افزایش قیمت لوازم خانگی در سال 1402 به صورت رسمی کلید خواهد خورد؟
اقتصاد100-اواخر سال گذشته بود که خبری با عنوان افزایش 10 الی 15 درصدی قیمت محصولات چند شرکت لوازم خانگی منتشر شد اما وزارت صمت در واکنش به این خبر عنوان کرد که مجوزی برای افزایش قیمت لوازم خانگی صادر نشده است. نرخ ارز و مشکلاتی مربوط به مواد اولیه دو مولفه تاثیر گذار بر قیمت لوازم خانگی هستند و با رشد آن ها، مشخص است کالا با نرخ بالاتری تولید و روانه بازار می شود.

به گزارش گروه لوازم خانگی، نوسان نرخ ارز و همچنین افزایش 20 الی 35 درصدی فولاد مستقیما بر صنعت لوازم خانگی تاثیر داشته است اما سوال این جاست که چرا با وجود تامین 65 الی 70 درصدی مواد اولیه در داخل کشور و حتی در برخی از موارد، مانند تولید یخچال فریزر که به ادعای مسئولین مربوطه بیش از 90 درصد آن داخلی سازی شده است، قیمت لوازم خانگی در پی افزایش افسارگسیخته نرخ ارز روند صعودی دارد.
در همین رابطه نیز اواخر سال گذشته بود برخی از شرکت ها از عرضه محصول خودداری میکردند و برخی از واحدهای صنفی نیز محصولات موجود خود را نمیفروختند. استدلال هر دو گروه در خصوص عدم تولید و عرضه نیز افزایش چشمگیر قیمت دلار بود. این دو گروه معتقد بودند که چه تولید و چه عرضه با نرخ های قدیمی، صدمات مالی شدیدی به آنها وارد خواهد کرد.
به نظر می رسد که با توجه به این موارد جدال میان وزارت صمت و تولید کنندگان بر سر قیمت لوازم خانگی تمامی ندارد و این بحران، صنعت لوازم خانگی را در سال 1402 با مشکل جدی مواجه کند. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در همین راستا روز گذشته اعلام کرد: به نظر من لوازم خانگی هم افزایش قیمت خواهد داشت و از سوی دیگر بحث واردات هم مطرح نیست.
لطف الله سیاهکلی با اشاره به آمار و ارقام وزارت صمت مبنی بر رشد ۸ درصدی صنایع کشور افزود: ابتدا باید صحت و سقم این آمارها باید مشخص شود، زیرا وقتی میگوییم صنعت ۸ درصد رشد داشته به معنای این است که باید در کشور انقلابی رخ داده باشد و همه باید آن را حس کنند.
وی ادامه داد: به نظر من آقای وزیر، رشد بعضی از محصولات را با رشد صنعت اشتباه گرفته است، زیرا رشد صنعت مفهوم عمیقتر و وسیع تری دارد، بنابراین با توجه به شرایط موجود، من اطمینان دارم استیضاح وزیر صمت به صحن خواهد آمد چراکه برای مجلس ثابت شده وعدههای وزیر غیر کارشناسی و غیرقابل اجرا است.
صنعت لوازم خانگی به شدت وابسته به ارز است و با توجه به رشد روز افزون نرخ ارز، در صورتی که به موقع از تولید کنندگان لوازم خانگی حمایت نشود، چالش ها و مشکلات این صنعت تا پایان سال جاری جدی تر شده و در نتیجه شاهد کاهش قدرت خرید مردم و کوچکتر شدن سهم شرکت ها از بازار لوازم خانگی و به دنبال آن، افزایش سهم قاچاق در بازار لوازم خانگی ایران خواهیم بود.
انتهای پیام /