فرآوری زرشک فقط در حد آب زرشک!/ خراسان جنوبی قطب گردشگران کشاورزی می‌شود؟

اقتصاد ۱۰۰ - هر چند خراسان جنوبی با داشتن عناب، زرشک و زعفران به سرزمین یاقوت‌های سرخ معروف است اما از این مزیت بهره موثری نمی‌برد.

فرآوری زرشک فقط در حد آب زرشک!/ خراسان جنوبی قطب گردشگران کشاورزی می‌شود؟

به گزارش گروه گردشگری  اقتصاد ۱۰۰، از دیرباز تا کنون حدود ۹۰ درصد زعفران تولیدی خراسان جنوبی به‌صورت فله صادر و تنها  ۱۰ درصد باقیمانده آن فرآوری می‌شود که البته این مقدار اندک فرآوری شده هم فقط در قالب کنسانتره، شربت و آب زرشک عرضه می‌شود.

این عقب‌ماندگی برای عناب نیز به روایت آمار نیز وجود دارد و وضع حتی اسفناکتر هم هست زیرا فقط یک درصد آن فرآوری می‌شود و مابقی در بدترین شرایط ممکن به صورت خام در سطح بازار داخل به فروش می‌رسد.

شوربختانه هنوز در خراسان جنوبی داروی گیاهی مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تجاری‌سازی نشده  در حالی که استان‌های دیگر در این زمینه فعالیت‌های خوبی دارند.

آنچه مسلم است  ۹۴ درصد مساحت کل استان خراسان جنوبی  را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهد و این استان به لحاظ برخورداری از آب و هوای گرم و خشک، ۱۳۰۰ گونه گیاهی شامل ۱۰ درصد گونه‌های موجود در کشور را به خود اختصاص داده که نیمی از آنها  خاصیت دارویی و صنعتی دارند و در این میان باید اذعان کرد ۸۰ درصد گونه کمیاب و مزیت‌دار کشور در این استان دیده شده است.

هر چند این استان با داشتن عناب، زرشک و زعفران به سرزمین یاقوت‌های سرخ معروف است  و در تولید زرشک و عناب مقام نخست کشور، زعفران رتبه دوم، گل نرگس و پسته مقام پنجم و ششم و انار رتبه ششم کشور را دارد اما از این مزیت استفاده اقتصادی و گردشگری تا کنون نبرده است .

انتهای پیام/

وبگردی
    ارسال نظر