دفاع یک نماینده از قانون حجاب؛ مشکل زا نیست/ دولت موظف به اجرای قانون حجاب است
حاجی دلیگانی در دفاع از قانون حجاب گفت: در این قانون بسیار دیدگاه های کارشناسی لحاظ شده و بسیار آدم هایی که جامعه شناس و روانشناس بودند و در حوزه دینی نیز تحصیلات دانشگاهی داشتند تقریبا همه ابعاد را در نظر گرفتند.
به گزارش اقتصاد 100، حسینعلی حاجیدلیگانی، نایب رئیس دوم کمیسیون اصل نود مجلس تاکید دارد که قانون لازم اجراست و دولت مکلف به اجرای قانون آزمایشی حجاب است.
او از این قانون دفاع می کند و می گوید قانون جدید عفاف و حجاب مشکل زا نیست.
مشروح گفتگوی با حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مجلس دوازدهم را بخوانید:
*******
شما موافق قانون جدید حجاب و عفاف هستید؟
بله من موافق این قانون هستم.
فکر می کنید این قانون بازدارندگی لازم را برای جلوگیری از بی حجابی دارد؟
این قانون بر اساس آنچه که وضعیت موجود جامعه است و برای دستگاه ها و آدم هایی که ممکن است به نوعی پذیرش کمتری از حجاب داشته باشند تصویب شد.در این قانون تلاش شده که آنچه که واجب الهی است ترویج شود و با توجه به شرایط موجود به هر حال افراد به نوعی دریابند که حجاب ضرورت است و آن را رعایت کنند.
قانون عفاف و حجاب مشکل زا نیست
با توجه شرایط سیاسی اقتصادی موجود بنظر شما آیا الان زمان مناسبی برای اجرای این قانون است؟
به هر حال هر زمانی که بخواهیم قانونی را اجرا کنیم ممکن است یک شرایطی وجود داشته باشد ولی بنظر می رسد که اگر این قانون درست اجرا شود مشکلزا نیست. یعنی اگر در اجرای این قانون افراط و تفریط اتفاق نیفتد هیچ مشکلی ایجاد نمی شود.
به زعم شما ملاحظات لازم صورت گرفته و افراطی نشده است؟
اینقدر در تدوین این قانون دقت شده است که در جامعه ایجاد مشکل نکند.
دولت موظف به اجرای قانون حجاب است
اخیرا آقای پزشکیان در گفتگوبا صدا و سیما گفتند شاید در حال حاضر شرایط برای اجرای آن مهیا نباشد ،از طرف دیگر معاون حقوقی ایشان نیز اعلام کردند تنها بخشی از این قانون قابل اجرا است. فکرمی کنید دولت زیر بار اجرای کامل این قانون خواهد رفت و یا تقاضای اصلاحیه خواهد داد؟
ببینید به هر حال قانون قانون است و دولت هم وظیفه دارد آن را اجرا کند. فقط هم دولت نیست که باید آن را اجرا کند خیلی از مجموعه هایی که ممکن است خارج از دولت هم باشند این تکلیف را دارند . منتهی ممکن است در حین اجرای هر قانونی اشکالاتی بر آن گرفته شود ،خصوصا قانونی که آزمایشی است . برخی قوانین اصولا آزمایشی اجرا می شود که ببینند اگر جایی از این قانون بعد از مدت آزمایشی نیاز به اصلاح دارد آن را اصلاح کنند.
این قانون هم جدا از بقیه قوانین نیست و می تواند همین حالتی که بقیه قوانین دارند را داشته باشد. بالاخره قانونی که به دست انسان نوشته و مصوب می شود ممکن است ایراداتی داشته باشد و از این جهت می شود بعد از اجرای آزمایشی اصلاح هم صورت گیرد ولی ما باید قانون را از زمانی که ابلاغ می شود اجرا کنیم.
ولی مدت زمان اجرای آزمایشی این قانون سه سال است و می تواند برای اجرا کنندگان مخاطراتی را داشته باشد.
بله سه سال است در حالی که معمولا اجرای آزمایشی قوانین دیگر پنج سال است.
۷۰ درصد قانون حجاب ایجابی است
برخی این قاتون را به مثابه قانون مالیات، جرائم رانندگی یا طرح ترافیک می دانند و معتقدند قشر مرفه جامعه می تواند ضمن پرداخت جریمه حجاب را نیز رعایت نکند.در این خصوص چه نظری دارید؟آیا این منجر به ایجاد یک دوقطبی سازی در جامعه نمی شود؟
نه، با توجه به اینکه در زمان تصویب من در جریان آن بودم می گویم در این قانون بسیار دیدگاه های کارشناسی لحاظ شده و بسیار آدم هایی که جامعه شناس و روانشناس بودند و در حوزه دینی نیز تحصیلات دانشگاهی داشتند تقریبا همه ابعاد را در نظر گرفتند . من فکر می کنم قانون دقیقی است و شاید بیش ازحدود ۷۰ درصد این قانون جنبه ایجابی دارد تا جنبه سلبی.
ارسال نظر