گلکسی اس ۲۳ در مقابل آیفون ۱۴؛ رقابت پرچمداران ارزانقیمت
اقتصاد ۱۰۰ - در این مقاله به مقایسه نسخههای استاندارد خانوادههای گلکسی اس ۲۳ و آیفون ۱۴ خواهیم پرداخت.

به گزارش گروه دانش و فناوری به نقل ازجی اس ام ،به تازگی شرکت سامسونگ در مراسم آنپکد از جدیدترین سری پرچمدار خود، یعنی گلکسی اس ۲۳ رونمایی کرد. این سری که شامل ۳ دستگاه گلکسی اس ۲۳، گلکسی اس ۲۳ پلاس و گلکسی اس ۲۳ اولترا بوده، با دوربینهای جدید، اصلاحات جزئی و نسخه اورکلاک شده تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ بروز شده است.
از میان این ۳ دستگاه، گلکسی اس ۲۳ مقرونبهصرفهترین گوشی است، اما این به آن معنا نیست که سطح پایین دارد. این گوشی دارای دوربینهای سهگانه، دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی ارتقا یافته، باتری بزرگتر و پردازنده جدیدتر است.
با توجه به اینکه به آیفون ۱۴ و گلکسی اس ۲۳ اکنون پرچمداری ارزانقیمت برای شرکتهای اپل و سامسونگ به شمار میروند، در این مقاله به مقایسه این ۲ دستگاه خواهیم پرداخت.
- از نظر وزن و اندازه مشابه.
- از لحاظ امنیت بیومتریک، آیفون ۱۴ دارای فیس آیدی و گلکسی اس ۲۳ دارای حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر اولترا سونیک است.
- گلکسی اس ۲۳ دارای دوربین تله فوتو با زوم اپتیکال ۳ برابری است، در حالی که آیفون ۱۴ دوربینی دوگانه دارد.
- نمایشگر گلکسی اس ۲۳ دارای نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی است، در حالی که این رقم در آیفون ۱۴ به ۶۰ هرتز میرسد.
- گلکسی اس ۲۳ دارای درگاه USB-C است، در حالی که آیفون مجددا از پورت لایتنینگ استفاده کرده است.
پنلهای AMOLED سامسونگ در طی سالهای اخیر، کیفیت خوبی را از خود نشان داده و باعث شده سامسونگ کار سختی برای بهبود نمایشگر گلکسی اس ۲۳ داشته باشد. برای همین این شرکت حداکثر روشنایی گلکسی اس ۲۳ را افزایش داده و از ۱۵۰۰ نیت، به ۱۷۵۰ نیت رسانده است. این عدد باعث میشود که در اولین رقابت، آیفون ۱۴ با حداکثر روشنایی ۱۲۰۰ نیت شکست بخورد. اما به طور کلی، محتوای این ۲ دستگاه در زیر نور مستقیم خورشید کاملا قابل مشاهده بوده و از استاندارد HDR پشتیبانی میکنند.
گفتنی است که خانواده آیفون ۱۴ اپل نیز از پنلهای OLED در بخش نمایشگر بهره میبرند. اما جالب است بدانید که اکثر این پنلهای توسط سامسونگ ساخته میشوند. بنابراین کیفیت ساخت آنها با یکدیگر یکسان بوده، اما نمایشگرهای اپل مطابق با نیازهای این شرکت تنظیم شده است. همچنین سامسونگ چند کالیبراسیون متفاوت رنگی به شما داده تا میان رنگهای تقویت شده، رنگهای واقعی و رنگهای رام شده انتخاب کنید، در حالی که کالیبراسیون استاندارد تنها گزینه آیفونهای اپل است.
به طور کلی، نمایشگرهای هر ۲ دستگاه فوقالعاده به نظر رسیده و تنها فلسفههای هر برند باعث ایجاد وجه تمایز میان آن ۲ میشود. سامسونگ به شما اجازه میدهد تنظیمات را کمی دستکاری کنید، در صورتی که اپل آن را «همانطور که باید» تنظیم کرده است.
سایر ویژگیها، مانند تنظیم خودکار تراز سفیدی نمایشگر، در جفت دستگاهها موجود است. بنابراین باعث میشود نمایشگر گلکسی اس ۲۳ و آیفون ۱۴ به جسمی لذتبخش برای نگاه تبدیل شوند.
به نظر میرسد سامسونگ از قطر ۶.۱ اینچی نمایشگر و نسبت تصویر 19.5:9 راضی بوده، برای همین گلکسی اس ۲۳ مانند نسل قبل خود این مشخصات را حفظ کرده است. آیفون ۱۴ نیز از همین قطر و نسبت تصویر برخوردار است. لازم به ذکر بوده در بخش تراکم پیکسلی، نمایشگر آیفون ۱۴ دارای ۴۶۰ پیکسل در هر اینچ است، در حالی که این رقم در گلکسی اس ۲۳ به ۴۲۵ پیکسل میرسد. البته که این موضوع، چیزی نیست که باعث نگرانی کاربران شود.
در مورد طراحی نیز، گلکسی اس ۲۳ دچار تغییراتی جزئی شده است. پنل پشتی این دستگاه اکنون کاملا صاف شده و با حذف جزیره دوربین، لنزها به طور مستقیم روی پنل پشتی سوار شدهاند. در پنل جلویی نیز، گلکسی اس ۲۳ همچنان دارای همان حفره همیشگی برای تعبیه شدن دوربین سلفی بوده و آیفون ۱۴ نیز، مانند چند نسل قبل خود ناچ را حفظ کرده است.
دلیل استفاده اپل بر استفاده مکرر از ناچ نیز، به کار بردن فیس آیدی به عنوان یک حسگر امینتی و احراز هویت کاربر بوده و هنوز هیچ حسگر را زیر نمایشگر قرار نداده است. فیس آیدی اپل در ۴ سال گذشته با بهبودهای زیادی همراه شده و اکنون بسیار سریع و دقیق است. سامسونگ همچنین ترجیح داده که به حسگرهای اثر انگشت زیر نمایشگر خود پایبند باشد، زیرا فناوری اولترا سونیک نیز دارای سرعت بهبود خوبی بوده است. این سنسورها اکنون میتوان انگشتها را حتی در زمانی خیس بودن تشخیص دهند و بی انصافی نیست اگر بگوییم سنسورهای اولترا سونیک سامسونگ بهترین در بین تمامی رقبایشان است!
آیفون ۱۴ همچنان از فناوری شارژ بیسیم مگ سیف پشتیبانی میکند. حلقه آهنربایی پشت این دستگاه به گوشی اجازه میدهد تا از لوازم جانبی هوشمند مختلف و پاوربانکهای مغناطیسی استفاده کند.
از سوی دیگر، گلکسی اس ۲۳ دارای یک پورت USB-C برای شارژ سیمی و انتقال داده بوده و از فناوری شارژ بیسیم نیز بیبهره نیست. البته مغناطیس این دستگاه تنها برای شارژ به کار رفته و هیچ لوازم جانبی مغناطیسی نمیتواند به آن بچسبد.
زمانی که کوالکام از تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ رونمایی کرد، همه از اعداد بزرگ این چیپست متحیر شدند. ۳۵ درصد عملکرد سریعتر و ۴۰ درصد بازده انرژی بهتر. اکنون تمامی اعضای خانواده گلکسی اس ۲۳ دارای نسخهای ویژه از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ بوده و شاید بتوان گفت این ارقام برای پرچمداران سامسونگ حتی بهتر است.
اما آیفون ۱۴، از نظر پردازنده کمی عقب مانده و همچنان از تراشه نسل قبل استفاده میکند. در حالی که نسخههای پرو سری آیفون ۱۴ از تراشه A16 بایونیک استفاده میکنند، نسخههای استاندارد این خانواده از پردازنده A15 بایونیک سال گذشته که یک هسته گرافیکی اضافهتر دارد برخوردارند. اما لازم به ذکر است که A15 بایونیک تراشه قدرتمندی بوده و آی او اس ۱۶ این گوشی، از نظر پردازشی فقدانی ندارد.
سامسونگ همچنین اندازه محفظه بخار خنککننده را افزایش داده تا مشکل داغ شدن دستگاه کمتر باشد. در تستهای بنچمارک 3DMark که در تصویر بالا دیدیم، میتوان دید که گلکسی عملکرد خوبی را داشته و پردازندههای اپل بالاخره از نظر قدرت پردازشی، رقیبی پیدا کردهاند.
اکنون مجددا به بخشی از مقایسه سامسونگ و اپل رسیدیم که کاملا به سلیقه بستگی دارد؛ بخش نرمافزار. آیفونها همچنان از سیستم عامل اختصاصی خود یعنی آی او اس استفاده کرده و اکوسیستمی قوی را دارا بوده که کاربران وفادار خود را دارد. از طرفی دیگر، رابط کاربری One UI در گلکسی انعطافپذیرتر بوده، زیرا از قابلیتها مولتی تسکینگ برخوردار بوده و گزینههای شخصیسازی زیادی را شامل میشود.
البته میتوان گفت افرادی که گلکسی اس ۲۳ کوچک و ۶.۱ اینچی را انتخاب میکنند، احتمالا توجهی به مولتی تسکینگ ندارند. با این حال، رابط کاربری One UI تمایل داشته تا این قابلیت را به کاربران عرضه کند.
سامسونگ همچنین دارای رابط DeX بوده که بسیار فوقالعاده است. زیرا اگر دستگاه را به یک مانیتور، ماوس یا کیبورد خارجی متصل کنید، میتوانید با یک رابط کاربری دسکتاپ که از گوشی شما تغذیه میکند کار کنید. همچنین با این رابط، میتوانید دستگاه را به یک لپتاپ قدیمی متصل کرده و اجازه دهید گلکسی شما کنترل نمایشگر آن را به دست بگیرد.
همچنین سامسونگ قول داده که ۴ سال بروزرسانی اصلی اندروید را برای گوشیهای پرچمدار خود ارائه کند. این به آن معنا بده که گلکسی اس ۲۳ که با اندروید ۱۳ و رابط کاربری One UI 5.0 راهاندازی میشود، با اندروید ۱۷ و رابط کاربری One UI 9 به پایان خواهد رسید. اما این چند سال همیشه دیدیم که آیفون همیشه از بروزرسانی نرمافزاری بهتری برخوردار است. گوشیهای اپل اغلب ۵ سال و گاها تا ۶ سال از بروزرسانی نرمافزاری برخوردار میشوند. این گوشی با آی او اس ۱۶ راهاندازی شده و تعجببرانگیز نیست که در سال ۲۰۲۷، آی او اس ۲۱ را دریافت کند. اما به طور کل، هر دو دستگاه از نظر نرمافزاری تقریبا عمر یکسانی دارند.
گلکسی اس ۲۳ دچار تغییراتی زیادی در بخش دوربین در مقایسه با گلکسی اس ۲۲ نشده است. سختافزار دوربین این دستگاه همان چیزی است که در نسل قبل به کار رفت: دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، دوربین ۱۲ مگاپیکسلی اولترا واید و دوربین ۱۰ مگاپیکسلی تله فوتو با زوم اپتیکال ۳ برابری. اما خوشبختانه دوربین سلفی این گوشی ارتقا یافته و اکنون از ۱۰ مگاپیکسل، به ۱۲ مگاپیکسل جهش پیدا کرده است.
اما پیشرفتهای اصلی دوربین این گوشی، وابسته به تراشه جدید اسنپدراگون ۸ نسل ۲ است. زیرا اکنون پردازش تصویری بهتری در عکسهای این گوشی انجام میشود.
