آمار عملکرد دستگاههای دولتی باید در چه وزنی ضرب شود؟
اقتصاد 100 - آنچه مسلم است انتشار خام آمارها وقتی هنوز تحلیلی برای تغییرات بوجود آمده در مدت زمان مشابه در سالهای گذشته بر آن افزوده نشده است پیامدهایی را با خود به همراه دارد.
به گزارش گروه حمل و نقل اقتصاد 100، حداقل در چند سال اخیر با توجه به شیوع کرونا و به تبع آن محدودیت هایی که در حوزه حمل مسافر و بار در کشور برقرار شد می توان چنین پنداشت آنچه امروز به عنوان رشد عملکرد توسط دستگاه های اجرایی دستکم در وزارت راه ارائه می شود بیشتر جنبه توفیق در استقرار شرایطی است که اوضاع را به حالت عادی نزدیک کرده است و شایسته نیست از آن به عنوان نشانه ای از رشد، توسعه و برنامه ریزی هدفمند برای ارتقا عملکرد یاد کرد.
آنچه مسلم است انتشار خام آمارها وقتی هنوز تحلیلی برای تغییرات بوجود آمده در مدت زمان مشابه در سالهای گذشته بر آن افزوده نشده است از دیدگاه جامعه ممکن است آمار دستکاری شده فرض شود زیرا نتیجه درخوری از این رشد بر سر سفره آنها هنوز نیامده است و از دید مدیریتی نیز راه را بر مدیرانی که دل به اقدام جهادی نبسته اند و این آمار برایشان حکم ثبت موفقیت را دارد برای دل مشغولیشان هموار می کند.
در این خصوص به آمار امروز وزارت راه را در حوزه حمل و نقل کشور ببینید.
عملکرد هفت ماهه حمل و نقل جادهای در بخش جابه جایی مسافر، حمل بار و ترانزیت جادهای اعلام شده است. بر اساس آمار ارایه شده از سوی معاونت برنامهریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی در هفت ماه سال جاری در بخش جابه جایی مسافر نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد افزایش، در بخش حمل بار ۲ درصد افزایش و در بخش ترانزیت جادهای ۱۲ درصد افزایش ثبت شده است.
آمارها در بخش جابهجایی مسافرتعداد مسافر جابهجا شده (با صورتوضعیت ) حاکی است که در ۷ ماهه سالجاری ۷۴ میلیون نفر است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۵۸ میلیون نفر) ۲۸ درصد افزایش داشته است. با بررسی روند ۱۰ ساله جابجایی مسافر مشخص میشود که بیشترین میزان جابجایی مسافر در ۷ ماهه سال ۱۳۹۱ و به میزان ۱۳۲ میلیون نفر ثبت شده است. همچنین مقایسه عملکرد ۷ ماهه سال جاری با مدت مشابه سال ۱۳۹۱، کاهش ۴۴ درصدی را نشان میدهد.
همچنین آمارها در حمل بار با بارنامه نشان میدهد، میزان بار حمل شده (با بارنامه) در ۷ ماهه سالجاری ۲۹۰ میلیون تن است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۲۸۵ میلیون تن) ۲ درصد افزایش داشته است. با بررسی روند ۱۰ ساله حمل بار مشخص میشود که بیشترین حمل بار در۷ ماهه سال ۱۴۰۰ و به میزان ۲۸۵ میلیون تن ثبت شده است که همانگونه که اشاره شد مقایسه عملکرد ۷ ماهه سال جاری با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ ، افزایش ۲ درصدی را نشان میدهد.
همچنین در بخش ترانزیت جادهای آمارهای حاکی است که میزان ترانزیت توسط بخش جاده ای در ۷ ماهه سالجاری ۷/۵ میلیون تن است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۱/۵ میلیون تن) ۱۲ درصد افزایش داشته است. با بررسی روند ۱۰ ساله ترانزیت مشخص میشود که بیشترین میزان ترانزیت در ۷ ماهه سال ۱۳۹۳ و به میزان ۲/۷ میلیون تن ثبت شده است. همچنین مقایسه عملکرد ۷ ماهه سال جاری با مدت مشابه سال ۱۳۹۳ ، کاهش ۲۱ درصدی را نشان میدهد.
انتهای پیام/
ارسال نظر