ترفندهای از کار انداختن فلزیاب و کوتاه شدن دست سارقان
طلا و جواهر اقتصاد 100: افراد همواره به دنبال راهی برای حفاظت از طلاها و جواهرات خود هستند. بیشتر سارقان دستگاه طلایاب و فلزیاب را داشته و امکان بررسی دقیق خانه را دارند.
به همین سبب اشخاص راههای زیادی را برای حفاظت از اشیاء قیمتی خود امتحان میکنند. فلز یاب، طلایاب و گنج یاب از وسایلی هستند که در پیداکردن فلز و گنج و طلا از آنها استفاده میشود. این سه دستگاه در دنیای امروز کار را برای پیداکردن مواردی که ذکر شد راحتتر و آسانتر نمودهاند. پس اگر به کنجکاوی و یا پیداکردن راههای مهم برای گمراه کردن دستگاه فلزیاب علاقه دارید ما به شما کمک میکنیم تا راههای امنیتی محافظت از اموال خود را یاد بگیرید. اگر شما نیز دغدغه مفخی کردن طلا و وسایل قیمتی خود را دارید بهتر است اطلاعات مفید ما را در این مقاله مطالعه کنید.
طلایاب یا فلزیاب چیست؟
اول از هر چیز باید بدانید که دستگاهی به نام طلایاب نداریم و منظور در واقع همان فلزیاب است. این که برخی از فروشندگان تحت نام طلایاب کار میکنند صرفا به دلیل بازاریابی مشتری است. لازم است بدانید که به طور کلی دستگاههای فلزیاب در سرقت مخصوصا سرقتهای خانگی هیچ کاربردی ندارند، برای بررسی صحت این موضوع انواع دستگاه فلزیاب را مورد بررسی قرار می دهیم. دو نوع دستگاه فلزیاب وجود دارد:
فلزیاب حساس به فلز
فلزیاب حساس به یون
دستگاه فلزیاب حساس به فلز
این دستگاهها به محض وجود فلز در اطراف خود هشدار یا به اصطلاح آلارم میدهند. این کار در صورتی به درستی انجام میشود که حداقل تا 3 متر پیرامون دستگاه هیچ فلز دیگری نباشد. بنابراین چنین دستگاهی در خانهها کاربردی ندارد. زیرا در منازل وسایل فلزی به وفور موجود است. در فضاهای کوچک هر خانهای وسایل مشترکی مثل درب و پنجره، چاقو، کابینت و .. وجود دارد. چنانچه در خانهای گاوصندوق هم باشد این دستگاه دیگر هیچ اثری ندارد. زیرا جنس بدنه گاو صندوق سراسر فولاد است، درنتیجه هیچ سارقی از این دستگاه برای پیداکردن اشیای قیمتی و طلا و سکه در منازل نمیتواند استفاده کند.
دستگاه فلزیاب حساس به یون
نوع دیگری از دستگاه فلزیاب، به جای فلز به یونهای آزاد شده از فلزات حساس است. به عبارتی این دستگاه فقط یونها را میشناسد. یعنی فلزاتی که در زیر زمین از خودشان یون آزاد میکنند و براثر آزاد شدن یون گازی دور و بر فلز ایجاد میشود و این گاز فقط از فلزات قدیمی و زیرخاکی و به اصطلاح عتیقه متصاعد میشود و در مورد طلاهایی که در منازل وجود دارد اصلا مصداق پیدا نمیکند.
نحوه عملکرد فلزیاب
اگر بخواهیم در مورد طرز کار دستگاههای فلزیاب بیشتر توضیح دهیم باید بگوئیم، مطابق با قوانین فیزیکی، دیسکهای فلزیاب در اطراف خود یک میدان مغناطیسی ایجاد میکنند. زمانی که وسیله فلزی داخل این میدان مغناطیسی قرار میگیرد شدت میدان مغناطیسی تغییر یافته و دستگاه بنا به سیستم طراحی شده از قبل، آژیر اخطار میدهد تا فرد از حضور وسیله فلزی باخبر شود. پس طلایاب یا همان فلزیاب ساختار پیچیده ای ندارد. زمانی که در یک سیم پیچ میدان مغناطیسی متغیر ایجاد شود شکل موج جریان و ولتاژ این سیم پیچها پیرو فلزات اطراف آن خواهد بود. به طور مثال در صورتی که ولتاژ سینوسی چند کیلوهرتزی را به یک سیم پیچ بدهیم شکل موج جریان آن هم سینوسی خواهد شد ولی اختلاف فاز جریان و ولتاژ با فلزات اطراف سیم پیچ تغییر میکند. هر فلز به صورت جداگانه یک اختلاف فاز مشخص ایجاد میکند و به این ترتیب امکان تشخیص جنس فلز به وجود میآید. در واقع با ساختن یک فلزیاب که مخصوص تشخیص یک اختلاف فاز معین است میتوان حساسیت آن را محدود کرد.
