هشدار اتحادیه صنف دستگاه‌های مخابراتی: بازار موبایل از گوشی‌های ریپک شده آیفون ۱۳ پر شده است

اقتصاد ۱۰۰ - در برخی موارد حتی خود فروشندگان موبایل ممکن است آیفون ۱۳ جعبه‌سازی شده یا ریپک را نتوانند از غیر ریپک تشخیص دهند

هشدار اتحادیه صنف دستگاه‌های مخابراتی: بازار موبایل از گوشی‌های ریپک شده آیفون ۱۳ پر شده است

به گزارش گروه دانش و فناوری، رئیس اتحادیه صنف دستگاه‌های مخابراتی خبر از وجود گوشی‌های ریپک شده انبوه آیفون ۱۳ در بازار کشور داد. به گفته او در برخی موارد حتی خود فروشندگان موبایل ممکن است آیفون ۱۳ جعبه‌سازی شده یا ریپک را نتوانند از غیر ریپک تشخیص دهند با این حال او تأکید دارد آن‌ها به کاربرانی که از خرید خود ناراضی هستند کمک می‌کنند تا شکایات خود را در این مورد از واحدهای صنفی پیگیری کنند.

«حسین سادات حسینی» رئیس اتحادیه صنف دستگاه‌های مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی تهران به دیجیاتو اعلام کرد با توجه به اینکه آیفون 14 در ایران رجیستر نشده و از آنسو بخاطر محدودیت خط تولید آیفون 13 در دنیا، قیمت این گوشی در بازار به قیمت گزاف و بیش از حدی رسیده است. این در حالی است که در بازارهای مبدأیی که بازرگانان ایرانی از آنجا گوشی وارد می‌کنند، موجودی آیفون 13 هم محدود شده است و از همین رو آیفون 13 جعبه‌سازی شده یا اصطلاحاً «ری‌پک» در بازار کشور زیاد شده است.

او در پاسخ به سؤال دیجیاتو مبنی بر اینکه آیا سهم بازار این دست گوشی‌ها مشخص است یا خیر گفت: «دقیق نمی‌توان گفت که آیفون 13 ری‌پک چقدر سهم از بازار دارد، اما تعدادش کم نیست و تبدیل به یک معضل در بازار شده است.»

خاطرنشان می‌شود اتحادیه صنف دستگاه‌های مخابراتی ارتباطی و لوازم جانبی تلفن همراه تهران که متولی خدمات پس از فروش است، اخیرا در اطلاعیه‌ای به اعضای خود هشدار داده که با توجه به افزایش چشمگیر کالاهای ریپک، تعمیری و لیبل‌زده‌شده در بازار، از واردات، گارانتی و خرید و فروش این گونه کالاها که مصداق بارز تخلف است خودداری کنند.

رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی تهران با تأکید بر اینکه تشخیص آیفون اصلی از ری‌پک کاری تخصصی است، گفت: «حتی ممکن است فروشندگان موبایل نیز در نگاه اول نتوانند ریپک بودن آیفون را تشخیص دهند چون بسیار دقیق این کار انجام شده است.»

در همین راستا «سهیل آصفی» از واردکنندگان موبایل این برند نیز در گفتگو با دیجیاتو اعلام کرد که در بسیاری مواقع آن‌ها خریدهای انبوهی از کشورهای دیگر می‌کنند که هزینه آن را با قیمت گوشی نو هم می‌پردازند اما در نهایت گوشی‌ها ری‌پک شده هستند: «ما نمی‌توانیم گوشی‌ها را باز کنیم چرا که آن‌ها تبدیل به گوشی دست دوم می‌شوند. این گوشی‌ها آنقدر خوب و دقیق بسته‌بندی شدند که تشخیص ریپک از غیر ریپک برای متخصصین ما هم دشوار شده است.»

آصفی تأکید دارد آن‌ها در برخی مواقع خودشان هم پس از فروش به مشتری متوجه این مشکل می‌شوند و در اتفاقی که پیش آمده بی‌تقصیرهستند اما سعی می‌کنند تا مشتری را راضی نگه دارند: «چیزی که مهم است اینست که قیمت آیفون ۱۳ در خیلی از واحدهای صنفی قیمت کاذبی است و با منطق قیمت گذاری این گوشی همخوانی ندارد.»

حسینی نیز به خریداران آیفون بالأخص آیفون 13 توصیه کرد تا هنگام خرید، حتماً سریال دستگاه را در سامانه همتا چک کنند. علاوه بر این از فروشنده بخواهند تا سریال آیفون فروخته شده را در فاکتور قید کند و تنها به ذکر نام آیفون بسنده نکنند. علت این امر، ایجاد یک راه پیگیری در برابر کلاه‌برداری‌های احتمالی است. حسینی در این باره به دیجیاتو گفت:

«یکی از خدماتی که اتحادیه صنف دستگاه‌های مخابراتی تهران می‌تواند به همشهریان ارائه کند این است که اگر از خرید خود ناراضی بودند یا در بحث گارانتی به مشکل خوردند، موضوع را از طریق اتحادیه پیگیری کنند. ما به عنوان متولی خدمات پس از فروش، قضیه را پیگیری می‌کنیم تا حق به حق‌دار برسد.»

در اطلاعیه اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی که درباره این موضوع منتشر شده، تاکید شده که در صورت مشاهده فروش این نوع کالاها در سطح بازار از سوی بازرسان یا ارائه شکایت به اتحادیه، اگر تخلف شرکت واردکننده، ارائه‌دهنده گارانتی یا فروشنده محرز شود، متخلف یا متخلفان جهت ابطال مجوز واردات به سازمان صمت و جهت رسیدگی تخلف به سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و تعزیرات حکومتی معرفی خواهند شد.

گفتنی است اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی تهران از معدود اتحادیه‌هایی است که در کشور خدمات خود را آنلاین ارائه می‌کنند. مردم جهت ثبت شکایت می‌توانند به سایت اتحادیه به آدرس https://ttu.ir مراجعه کنند و به گفته حسینی به شکایت آنها در اسرع وقت رسیدگی خواهد شد.

رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی در پاسخ به پیگیری دیجیاتو مبنی بر احتمال رجیستری آیفون 14 گفت هنوز هیچ خبر موثقی در این باره به آنها اعلام نشده است. در نهایت به نظر می‌رسد ورود و عرضه تعداد زیادی موبایل ریپک و ری لیبل به بازار، تبدیل موضوع بحرانی شده است که فقط سوداگران در بخش واردات و عرضه این کالاها از آن سود می‌برند هر چند از آنسو گفته می‌شود بسیاری از واردکنندگان و فروشندگان نیز خودشان بدون آنکه از موضوع آگاه باشند، به این مشکل برمی‌خورند.

انتهای پیام
منبع : دیجیاتو
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما