، استفاده از آسانسور خطرناک است. پس برای حفظ جان ساکنین ضروری است که درهای آن قفل شود تا به سمت پلههای خرج اضطراری هدایت شوند.
قفل درهای آسانسور به دو شکل مکانیکی و الکترونیکی تولید میشوند. قفل مکانیکی مانع از باز شدن درها در اثر فشار فیزیکی زیاد میشود و قفل الکترونیکی در صورت از کار افتادن قفل فیزیکی وارد عمل میشود. درواقع میتوان قفل الکترونیکی را به عنوان قفل مکمل یا پشتیبانی مکانیکی هم به حساب آورد.
درهای آسانسور را به چهار روش زیر میتوان قفل کرد:
1. کلید روشن و خاموش نصب شده در اتاقک آسانسور
2. کلید بیرون درِ آسانسور
3. کلید داخل آسانسور
4. قطع جریان برق
{عکس}
- کلید روشن و خاموش نصب شده در اتاقک آسانسور: در اتاقک آسانسور یک کلید روی دیوار قرار دارد که دو کلمهی روشن و خاموش یا on / off در دو طرف آن نوشته شده است. با روشن کردن این کلید آسانسور کار میکند و با خاموش کردن آن، از کار میافتد. البته برای رعایت مسائل ایمنی معمولا درِ اتاقک آسانسو را استفاده از یک قفل مکانیکی بسته میشود و کلید آن به مسئول تاسیسات، سرایدار یا مدیر ساختمان ارائه میشود.
- کلید بیرون درِ آسانسور: در هر طبقه و در کنار در آسانسور، یک جعبهی کوچک روی دیوار نصب شده است که قفل درِ آسانسور در آن قرار دارد. با استفاده از کلید مخصوص این قفلها، میتوان در آسانسور را به صورت دستی قفل کرد. هر کدام از درهای آسانسور در طبقات که با کمک این کلید قفل شود دیگر باز نخواهد شد اما عملکرد کلی آسانسور مختل نشده و به حرکت خود ادامه میدهد.
- کلید داخل آسانسور: در هر آسانسور در کنار صفحه کلیدهای مربوط به طبقات یک کلید قرار دارد که میتوان از آن برای متوقف کردن آسانسور بین طبقات یا در یک طبقهی خاص استفاده کرد. آتشنشانها و تعمیرکاران به این کلید دسترسی دارند و با استفاده از آن میتوانند در مواقع لازم و ضروری از جابهجایی آسانسور در بین طبقات جلوگیری کنند.
- قطع جریان برق: با قطع جریان کلی برق آسانسور درها قفل نمیشوند اما از حرکت آسانسور جلویگری میشود. با کمک تابلوی فرمان برق میتوان برق آسانسور را قطع کرد. البته برای تامین ایمنی بیشتر بهتر است درهای آسانسور در تمام طبقات به کمک قفل بیرون در قفل و از بروز اتفاقات احتمالی جلوگیری شود.
یک توصیهی ایمنی
اگر در آسانسور گیر کردهاید یا شخصی دیگر در آن گرفتار شده است باید بلافاصله با آتش نشانی تماس گرفته و از اقدامات شخصی خودداری کنید. قفل در آسانسور حتما باید توسط شخص متخصص باز شود تا اتفاقات ناگوار دیگری مثل سقوط آسانسور پیش نیاید.
اگر در زمان حضور در آسانسور و بروز مشکل آنتن تلفن همراهتان وصل نبود میتوانید از کلید هشدار، که با علامت زنگوله روی صفحه کلید داخل آسانسور مشخص شده است، استفاده کنید. در آسانسورهای ادارات و مجتمعهای بزرگ هم معمولا یک گوشی تلفن وجود دارد که مستقیم به اطلاعات یا تاسیسات آن محل وصل میشود.
اگر در زمان بروز مشکل، علاوه بر تماس با آتش نشانی، به این تلفن دسترسی داشتید حتما از آن استفاده کنید و مسئولین ساختمان را در جریان مشکل پیش آمده قرار دهید. با انجام این کارها مطمئنا به فرآیند نجات سرعت خواهید بخشید.
انتهای پیام /