بخش های مختلف دستگاه فلزیاب
دستگاه فلزیاب از قطعات زیر تشکیل شده است؛
جعبه کنترل؛ این بخش در اصل مغز متفکر دستگاه فلزیاب میباشد. تمامی عملیات کنترلی دستگاه، پردازش دادههایی که از سیگنالها میآید، نمایشگر و دریافت پالسها در این بخش قرار میگیرد.
تثبیت کننده؛ این قسمت از فلزیاب در حقیقت به قوام شکل دستگاه فلزیاب در حین حرکت کمک میکند و در واقع نقش حمایتی یا همان پشتیبانی را در دستگاه فلزیاب ایفا میکند.
کویل؛ صفحهای فلزی است که در قسمت پایینی فلزیاب در نزدیکی سطح زمین قرار میگیرد.گفتیم که اساس کار فلزیاب با میدان مغناطیسی است که این صفحه در اطراف خود ایجاد میکند. بسته به نوع کیفیت دستگاه اندازه این صفحه متغیراست و میدان مغناطیسی با شدتهای گوناگون ایجاد میکند.
شفت؛ شفت فلزیاب میلهای است که صفحه مغناطیسی را به جعبه کنترل یا در واقع مغز متفکر دستگاه وصل میکند.
همانطور که گفتیم اساس کار این دستگاه یافتن فلزات است، از طرفی این دستگاه میتواند فلزات مختلف را از یکدیگر تشخیص دهد،اما فقط با تغییر فرکانس، تفسیر میشود. در ادامه شما را با طرز کار فلزیاب آشنا میکنیم.
طرز کار دستگاه فلزیاب
جاروبکردن یا در واقع همان حرکت آهسته فلزیاب در نزدیکی سطح زمین اساسیترین مرحله کار با این دستگاه است. نکته اساسی به هنگام جاروبکردن، حرکت آهسته و با دقت و حوصله میباشد تا فرصت آنالیز امواج برای فلزیاب فراهم شود. قبل از هر کار میتوانید دستگاه فلزیاب خود را تست نمائید. با پنهان کردن سکه یا طلای خود در زیر زمین این کار را انجام دهید. جالب است بدانید که چنانچه بتوانید تفاوت فرنکانس طلا با دیگر فلزات را در دستگاه فلزیاب خود بیابید در اصل شما یک دستگاه طلایاب دارید. با استفاده از چهار سنگ یا چهار تکه چوب، زمینی را به شکل فرضی محصور کنید. آن بخش از زمین را با دقت فراوان مورد جستجو قرار دهید. اگر در بخشی از این زمین، فلزیاب اخطار داد اطلاعات دستگاه را یادداشت کرده و پس از اسکن کامل آن منطقه مشخص شده، به کندن آن جا اقدام کنید. حفر کردن یک حفره یا چاله تمیز، با ابعاد مناسب دقیقا در جایی که دستگاه فلزیاب اخطار داده است یک اصل اساسی جهت رسیدن به هدف است.
انواع دستگاه فلزیاب
فلزیاب مدلهای گوناگونی دارند، چند مدل از آنها را در این بخش به صورت اجمالی به شما معرفی میکنیم.
فلزیاب تفریحی ( VLF)
این دستگاهها کوچک و بسیار سبک میباشند و دیسکهای آنها تقریبا 25 سانتیمتر است. این فلزیاب قادر است یک شیء فلزی یک در یک متر را در عمق تقریبا یک متری زمین پیدا کند. البته این مدلها قدرت تفکیک کمی دارند و برای اشیای فلزی که در نزدیکی سطح زمین قرار دارند مناسب میباشند.
فلزیاب پیشرفته (PI)
این مدل قدرت بیشتری داشته و نسبتا سنگینتر هستند، چون از باتریهای سنگین در ساختار آنها استفاده شده است. از کاستیهای این نوع فلزیاب میتوان به نداشتن مانیتور، قدرت تفکیک و جداسازی میان آهن و دیگر فلزات، اشاره کرد.
فلزیاب صنعتی
در صنایع گوناگون مانند فرش، ماشین، چوببری، صنایع بسته بندی و .. از این مدلها استفاده میشود.
فلزیاب فرکانسی
این نوع از دستگاههای فلزیاب از نوع فرکانس جذبی یا القایی با تنظیمات جداسازی و تشخیصی و سطح و حجم تارگت ایکس یا ترشهولد هستند. به همین دلیل قدرت تفکیک بسیار بالایی دارند و به آسانی میتوانند طلا را از دیگر فلزات در زمینهای ناهموار و غیر مسطح یا دارای شرایط جوی نامساعد و نامطلوب نیز تشخیص دهد. از دیگر دستگاههای پیشرفته فلزیاب نیز میتوان به فلزیابهای مغناطیسی و حراراتی رادار زمین که آنها نیز قدرت تفکیک فوق العاده بالایی دارند، اشاره کرد.