از سمت دیگر، آیفون ۱۴ برخلاف نسخههای پرو همچنان دارای دوربین ۱۲ مگاپیکسلی بوده که دوربین ۱۲ مگاپیکسلی در کنار آن، ماژول دوربین دوگانه این گوشی را تکمیل میکند.
در حالت پرتره، میتوان گفت آیفون ۱۴ عملکرد بهتری داشته و پسزمینه را بهتر تار میکند. همچنین تصاویر آیفون ۱۴ واقعیتر است و مانند گلکسی اس ۲۳، چین و چروکها صورت را صاف نمیکند.
از سوی دیگر، گلکسی دارای یک دوربین تله فوتو برای پرترههای بهتر و صافتر است. چیزی که آیفون ۱۴ از آن بیبهره است، مگر اینکه به سراغ نسخههای پرو آن بروید.
در مورد بخش دوربین سلفی نیز، دمای رنگی هر دو دستگاه کاملا متفاوت است. اما به هر حال جزئیات و ویژگیهای صورت به خوبی در آنها به تصویر کشیده میشود.
گلکسی اس ۲۳ دارای باتری بزرگتری است. انرژی این دستگاه اکنون توسط یک باتری با ظرفیت ۳۹۰۰ میلی آمپر ساعت تأمین شده که در مقابل ۳۷۰۰ میلی آمپر ساعت گلکسی اس ۲۲، پیشرفت کرده است. در کنار آن نیز، افزایش بهرهوری انرژی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را باید در نظر داشته باشیم که باعث میشود عمر باتری با بهبود همراه شود.
به طور معمول نیز، آیفونها در نگه داشتن شارژ بسیار فوقالعاده عمل کرده و کارهای رایجی مانند تماشای ویدیو را به خوبی انجام میدهند. اما در این بخش وقتی نوبت به بازی کردن میرسد، نماینده اندروید بهتر عمل میکند، زیرا تراشه A15 بایونیک به سرعت باتری کوچک آیفون ۱۴ را خالی میکند.
در این مقایسه، دو دستگاه وجود داشتند که بسیار قدرتمند و قابل اعتماد هستند. از نظر ظاهری، میتوان گفت که گلکسی بهتر است، همچنین این گوشی نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی، ماژول دوربین سهگانه و لنز تله فوتو با زوم اپتیکال ۳ برابری را دارا است. در سمت دیگر نیز، آیفون ۱۴ با قیمتی مشابه فاقد مشخصات ذکر شده است.
با این حال* این مقایسه فراتر از تقابل دو گوشی با یکدیگر است. هر دو شرکتهای اپل و سامسونگ اکنون به غولهایی در صنعت فناوری تبدیل شده که علاوه بر گوشیهای هوشمند، به تولید ساعتهای هوشمند، هدفونهای بیسیم، تبلت و لپتاپ نیز میپردازند که همگی با یکدیگر کار میکنند.
به طور مثال، اپل دارای اکوسیستمی است که همه دستگاههای آن میتوانند به طور یکپارچه با یکدیگر در ارتباط باشند. اگر ایرپاد، اپل واچ، مکبوک یا آیپد دارید احتمالا به سمت آیفون کشش پیدا کنید. در عین حال لازم به ذکر است که آیفون ۱۴ تفاوت چندانی با نسل قبل خود ندارد.
سامسونگ همچنین اخیرا تلاش کرده تا اکوسیستم خود را ایجاد کند. این شرکت با برنامه Smart Things کاری کرده گوشیهای گلکسی به لوازم خانگی سامسونگ و همچنین گجتهای پوشیدنی مانند گلکسی واچ و گلکسی بادز متصل شوند. گلکسی اس ۲۳ نیز جزو دستگاههایی بوده که این قابلیتها را دارا بوده و میتواند به تمامی وسایل ذکر شده متصل شود.
نظر شما چیست؟ با توجه به تمامی موارد که ذکر شد، کدام یک از ۲ دستگاه گلکسی اس ۲۳ و آیفون ۱۴ را انتخاب خواهید کرد؟ دیدگاه خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
انتهای پیام