حراج سکه آرامش را به بازار میگرداند
با آغاز حراج سکه توسط بانک مرکزی از ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ و برگزاری ۶۳ حراج تا یکم بهمن ۱۴۰۳، بازار طلا شاهد کاهش فشار تقاضا و تخلیه حباب قیمتی سکه بوده است. این رویداد، به ویژه باعث کاهش حباب سکه بهار آزادی و نزدیکی قیمتها به ارزش واقعیشان شده است. در این میان، رشد قابل توجه اونس جهانی طلا و قیمت دلار، بر روند صعودی بازار افزوده، اما کاهش مداوم تقاضا نیز نقش مهمی در افت حباب داشته است.
بانک مرکزی از تاریخ ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ حراج سکه را آغاز کرده است و تا یکم بهمن ۱۴۰۳، تعداد ۶۳ دوره حراج توسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شده است. این حراجها به منظور کاهش فشار بر بازار طلا و کاهش حباب قیمت سکه اجرا شدهاند.
افزایش قیمت سکه بهار آزادی
بررسی انجامشده توسط نشان میدهد که اجرای این حراجها بر بازار طلا تاثیر داشته و باعث کاهش حباب بیشتر قطعات سکه و نزدیک شدن قیمتها به ارزش واقعی آنها شده است. بیشترین کاهش حباب مربوط به سکه بهار آزادی میباشد که بیشترین درصد تغییر قیمت را دیده است.
پس از سکه بهار آزادی، ربع سکه، سکه امامی و سکه گرمی به ترتیب بیشترین کاهش درصد حباب دارند. دریافت شده است که تنها قطعهای که حباب آن افزایشی بوده، نیمسکه است.
افزایش قیمت جهانی طلا و رشد نرخ دلار
مهم است بدانید که از ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ تا یکم بهمن ۱۴۰۳، عوامل موثر در بازار طلا نشان از افزایش ۶۲۷ دلاری قیمت اونس جهانی طلا و رشد ۲۲ هزار تومانی نرخ دلار دارد.
تاثیر این عوامل باعث افزایش قیمت در بازار طلا شده است.
قابل ذکراست که فعالان بازار طلا در سالهای اخیر به کاهش تقاضا در بازار فلز زرد اشاره کردهاند که این مساله به افت حباب سکه کمک کرده است.
منبع: تجارت نیوز