از کار انداختن طلایاب
بسته به نوع دستگاه فلزیاب، شعاع تشخیص متفاوت است. برخی از دستگاههای فلزیاب توان بیشتری داشته و فلزات را در فواصل گوناگون نیز تشخیص میدهند و برخی دیگر از توان کمتری برخوردارند و فلزات نزدیک و بدون پوشش را تشخیص میدهند. بسیاری از فروشندگان با شایعه این که طلایاب قادر است طلا را از سایر فلزات تشخیص دهد، میزان فروش خود را چند برابر میکنند. در صورتی که این مورد شایعهای بیش نبوده و هر نوع دستگاه فلزیاب و طلایاب، قابلیت تشخیص و جداسازی فلزات از یکدیگر را ندارد.
برای از کار انداختن طلایاب روشهای متفاوتی را می توان امتحان کرد. که به آنها اشاره می کنیم:
در اکثر منازل طلاها و وجوه نقد را در اتاق خواب و دراور و مکانهای مشابه آن مخفی میکنند. در نتیجه دزدان به خوبی جای وسایل یا ارزش ما را میفهمند. بنابراین نیازی هم به دستگاههای فلزیاب و طلایاب و... ندارند. در نتیجه مهمترین عاملی که از حریم ما در برابر سرقت محافظت میکند، دقت و هوش خود ما در برقراری امنیت منزلمان است. در زیر راهکارهایی جهت محافظت از طلا، سکه و اشیاء قیمتی به شما ارائه مینمائیم.
دفن کردن طلا
یکی از این روشهای از کار انداختن طلایاب، دفن کردن طلا است. زمین به عنوان نوعی عایق، سبب میشود تا طلا یا فلز در محدوده میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط طلایاب قرار نگیرد و دستگاه هشدار نخواهد داد.
قرار دادن در فویل آلومینیومی
روش دیگر از کار انداختن طلایاب، قراردادن طلا در فویل آلومینیومی است. فویل به عنوان عایق، مانع از اتصال میدان مناطیسی دستگاه به فلز میشوند.
قراردادن داخل محفظه شیشهای
شاید تا به حال دیده باشید که کنتورهای قدیمی را برای اینکه افراد نتوانند آهنربا بزنند، داخل محفظه شیشهای قرار میدادند. در این روش هم شیشه مانع اتصال میدان مغناطیسی دستگاه برای یافتن فلز میشود.
استفاده از گاوصندوق فولادی
برای محافظت از طلا و اشیاء قیمتی خود در برابر طلایاب بهتر است از وسایلی همانند گاوصندوق استفاده نمائید. جنس گاوصندوق در میزان محافظت و ایجاد امنیت برای محافظت از طلا و اشیاء قیمتی بسیار موثر است. امنیت یک گاو صندوق ضد سرقت که به منظور محافظت از طلا و سکه ساخته شده است، باید تا اندازهای بالا باشد که به جز صاحبش کسی نتواند درب آن را باز کند. داشتن یک گاوصندوق نسوز با وزن مناسب، ابعاد متناسب و مجهز به علائم و ویژگیهایی که سارقین نتوانند به داخل آن نفوذ کنند، میتواند محل امن برای نگهداری طلا در خانه شما باشد.
لوله عایق پی وی سی
اکثر اوقات تجربیات افراد سبب شده تا بهترین روش برای از کار انداختن طلایاب مطرح شود. برخی از افراد پیشنهاد میکنند که با قراردادن طلا در پوششی سخت و نارسانا میتوان دستگاه طلایاب را از کار انداخت. بعضیها برای از کار انداختن طلایاب، طلا و اشیاء قیمتی خود را در لولههای عایق پی وی سی قرارداده تا دستگاه عملکرد مناسبی نداشته باشد.
استفاده از وسایل الکترونیک خراب
بهترین روش برای از کار انداختن طلایاب، اختلال سیستم مغناطیسی است. برای ایجاد اختلال در دستگاه طلایاب باید یک میدان مغناطیسی قوی در کنار طلا ایجاد کرد. به عنوان مثال طلا را در پوششی با میدان مغناطیسی قویتر و البته فلزی بیارزش قرارداده تا با هشدار دستگاه، فرد به سمت آن جذب شود و پس از بررسی آن که طلا نبوده به جستجوی محیطهای دیگر بپردازد. برای این منظور میتوان از وسایل الکترونیکی خرابی شبیه به کیس کامپیوتر استفاده کرد. طلاهای مخفی شده در وسایل الکترونیکی خراب، سبب میشوند تا دستگاه هشدار دهد و سارق با توجه به وسیله الکترونیکی، آن را بیاهمیت بداند.
ارسال نظر