فاز دوم پروژه «چشم مرکب چین» آغاز شد
اقتصاد ۱۰۰ - فاز دوم پروژه شبکه رادار رصدی اعماق فضای چین با نام «چشم مرکب چین» (China Compound Eye' project) روز سه شنبه در شهر یونیانگ، چونگ کینگ، آغاز شد.
به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل از ایسنا، هدف فاز دوم این پروژه با مساحت بیش از ۲۰ هکتار، ساخت ۲۵ رادار با محل عبور تشعشع آنتن ۳۰ متری تا سال ۲۰۲۵ است. پس از تکمیل، این پروژه قویترین عملکرد جامع در جهان را برای کاوش اعماق فضا، شبکه رادار اکتشافی، امکان شناسایی سیارکها در دهها میلیون کیلومتری را فراهم میکند و پشتیبانی مهمی برای دفاع چین در برابر جلوگیری از برخورد سیارک نزدیک به زمین و تحقیقات علمی سیارهای فراهم خواهد کرد.
برخورد سیارکها یکی از بزرگترین تهدیدها برای زمین است و رادار اکتشاف در اعماق فضا یک ابزار دفاعی مهم در برابر آنها است. پروژه «چشم مرکب چین» به رهبری مؤسسه فناوری پکن، قصد دارد گستردهترین شبکه رادار رصدی جهان را در چونگ کینگ بسازد.
ساخت این پروژه دارای سه فاز است. فاز اول، متشکل از چهار رادار با محل عبور تشعشع آنتن ۱۶ متری است که چین ساخت آن را در ماه دسامبر در منطقه جدید لیانگجیانگ، چونگ کینگ به پایان رساند و اولین تصویر راداری زمینی سهبعدی چین از دهانههای ماه را ثبت کرد. انتظار میرود فاز سوم تعداد واحدهای رادار پروژه «چشم مرکب چین» را به بیش از ۱۰۰ واحد برساند.
پروفسور «ژنگ تائو» از مؤسسه فناوری پکن گفت: این پروژه را میتوان به عنوان یک پیشرفت در فناوری رادار در نظر گرفت. چشم مرکب چین از چشمهای کوچک بسیاری تشکیل شده است که با پردازش سیگنالها از طریق سیستمش برای دستیابی به رصد از راه دور با هم کار میکنند. به طور مشابه، «چشم مرکب چین» شامل واحدهای راداری متعددی است که برای دستیابی به مشاهدات هم افزایی، شکستن محدودیتهای قدرتی و امکان کاوش در اعماق فضا در فواصل دورتر، با هم کار میکنند.
هر واحد رادار «چشم مرکب چین» دارای محل عبور تشعشع آنتن، فرستنده و گیرنده مستقل است و از طریق پیوندهای توزیع همزمان و یک زیرسیستم الگوریتم کنترل هوشمند به یکدیگر متصل میشوند و رصد از راه دور با رادارهای محل عبور تشعشع آنتن کوچک را تحقق میبخشند.
انتهای پیام
ارسال نظر