شارژ کردن گوشی هوشمند با بدن انسان ؛ ایده عجیب مخترع تلفن همراه
اقتصاد ۱۰۰ - شارژ کردن گوشی هوشمند با بدن انسان تازهترین ایده مخترع گوشی موبایل است که حتی میتواند بزرگترین ضعف دستگاههای الکترونیک همراه را از صحنه روزگار محو کند.
به گزارش گروه دانش و فناوری و به نقل از تکراتو، ایده شارژ کردن گوشی هوشمند با بدن انسان توسط مارتین کوپر، مخترع 94 ساله گوشی موبایل مطرح شد. البته در حقیقت وی آینده گوشیهای هوشمند را اینگونه پیشبینی کرده است. وی اعتقاد دارد که درآینده باتری گوشیهای هوشمند بهجای اینکه بهشکل مرسوم شارژ شوند، انرژی خود را از بدن انسان دریافت میکنند. این پدر تلفن همراه اصلیترین نقطهضعف گوشیهای موبایل و یا حتی دستگاههای الکترونیکی دیگر را بهطور کامل از بین خواهد برد.
مارتین کوپر یک مهندس آمریکاییست که تاکنون 11 اختراع در صنعت ارتباطات بیسیم، به ویژه در مدیریت طیف رادیویی از خود به ثبت رسانده است. وی بهعنوان پدر تلفن همراه نیز شناخته شده است زیرا ایده ساخت گوشی موبایل را بعد از دیدن یک مجموعه تلویزیونی تخیلی، اجرایی و پیادهسازی کرده است. بنابراین وی اولین گوشی موبایل جهان را در سال 1983 با قیمت ۳٬۹۹۵ دلار بهصورت تجاری بهفروش رساند.
ایده شارژ کردن گوشی هوشمند با بدن انسان مطرح شد
مردی که ۵۰ سال پیش تلفنهای همراه را اختراع کرد، در آن زمان تنها یک نگرانی داشت. او تمام تلاشش را کرده بود تا دستگاهی به اندازهی آجر بسازد که برقراری ارتباط را از راه دور امکانپذیر کند.
مارتین کوپر این روزها همچون بسیاری دیگر از مردم نگرانیهای بیشتری دربارهی اثرگذاری گوشی بر جامعه دارد؛ از نابودی حریم خصوصی و خطر اعتیاد به اینترنت و شبکههای اجتماعی تا انتشار سریع محتواهای آسیبزننده خصوصا در میان کودکان.
کوپر در مصاحبهی جدیدی با نشریهی آسوشیتد پرس میگوید:
منفیترین دیدگاهم این است که ما دیگر هیچ حریم خصوصیای نداریم چون همهی اطلاعاتمان در جایی ذخیره میشود و توسط افرادی که تمایل شدیدی به بررسی آنها دارند، قابل دسترس است.
مخترع ۹۴ سالهی تلفنهای همراه میگوید: «از میزان پیشرفت طراحی و قابلیتهای گوشی موبایل در دهههای اخیر متعجب شده است.» او میگوید:
هنوز به بهترین روزهای صنعت فناوری در حوزههایی مثل آموزش و مراقبتهای بهداشتی نرسیدهایم.
کوپر آیندهای را تصور میکند که در آن میتوان گوشیهای همراه را از طریق بدن انسان شارژ کرد.
کوپر در سال ۱۹۷۳ میلادی اولین تماس عمومیاش را از طریق یک تلفن قابلحمل دستی در یکی از خیابانهای شهر نیویورک برقرار کرد. این تماس از طریق دستگاهی آزمایشی برقرار شد که شرکت موتورولا تنها پنج ماه روی آن کار کرده بود. کوپر میگوید: «تنها چیزی که نگرانش بودم این بود که آیا این دستگاه کار میکند؟ در نهایت تلفن کار کرد.»
تماس نمادین کوپر در سال ۱۹۷۳ سرآغاز انقلاب گوشیهای موبایل بود. کوپر با یادآوری آن روز مهم، جملهی جالبی به زبان آورد:
هیچجوره نمیدانستیم که آن، لحظهای تاریخی بود.
کوپر بخش زیادی از دههی بعدی را به عرضهی مدل تجاری تلفن همراهش اختصاص داد. او میگوید که با وجود هیجانزدهبودنش، «دیوانهی» طراحی گوشیهای هوشمند امروزی نیست؛ دستگاههایی که عملا محفظهای از پلاستیک، فلز و شیشه هستند.» به گفتهی کوپر:
تلفنهای همراه در مرحلهی بعدی تکاملشان تغییرات زیادی به خود میبینند تا «بتوان آنها را روی بدن توزیع کرد»، شاید بهعنوان حسگرهایی که «سلامتی بدن را بهطور مداوم پایش کنند.
پدر تلفن همراه اعتقاد دارد که یک روز میتوان باتری گوشیها را با انرژی بدن جایگزین کرد. او افزونبر رؤیاپردازی دربارهی آینده، به نگرانیهایی که با محوریت حریم خصوصی مطرح میشود اشاره کرد. کوپر میگوید: «مشکلات حریم خصوصی گوشیهای هوشمند در نهایت حل میشود، «اما نه به سادگی.» پدر تلفن همراه میگوید باید استفادهی کودکان از گوشیهای هوشمند محدودتر شود.»
مارتین کوپر میگوید این روزها از گوشی هوشمندش برای کارهایی مثل بررسی ایمیل و جستوجو در فضای آنلاین استفاده میکند. وی افزود:
«اما هنوز چیزهای زیادی هستند که آنها را یاد نگرفتهام. من هنوز نمیدانم تیک تاک چیست.»
انتهای پیام
ارسال نظر