ناسا می‌خواهد در ایستگاه فضایی ماه از یک هوش مصنوعی شبیه ChatGPT استفاده کند

اقتصاد ۱۰۰ - ناسا می‌خواهد در ایستگاه فضایی ماه از یک هوش مصنوعی شبیه ChatGPT استفاده کند

ناسا می‌خواهد در ایستگاه فضایی ماه از یک هوش مصنوعی شبیه ChatGPT استفاده کند

به گزارش گروه دانش و فناوری، اگر فیلم‌هایی مثل 2001: A Space Odyssey را دیده باشید، می‌دانید که نباید زندگی خود را در فضاپیماها به هوش مصنوعی بسپارید. اما حالا ناسا مشغول توسعه هوش مصنوعی جدیدی شبیه به ChatGPT است که به فضانوردان اجازه می‌دهد تا با  زبان طبیعی  کنترل فضاپیماها را در دست بگیرند.

به‌گزارش گاردین، ناسا می‌خواهد برای ایستگاه فضایی دروازه (Gateway) که در مدار ماه ساخته خواهد شد،  یک سیستم هوش مصنوعی شبیه ChatGPT  داشته باشد. این سیستم به فضانوردان کمک خواهد کرد تا به‌راحتی کنترل سیستم‌های پیچیده این ایستگاه را دست بگیرند و پارامترهای کلیدی مأموریت‌ها را بهتر دنبال کنند.

دکتر «لاریسا سوزوکی»، محقق مدعو ناسا در جلسه IEEE در لندن درباره نسل بعدی ارتباطات فضایی گفت: «ایده ما رسیدن به نقطه‌ای است که بتوانیم با فضاپیماها  تعامل گفتاری  داشته باشیم و آن‌ها هم درباره هشدارها، اکتشافات جالب در منظومه شمسی و غیره  با ما حرف بزنند . این مسائل دیگر شبیه روایت‌های علمی تخیلی نیست.»

هوش مصنوعی در ایستگاه ناسا می‌تواند چه کار کند؟

هوش مصنوعی ناسا می‌تواند پشتیبان فضانوردان در مأموریت‌های آتی آرتمیس باشد که برای بازگرداندن انسان‌ها به ماه برنامه‌ریزی شده‌اند. این سیستم همچنین می‌تواند به شناسایی مشکلات فضاپیماهایی بپردازد که در ایستگاه دروازه پارک می‌شوند. به‌علاوه، هوش مصنوعی می‌تواند تخمین بزند که شانس ازدست‌دادن محموله‌ای که از فضاپیمای X ارسال شده، چقدر است. دکتر سوزوکی می‌گوید: «ما نمی‌توانیم هر بار که یک فضاپیما آفلاین می‌شود یا نرم‌افزارش از کار می‌افتد، برای حل مشکل آن مهندس بفرستیم.»

البته باید گفت که ناسا صرفاً به‌خاطر ترندها به فکر استفاده از هوش مصنوعی نیفتاده است. این سازمان پارسال در صفحه‌ای مربوط به پروژه ایستگاه دروازه بر نقش مهم هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در این ایستگاه مداری تأکید کرده بود. اما ظاهراً حالا که ChatGPT جهان را متحول کرده است، راحت‌تر می‌توان به استفاده از این سیستم‌ها در یک ایستگاه فضایی فکر کرد.

با توجه به پیشرفت هوش مصنوعی استفاده از این فناوری در فضاپیماها اجتناب‌ناپذیر بود، اما بیایید امیدوار باشیم که ناسا یک دکمه «ریست» هم برای این سیستم در نظر بگیرد تا اگر اشتباهی رخ داد، جان فضانوردان به خطر نیفتد.

انتهای پیام
 
 
 
منبع : دیجیاتو
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما