فقدان نام ایران در ردهبندی کشورها در زمینه هوش مصنوعی ؛ عربستان در صدر!
اقتصاد ۱۰۰ - ردهبندی کشورها در زمینه هوش مصنوعی منتشر شد و عربستان با اختلاف استراتژی در زمینه این تکنولوژی را گسترش میدهد تا جایگاهش را بهعنوان برترین از این حیث حفظ کند.
به گزارش گروه دانش و فناوری، طبق بررسیهایی که Tortoise Media انجام داده است، نام عربستان در ردهبندی کشورها در زمینه هوش مصنوعی بالاتر از هرنامی دیگری دیده میشود. درصورتی که سعودیها استراتژی خود در این تکنولوژی پیشرفته را گسترش میدهند، ایران حتی در ردههای پایین این لیست جایی ندارد و فقدان بهرهگیری از تکنولوژی هوش مصنوعی میتواند در آینده برای ابرقدرت خاورمیانه مشکلساز باشد. در ادامه میتوانید لیست منتشر شده در این خصوص را مشاهده کنید.
عربستان در صدر ردهبندی کشورها در زمینه هوش مصنوعی قرار گرفت
المانیتور نوشت: «بر اساس بررسیای که توسط Tortoise Media درمورد شاخص هوش مصنوعی منتشر شد، عربستان سعودی در دستهبندی «استراتژی دولتی» پیشتاز شد. ایالات متحده بالاتر از چین و سنگاپور بهترین امتیاز کل را در همه دستهها به دست آورد.»
در ادامه این مطلب آمده است:
رژیم اسرائیل تنها دولت منطقه بود که در فهرست 10 دولت برتر جهان در رتبه هفتم از نظر شاخص کلی هوش مصنوعی قرار گرفت، در حالی که عربستان سعودی در جایگاه سی و یکم قرار گرفت. امارات متحده عربی که یک وزیر هوش مصنوعی دارد، بالاترین رتبه کشور عربی را در رتبه 28 از نظر شاخص کلی کسب کرد.
آنها در میان فهرستی از 62 کشور هستند که با استفاده از بیش از 100 شاخص برای اندازهگیری سطوح هوش مصنوعی در مقولههای مختلف از جمله استعداد، زیرساخت، تحقیق و توسعه و فعالیتهای تجاری علاوه بر استراتژی دولت، بررسی شدهاند.
عربستان سعودی در صدر جدول جهانی استراتژی دولت هوش مصنوعی قرار دارد که عمق تعهدات و استراتژیهای مخارج ملی را بررسی میکند.
در اینجا کشورهای پیشرو خاورمیانه در استراتژی دولت هوش مصنوعی و رتبهبندی جهانی آنها آمده است:
- عربستان سعودی: 1
- مصر: 23
- امارات: 24
- ترکیه: 27
- قطر: 46
- رژیم صهیونیستی: 47
- مراکش: 50
- تونس: 58
- بحرین: 61
کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا عمدتاً در دستهبندیهای استعدادهای ماهر (مقام 43 و پایینتر) و همچنین تحقیق و توسعه امتیاز پایینتری کسب کردهاند.
امارات متحده عربی جایگاه چهارم را در بحث زیرساختهای هوش مصنوعی به دست آورد که فاکتورهایی از قابلیت ثبات اینترنت و برق گرفته تا تواناییهای ابررایانهها را اندازهگیری میکند.
قطر بالاترین امتیاز را در جهان عرب در حوزه تحقیقات هوش مصنوعی دریافت کرد و این کشور را در جایگاه هفدهم و بالاتر از کشورهایی مانند ژاپن و هند قرار داد.
در حالی که کشورهایی مانند بریتانیا برای اولینبار از زمان شروع این شاخص در سال 2019 به رتبه چهارم سقوط کردند، کشورهای عربی اقداماتی را برای بهبود حضور و ظرفیت هوش مصنوعی خود انجام دادهاند.
در اواخر سال 2020، عربستان سعودی استراتژی ملی خود را برای دادهها و هوش مصنوعی (NSDAI) با هدف جذب 20 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی و داخلی تا سال 2030 راهاندازی کرد.
امارات متحده عربی استراتژی هوش مصنوعی پنج ستونی خود را در سال 2017 ایجاد کرد که هدف آن تشکیل شورای هوش مصنوعی توسط دولت این کشور، توسعه مهارتهای استعدادها و همچنین ایجاد قوانینی برای استفاده ایمن از هوش مصنوعی در سال 2071 است.
International Data Corporation، یک آژانس اطلاعاتی بازار، اعلام کرد که سریعترین رشد هزینههای هوش مصنوعی در جهان تا سال 2026 در خاورمیانه پدیدار خواهد شد.
این گزارش تخمین میزند که هزینههای منطقهای در سال 2023 به 3 میلیارد دلار خواهد رسید و معادل دو درصد از کل جهان (151.4 میلیارد دلار) خواهد بود.
انتهای پیام
ارسال نظر